سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

ملاحظات پزشکی در مسافرت های هوایی

مقداری از ترس مسافران از پرواز ، به دلیل پیشینه ی ذهنی است که آنان از شرایط خاص کابین هواپیما و خطراتی که آنان را تهدید می کند دارند . اما آیا در ارتفاعات ، بر کابین هواپیما شرایط خاصی حاکم است که همه افراد را تهدید کند ؟ آیا بیماران خاصی حین سفر هوایی در معرض آسیب قرار می گیرند و اگر چنین است این آسیب ها کدام هستند ؟

سفر هوایی

بیماران قبل از سفر هوایی باید به چه نکاتی توجه کنند ؟

اغلب قریب به اتفاق مسافران که در وضعیت سلامتی ، به میزان متوسطی قرار دارند ، پرواز و مسافرت هوایی را به خوبی تحمل می کنند و مشکلی از این جهت برای آنها ایجاد نمی شود . اما در مسافرت هوایی ، بسیار دیده شده که در بین مسافران ، بیمارانی وجود دارند که ممکن است شرایط پروازی سبب وخامت حال آنها گردد و افرادِ دارای بیماری های مختلف را خطراتی تهدید کند .

به طور کلی بیمارانی که اقدام به مسافرت هوایی می کنند به دو دسته کلی تقسیم می شوند .

 

 دسته اول

گروهی هستند که سفر آنان نسبت به بیماری شان تصادفی است و برای زیارت ، سیاحت و غیره اقدام به سفر هوایی می کنند . ( بیشتر مسافران بیمار در این گروه قرار می گیرند و معمولا مشکلی از جهت پرواز برایشان ایجاد نمی شود )

 

کپسول اکسیژن

 دسته دوم

گروه دوم افرادی هستند که بیماری ، علت اصلی سفرشان بوده و جهت درمان یا اخذ مشاوره تخصصی و غیره اقدام به سفر می کنند . این دسته از بیماران هرچند گروه بسیار کوچکی از مسافران هوایی را تشکیل می دهند ، لیکن معمولا قادر به مراقبت از خود در طول پرواز نبوده و نیاز به همراه دارند . همچنین شرایط پرواز می تواند به طور بالقوه اثرات سویی را بر بیماری و وضعیت ایشان ایجاد نماید .

 

ماسک اکسیژن هواپیما

به طور کلی چه خطراتی حین پرواز ، بیماران را تهدید می کند ؟

در حین پرواز ، تغییرات فیزیولوژیک که تحت تاثیر عواملی چون کاهش فشار و اکسیژن ایجاد می شوند ، شدت پیدا می کنند و می تواند سبب بحرانی شدن وضعیت بیماران مستعد شود . همچنین محدودیت های فیزیکی کابین هواپیما و عوارض و هیجانات روانی ایجاد شده در اثر پرواز می تواند برای بیماران مشکل آفرین شود .

البته در هواپیماهای مسافربری ، با توجه به استفاده از کمپرسورهای بسیار قوی که فشرده کردن هوای خارج و انتقال آن به داخل کابین را بر عهده دارد ، شرایط حاکم بر داخل کابین به طور معمول مانند سطح زمین است و به جز کاهش مختصر فشار هوا و اکسیژن ، تغییر فراوانی دیده نمی شود اما همین مقدار مختصر کاهش فشار و کمبود اکسیژن نیز می تواند برای برخی از بیماران مخاطره داشته و سبب وخامت حال آنها شود .

برای مثال کاهش نسبی اکسیژن (هیپوکسی) در داخل کابین و هنگام پرواز در حالی که برای خدمه و مسافرین سالم به خوبی تحمل می شود ، می تواند سبب وخامت حال بیماران قلبی عروقی ، بیماران تنفسی ، بیماران خونی وَ بیماران نولوژیک شود . کاهش فشار هوای داخل کابین در بیمارانی که به تازگی عمل جراحی به ویژه در ناحیه شکم انجام داده اند ، همچنین بیمارانی که از مشکلات گوش میانی ، سینوس های مجاور بینی و دستگاه گوارش رنج می برند ، یا بیمارانی که تحت عمل جراحی مغز قرار گرفته و یا به تازگی دچار ضربه مغزی شده اند ، و آن دسته از بیمارانی که با عارضه پنوموتوراکس دست به گریبانند می تواند سبب تشدید یا عود بیماری شود .

کسانی که به تازگی گچ گیری داشته اند هم می توانند به این دلیل در معرض آسیب های جدی قرار گیرند .

 

سفر هوایی در دوران بارداری

کدام دسته از بیماران از پرواز هوایی منع می شوند ؟

هرچند هیچ گونه محدودیت مطلقی در انتقال هوایی بیماران وجود ندارد ، اما اغلب شرکت های هواپیمایی انتقال دسته ای از بیماران را ممنوع می دانند که از جمله آنان می توان به بیمارانی که به دلیل وخامت بیماری ، احتمال فوت آنها در پرواز وجود دارد ٬ اشاره کرد . همچنین آنها که به دلیل نوع بیماری ، وضعیت ناخوشایندی را برای سایر مسافران ایجاد می کنند مانند بیماران مبتلا به صرع و یا بیماران مبتلا به بیماریهای عفونی که خطر سرایت بیماری شان به سایر مسافران وجود دارد . و نیز حاملگی بعد از هفته سی وچهارم بارداری وَ یا نوزادانی که تنها یک هفته از زمان تولدشان می گذرد اشاره نمود .

بیمارانی که ممکن است شرایط پروازی ، سبب تشدید یا وخامت وضعیت ایشان گردد قبل از پرواز ملزم به اخذ مجوز پزشکی هستند .

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • کتابخانه راستینه

منبع تصاویر 

  • hindustantimes
  • trvl-media
  • hawkair
  • worldinhabit
  • swanseacarpetcleaning

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

اطلاعات پزشکی

رگ های عنکبوتی و رگ های واریسی

رگ‌های عنکبوتی و چگونگی درمان و پیشگیری از آنها

پوست و مو

قبل از عمل ابدومینوپلاستی

قبل از ابدومینوپلاستی چه باید کرد؟

زیبایی

ورزش دوران بارداری

آنچه باید در مورد تمرینات EMS بدانید

بارداری

آزمایش‌ بارداری HCG

آنچه باید در مورد آزمایش‌ بارداری HCG بدانیم

بارداری

انواع آزمایش‌های ژنتیک قبل از تولد

آزمایش ژنتیک قبل از تولد چیست؟

اطلاعات دارویی

دپاکین

دپاکین چیست؟

اطلاعات دارویی

نحوه عملکرد سولفات منیزیم

هرآنچه که باید درباره سولفات منیزیم بدانیم

بارداری

علائم بارداری که باعث خجالت می‌شوند

۷ مورد از علائم بارداری که باعث خجالت می‌شوند!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. شرق گفت:

    ممنون از اطلاعات خوبتون