چگونه روزه گرفتن متناوب بر روند کاهش وزن تأثیر میگذارد؟
روزه گرفتن یک استراتژی رژیم غذایی است. از لحاظ رژیم غذایی، در مورد این که آیا محدودیت کالری مفید است یا بدن شما را به حالت زنده ماندن حفظ چربی سوق میدهد، اتفاق نظر کمی وجود دارد. با این حال، در سالهای اخیر،، نوعی از تکنولوژی روزه به عنوان رژیم غذایی جدید محبوبتر شده است: روزه گرفتن متناوب. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این که آیا این امر در روند کاهش وزن مؤثر است و این که چگونه تأثیر میگذارد، این مقاله از راستینه را مطالعه کنید.
رژیم غذایی
اگر در این زمینه مطلع نیستید، روزه گرفتن متناوب (IF) شامل برنامه ریزی استراتژیک برای دورههایی است که در این دورهها به جز مایعات کم کالری (برای مثال آب و قهوه سیاه) غذای دیگری مصرف نمیکنید.
بسیاری از روشهای پیشنهادی برای ایجاد این رژیم وجود دارند. بعضی از مردم در هر روز تمام وعدههای غذایی خود را طی مدت زمان شش ساعت مصرف میکنند و در طول ۱۸ ساعت باقی مانده غذا نمیخورند. افراد دیگری دو روز کامل در هفته را انتخاب کرده و هیچ چیزی نمیخورند، و بعضی دیگر ممکن است تصمیم بگیرند گاهی اوقات به مدت ۳۶ ساعت بدون غذا بگذرانند.
پس آیا این روش در روند کاهش وزن مؤثر است؟ رژیمهای روزه گرفتن متناوب تقریباً مخالف تمام توصیههای تغذیهای که اکثر ما در گذشته شنیدهایم، میباشد. برای مثال این توصیه که مصرف وعدههای کوچکتر و بیشتر در طول روز بهتر از مصرف تمام مواد غذایی در طول چند ساعت است. این مطالعات، مقدماتی هستند و همان طور که تنوع بسیاری از رژیم غذایی IF وجود دارند، دشوار است بگوییم دقیقاً چه روشی مؤثر است و چه روشی تاثیری ندارد.
طبق این پژوهش، تعدادی از مطالعات نشان دادهاند که رژیم غذایی IF نه تنها به افراد کمک میکند که وزن کم کنند، بلکه ممکن است به طور کلی طول عمر طولانیتر و سالمتر را نیز ارتقا دهند.
فرایند فیزیولوژیکی
یکی از راههایی که ممکن است روزه گرفتن متناوب بتواند به شما در کاهش وزن کمک کند، از طریق بهبود رابطه بدن با انسولین است. علت اصلی افزایش وزن و در موارد شدید دیابت، مقاومت به انسولین است، یعنی حالتی که بدن شما کمتر قادر به فرآوری قند میباشد.
تحقیقی جدید بر روی موشها نشان داد افرادی که طی هشت ساعت رژیم غذایی حاوی چربی مصرف کردند و پس از آن بقیه روز غذایی نخوردند، بر خلاف همتایان خود که روزه دار نبودند، افزایش وزن یا سطح بالای انسولین را نشان ندادند.
اساساً، بدن پس از حدود ۸ ساعت غذا نخوردن، بیشتر حساس به انسولین است. درگذشته، این امر به عنوان دلیلی برای این موضوع ذکر شده بود که چرا صبحانه باید بزرگترین، و پر کربوهیدراتترین وعده غذایی روزانه افراد باشد- در هنگام صبح بدن شما بهتر از بقیه روز که تمام مدت در حال غذا خوردن هستید، میتواند اثر این امر را کنترل کند.
با این حال، این مدت زمان ۸ ساعته، متکی به خواب نیست. در عوض، ناشی از غذا نخوردن به مدت هشت ساعت است! بنابراین، با روزه گرفتن (به خصوص صبح هنگام، با توجه به نظر برخی از طرفداران IF) اساساً میتوانید دورههای زمانی که بدن بیشتر حساس به انسولین است را تقویت کنید.
آیا این روش برای شما مناسب است؟
مانند هر تغییر رژیم غذایی افراطی، انجام مداوم روزه داری متناوب میتواند سخت باشد و اگر دائماً این رژیم را قطع کنید و دوباره از سر بگیرید، و یا اگر تمایل به پر خوری بعد از زمان روزه داری داشته باشید، این روش به کاهش یا افزایش وزن سریع منجر میشود. همچنین ممکن است این روش کالری کافی برای افرادی که ورزشکار هستند و یا سبک زندگی بسیار فعالی دارند، فراهم نکند.
با این حال، رژیمهای غذایی IF در از دست دادن وزن و سلامت کلی بسیار امیدوار کننده هستند.
آیا روزه داری متناوب را امتحان کردهاید؟ آیا نتایج یا پیشنهاداتی دارید تا با خوانندگان ما به اشتراک بگذارید؟
- http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=how-intermittent-fasting-might-help-you-live-longer-healthier-life
- http://www.huffingtonpost.com/andrew-weil-md/fasting-health_b_1557043.html
- http://www.nursingtimes.net/nursing-practice/clinical-zones/nutrition/does-the-52-intermittent-fasting-diet-work/5053765.article
- http://www.askmen.com/sports/foodcourt_700/703b_intermittent-fasting.html
- http://www.theiflife.com/intermittent-fasting-101-how-to-start-part-i/
منبع تصاویر
- healthline
- inbodyusa

نظرات کاربران