سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

رژیم غذایی میتواند به مبارزه با صرع کمک کند !

دو مطالعه جدید نشان میدهند، برای کودکان مبتلا به صرع که با دارو از تشنج رهایی نمی یابند، یک برنامه غذایی که به طور جدی کنترل شود می تواند کمک کند. این روش درمانی با رژیم غذایی، کتوژنیک (ketogenic) نامیده میشود و یک رژیم غذایی با چربی بالا و کربوهیدرات پایین است که با دقت متعادل شده اند و باعث می شود بدن به جای کربوهیدرات ها برای سوخت از چربی استفاده کند. به گفته محققان، این رژیم غذایی شیوه استفاده سلول های مغز از انرژی را تغییر میدهد و به کاهش تشنج ها کمک می کند.

کودکان مبتلا به صرع

در اولین مطالعه، یک رژیم غذایی کتوژنیک با چندین گزینه درمانی دیگر برای صرع، از جمله جراحی و یک روش تحریک عصب واگال، مقایسه شد. این تحقیق نشان داد که حدود دو سوم از کودکان به راحتی تشنج خود را با رژیم غذایی کتوژنیک کنترل می کنند.

مطالعه دوم به بررسی اینکه آیا پیاده سازی این رژیم غذایی به روش کند تر و کمتر محدودکننده موثر خواهد بود یا خیر، پرداخت. برای اکثر کودکان، باز هم این رژیم موثر بود.

دکتر جیمز ولس، سخنگوی انجمن صرع آمریکا، گفت: “اگر چه درمان پزشکی بخش اصلی درمان است، درمان با رژیم غذایی کتوژنیک می تواند گزینه بسیار موثری باشد.” به گفته انجمن آمریکایی صرع، اکثر کودکان مبتلا به صرع می توانند تشنج خود را با اولین دارو ضد تشنجی که امتحان کرده اند، کنترل کنند. اما تقریبا ۱ کودک در ۵ کودک حتی پس از مصرف چندین دارو، نمی تواند تشنج خود را کنترل کنند.

رژیم کتوژنیک، که رویکرد جدیدی برای کنترل صرع نیست، گزینه درمانی برای آن کودکان است. طبق گفته بنیاد چارلی برای درمان های کتوژنیک، همه چیز در مورد رژیم غذایی باید سنجیده شود، و افراد باید مقدار مشخصی از چربی ها را در مقایسه با مقدار پروتئین و کربوهیدرات مصرف کنند. این کار به عنوان نسبت رژیم شناخته می شود.

رژیم کتوژنیک قدیمی دارای نسبت ۴ به ۱ یا ۳ به ۱ است. نسبت ۴ به ۱، به معنی ۴ گرم چربی برای هر گرم پروتئین یا کربوهیدرات است. منابع چربی معمول عبارتند از: کرم، کره، و روغن مغزها و دانه ها.
شیرینی ها، مانند بیسکوییت ها، کیک ها و شکلات ها مجاز نیستند. در فرم هایی با محدودیت بیشتر، بسیاری از منابع کربوهیدرات مانند نان، برنج، سیب زمینی و ماکارونی مجاز نیستند. یک رژیم غذایی کتوژنیک اصلاح شده نسبت ۲ به ۱ و یا حتی ۱ به ۱ دارد.

ولس گفت، هنگام شروع این رژیم غذایی، ممکن است برخی از عوارض جانبی گوارشی مانند یبوست رخ دهند. در این رژیم غذایی برخی از ویتامین ها اندک است، بنابراین مکمل های ویتامین داده می شود.

ولس گفت: دنبال کردن این رژیم غذایی میتواند دشوار باشد، مخصوصا برای خردسالان که هنوز نمیتوانند عواقب عدم رعایت رژیم را درک کنند. وی گفت اگر کسی در این رژیم غذایی بخواهد غذاهایی را که در رژیم غذایی نیست بخورد – مثلا یک کیک کوچک در یک مهمانی – ممکن است تشنج رخ دهد. اما، وی افزود، مدل هایی از رژیم کتوژنیکی وجود دارند که خوراکی هایی مانند کیک و بیسکویت هایی دارند که والدین می توانند آنها را به مهمانی ها ببرند، بنابراین فرزندان آنها به لحاظ اجتماعی احساس تنهایی نمی کنند.

مطالعه اول، که نویسنده ارشد آن دکتر داو کلارک از مرکز پزشکی کودکان دل در تگزاس مرکزی است، شامل ۲۱۰ کودک مبتلا به صرع مقاوم به دارو بود. آنها بین ۸ ماه تا ۲۰ سال سن داشتند. شصت درصد آنها مذکر بودند.

کودکان یک یا چند روش درمانی زیر را انجام دادند. صد و پنجاه نفر از بچه ها تحریک عصبی واگال (VNS)، که شبیه به یک ضربان ساز قلب است، اما برای مغز طراحی شده است، انجام دادند. به گفته محققان،VNS با ارسال پالس های الکتریکی خفیف به مغز مانع از تشنج میشود.

چهل و چهار بیمار جراحی صرع موسوم به جراحی کولونوسوتومی corpus را انجام دادند. این روش یک اتصال مهم بین دو نمیکره مغز است که مانع گسترش تشنج میشود. در این بین، ۹۸ کودک با رژیم غذایی کتوژنیک درمان شدند.

والدین از سه درمان، بزرگترین کاهش تشنج را با رژیم غذایی کتوژنیک گزارش کردند. شصت و سه درصد از کودکان در رژیم غذایی کاهش ۵۰ درصدی یا بیشتر در تشنج داشتند. برای کسانی که روش VNS انجام دادند، ۵۲ درصد از آنها ۵۰ درصد یا بیشتر کاهش تشنج داشتند. این تعداد برای کسانی که عمل جراحی داشتند ۵۴ درصد بود.

دومین مطالعه با هدف بررسی اینکه آیا اجرای آرام درمان کتوژنیک در خانه ممکن است در کودکان و خانواده ها آسانتر باشد، انجام شد. محققان همچنین در مورد این که آیا نسخه ای از رژیم که کمتر سخت تر است موثر خواهد بود یا خیر، چرا که احتمالا حفظ و دنبال کردن آن راحت تر است، تحقیق کردند.

طبق گفته نویسنده این تحقیق، دکتر راجش راماچاندران ، استادیار تخصص اطفال در دانشگاه مک مستر در کانادا، به طور معمول، معرفی رژیم غذایی کلاسیک کتوژنیک با یک دوره فشرده در طی بستری کوتاه مدتی در بیمارستان انجام شد.

 

رژیم غذایی کلاسیک کتوژنیک

مطالعه او شامل ۴۰ کودک تا سن ۱۷ سالگی بود. آنها رژیم غذایی کلاسیک کتوژنیک را آغاز کردند، اما با یک نسخه با نسبت-پایین قابل تحمل بودن آغاز کردند. و معرفی این رژیم غذایی به صورت سرپایی انجام شد. اگر تشنج ها کنترل نشوند، این نسبت به آرامی هر دو تا سه هفته افزایش می یابد.

تقریبا نیمی از بیماران دارای کنترل تشنج خوب بودند که به عنوان کاهش بیشتر در موارد تشنج به میزان ۵۰ درصد بود. راماچاندران گفت: حتی در هفت کودک بروز تشنج متوقف شد. ”

وی گفت: “نتایج ما نشان دادند که شروع آرام سرپایی رژیم غذایی کتوژنیک، به بسیاری از بیماران اجازه داد به کنترل راحت تشنج، از جمله رهایی از تشنج، در نسبت های پایین، برسند”.

ولس اشاره کرد که این رژیم غذایی برای هر کسی که آن را امتحان میکند، اثرگذار نیست. وی گفت اگر این رژیم تاثیر داشت، می توانید یک دوره شش هفته ای داشته باشید.

هر دو مطالعه برای ارائه در جلسه انجمن صرع آمریکایی در واشنگتن دی سی برنامه ریزی شده بودند. یافته های ارائه شده در این جلسات تا زمانی که در یکی از مجلات به دقت بررسی و منتشر شوند، معمولا به عنوان نتایج مقدماتی تلقی میشوند.

مقاله مرتبط : چه کسانی ممکن است به صرع مبتلا شوند ؟

 

منابع

  • James Wheless, M.D., spokesperson, American Epilepsy Society, and chief, department of neurology, University of Tennessee Health Science Center, Memphis; Rajesh RamachandranNair, M.D., associate professor, pediatrics, McMaster University, Hamilton, Ontario, Canada; Dec. 4, 2017, presentations, American Epilepsy Society annual meeting, Washington, D.C.
  • HealthDay
  • medlineplus

منبع تصاویر 

  • choc
  • healthline
  • dreamstime

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

تغذیه و سلامتی

خواص مفید جو

جو و خواص مفید این دانه برای سلامتی

تغذیه و سلامتی

پسته برای سلامتی

پنج خاصیت عالی پسته برای سلامتی

زیبایی

ورزش دوران بارداری

آنچه باید در مورد تمرینات EMS بدانید

زیبایی

نتیجه به دست آمده از عمل

رینوپلاستی چیست؟

سلامت عمومی

مزایای خرما

کالری خرما چقدر است؟

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *