سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

چگونه به دوقلو ها غذا بدهیم ؟

مادرانی که در پذیرایی نوزادان مهارت دارند مخصوصاً آنها که چند فرزند را بزرگ کرده اند و بتدریج در پرستاری صاحب نظر شده اند شاید احتیاج به سفارش برای دقت در احوال نوزادان دوقلو را نداشته باشند ولی خانم های جوانی که با داشتن یک نوزاد ، کمی دست و پای خود را گم می کنند و یا آنها که بی خبر دوقلو می آورند و هنوز خود را برای پذیرایی آن دو آماده نساخته اند به گرفتاریهای این عمل واقفند و بخوبی می دانند که طرز تغذیه دوقلو ها و پرستاری و مراقبت آنها تا چه حد دشوار است .

دوقلوها

آیا دوقلوها با سایر نوزادان فرق دارند ؟

در بدو تولد نوزادان دوقلو هر یک وزن کمتری دارند یعنی به عوض ۳,۲۵۰ کیلو ( وزن عادی نوزاد معمولی ) ، آنها ۲,۷۰۰ کیلو یا ۲,۸۰۰ کیلو و یا نهایتاً ۳ کیلو وزن دارند و این کسر وزن مسلماً در طرز تغذیه و رشد آنها اثر دارد و خطرات سوء تغذیه و بهداشت را شدید تر می کند به طوری که هر چه وزن آنها کمتر باشد قدرت زندگی شان کمتر است .

نوزادان دوقلو اغلب دستگاه تنفس و گردش خونشان رشد کافی نکرده و هنوز نواقصی دارد که پس از بدنیا آمدن باید تکمیل شود و همین نقص دستگاه های مخصوص است که گاهی با پیدایش یک بیماری ، آنها را راهی مراکز درمانی می کند .

از همه مهمتر ، نوزادان دوقلو میزان لازم از مواد ضدِ سم را که برای دفاع در مقابل بیماری هاست در خون خود ، یا ندارند و یا کم دارند و به همین دلیل است که خطر بروز بیماری های مختلف در آنها بیشتر و شدیدتر است . همچنین ، دستگاه گوارش نوزادان دوقلو بسیار ضعیف و ناتوان است و با احتیاج مبرمی که به تغذیه کافی دارند بهیچ وجه نمی توانند مایحتاج خود را به طور کامل هضم و جذب کنند و این مسئله بزرگترین نقیصه برای رشد و تغذیه آنهاست .

 

تغذیه دوقلوها

دوقلوها را چگونه تغذیه کنیم ؟

شیر کاملترین غذایی است که در این باره می توان توصیه کرد . امّا قبل از هر چیز باید در نظر گرفت که اگر شیر مادر برای تغذیه نوزادان عادی ، شیر ایده آل است برای نوزادان دوقلو سبب کسر تغذیه می شود ، یعنی باعث ضعیف و ناتوان شدن آنها می شود … زیرا اولاً از حیث میزان ، کفاف تغذیه هر دوی آن ها را نمی دهد و ثانیاً این دسته از نوزادان به علت احتیاج شدید به ساختن بافت مخصوص بدن ، محتاج شیر مقوی تری هستند که حاوی مقدار بیشتری مواد پروتئینی و کمتر چربی باشد که شیر مادر از این نظر نمی تواند شیر ایده آل باشد .

چربی شیر مادر ۳,۵ درصد است و این مقدار برای معده دوقلو ها که قدرت هضم کامل ندارد غیرقابل جذب است و باید برای آنها شیری انتخاب کرد که چربی کمتری داشته باشد . شیرهای مصنوعی که چربی کمتر دارد اغلب میزان پروتئین شان نیز به اندازه معمولی یعنی ۲-۳ درصد است و این مقدار پروتئین نیز برای ساختن سلول های بدن آنها که هنوز رشد کافی نکرده اند کافی نیست و باید شیری انتخاب کرد که بتواند هم به رشد آنها کمک کند و هم برای آنها قابل هضم باشد . کارشناسان تغذیه برای این امر ، مصرف شیرهای پروتئینه را تجویز کرده اند . البته نباید فراموش کرد که منظور از تجویز شیرهای پروتئینه ، این نیست که شیر مادر را به طور کلی قطع کنیم و از آن چشم بپوشیم بلکه باید شیر مادر را به صورت مکمل با آن شیر بمصرف رسانید یعنی هر دو ساعت یکبار که تغذیه دوقلوها لازم است ، یکبار از شیر مادر و بار دیگر از شیر پروتئینه باشد.

غذا دادن به نوزادان دوقلو

دوقلوها به علت کسر وزنی که دارند محتاج تغذیه بیشتر و کاملتری هستند و فاصله ۳ ساعت شیر دادن برای آنها کافی نمی باشد و از همین رو بهتر است به عوض ۳ ساعت یکبار ، آنها را هر ۲ ساعت یکبار شیر داد و مخصوصاً سعی کرد تمام شیر لازم در هر نوبت را کامل بخورند ، زیرا چه بسا ممکن است به علت ناتوانی فک ها از مکیدن پستان مادر یا پستانک پرشیر خسته شوند و به خواب روند و مادر نیز به تصور اینکه آنها سیر شده اند آزادشان گذارد درصورتیکه هنوز محتاج تغذیه بوده و درحقیقت به علت خستگی به خواب رفته اند .

تغذیه دوقلوها ، محتاج حوصله و بردباری مخصوصی است که یقیناً مادران گرامی بخوبی از عهده آن برخواهند آمد .

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • منبع تصاویر doyledispatch , indianexpress , tamba

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

پوست و مو

درمان تجمع رنگ‌دانه‌ها ( پیگمانتاسیون )

بهبود پیگمانتاسیون در خانه

پوست و مو

جوش‌های سرسیاه

۸ روش پاک‌سازی جوش‌های سرسیاه

سلامت عمومی

مصرف آنتی‌بیوتیک‌

بایدها و نبایدهای آنتی‌بیوتیک

تغذیه و سلامتی

خواب خوب

چه غذاهایی بخوریم تا بهتر بخوابیم؟

تغذیه و سلامتی

زنجبیل

۳۰ خوراکی که باعث کاهش درد مفاصل و التهاب می شوند!

روغن ها

روغن اسانس نعناع فلفلی

فواید استفاده از روغن اسانس نعناع فلفلی!

تغذیه و سلامتی

15 خوراکی غنی از منیزیم

با خوردن این ۱۵ خوراکی از بروز سکته مغزی جلوگیری کنید!

تغذیه و سلامتی

موادی بر داروی شما تاثیر میگذارند

موادی که می توانند بر روی داروی شما تأثیر بگذارند!

سلامت عمومی

دندان‌ قروچه

عاداتی که دندان‌‌هایتان را خراب می‌کند و شما نمی دانستید!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *