کدام یک بهتر است، ۳ وعده غذایی یا ۶ وعده غذایی در روز؟
بسیاری از کارشناسان تغذیه می گویند که مصرف چندین وعده غذایی کوچک در طول روز، بیشتر از ۳ وعده غذایی استاندارد باعث افزایش متابولیسم می شود.
این کارشناسان ادعا می کنند که وعده های غذایی مکرر، بدن شما را سیر نگه می دارند و با اجتناب از سطوح گلوکز پایین در خون که می تواند باعث گرسنگی شود، از پرخوری جلوگیری می کنند. اما شواهد علمی محدودی برای حمایت از این استدلال وجود دارد.
در حقیقت تحقیقات نشان می دهند تعداد وعده هایی که شما در یک روز می خورید، تاثیری روی سرعت متابولیسمتان ندارد. غذا خوردن به تعداد دفعات بیشتر به بدن شما کمک نمی کند که کالری بیشتری بسوزاند.
بیایید ببینیم که گرایش های علمی در مورد این حقیقت چه می گویند و چرا شما باید قبل از تعداد وعده های غذایی نگران تعداد کالری مصرفی و کیفیت غذایتان باشید.
وعده های غذایی منظم در مقابل تعداد وعده های غذایی
دلایلی که برای خوردن وعده های غذایی بیشتر آورده می شود، در ظاهر منطقی به نظر می رسند. برخی محققان به این واقعیت اشاره می کنند که الگوهای غذایی منظم می توانند تاثیر مثبتی روی گرمازایی ــ تولید حرارت توسط بدن ــ و پروفایل انسولین شما بگذارد.
افرادی که برای وعده های غذایی بیشتر در روز دلیل می آورند، تحقیقات فعلی را بد تعبیر کرده اند. دانشمندان فقط ثابت کرده اند که یک الگوی غذاخوردن منظم، بهتر از یک الگوی غذاخوردن نامنظم است.
تحقیق سال ۲۰۰۴ که در مجله بین المللی چاقی مرتبط با اختلالات متابولیکی منتشر شد، ثابت کرد که فرکانس غذایی نامنظم بعلت مصرف انرژی متابولیک پایینتر ناشی از یک الگوی غذاخوردن نامنظم ممکن است به افزایش وزن طولانی مدت منجر شود. این مطالعه فقط روی نظم و الگوی غذاخوردن تمرکز کرد، نه روی تعداد وعده های غذایی در یک روز.
جیمز فل، کارشناس آماده سازی و قدرت در سال ۲۰۱۲ مقاله ای برای شیکاگو تریبون نوشت که در آن، باور غلط تعداد وعده های غذایی را رد کرد و با محققانی صحبت کرد که سعی داشتند ثابت کنند تعداد بیشتر وعده های غذایی کوچکتر، متابولیسم شما را افزایش نمی دهد. همه این محققان موافق بودند ۳ یا ۴ وعده غذایی در روز، کافی است.
ممکن است شما حتی به ۳ یا ۴ وعده غذایی در روز نیاز نداشته باشید. در واقع دانشمندان نتایج مربوط به یک مطالعه در مورد تعداد وعده های غذایی را منتشر کردند که هیچ ارتباطی بین مصرف انرژی در افرادی با ۲ یا ۶ وعده غذایی در روز پیدا نکرد.
مطالعه سال ۲۰۱۰ در مجله بریتانیایی تغذیه، این یافته ها را تایید کرد و در ارتباط با کاهش وزن نتیجه گرفت که افزایش تعداد وعده های غذایی در طی یک مطالعه ۸ هفته ای باعث کاهش وزن نشد.
فرقی نمی کند که شما ۳ وعده غذایی در روز بخورید یا ۶ وعده غذایی. تحقیقات نشان می دهند که بهترین راه برای افزایش سرعت متابولیسم شما آن است که بجای اضافه کردن وعده های غذایی بیشتر روی یک الگوی غذاخوردن منظم تمرکز کنید.
آن دسته از به اصطلاح متخصصان تغذیه که استراتژی ۶ وعده غذایی را ترویج می دهند، برای ادعاهای خود هیچگونه شواهد محکمی ندارند. در حالیکه برخی مردم متوجه می شوند که خوردن وعده های غذایی بیشتر باعث می شود که احساس سیری بیشتری کنند، تحقیقات ثابت می کند که فرقی ندارد ۲ وعده غذایی در روز بخورید یا ۶ وعده ــ تعداد وعده های غذایی که شما می خورید، بر کاهش وزنتان تاثیر نمی گذارد.
بنابراین برحسب سبک زندگیتان، تعداد وعده های غذایی خود را انتخاب کنید. اگر دوست دارید چندین وعده کوچک در طول روز بخورید همین کار را انجام دهید. از سوی دیگر اگر ترجیح می دهید که فقط چند وعده غذایی بزرگ در طول روز بخورید، این نیز یک گزینه قابل قبول است. مساله مهم برای شما آن است که بتوانید مصرف کالری کل روزانه تان را کنترل کنید.
- dailyhealthpost
منبع تصاویر
- fitnesshacks
- lifestyle.sapo.pt
نظرات کاربران