سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

هفته نهم بارداری

در هفته نهم بارداری ، به آرامی به پایان سه ماهه اول بارداری خود نزدیک می شوید. همچنان که با بیماری صبحگاهی، خستگی و سایر علائم اولیه بارداری دست و پنجه نرم می کنید، جای تعجب نیست اگر نوسانات خلق و خوی بارداری را هم تجربه کنید.

تغییرات و علائم مادران در هفته نهم بارداری

 

تغییرات سطوح هورمون ها

تغییر سطوح هورمون ها

تغییر سطوح هورمون ها در بدن باردار شما می تواند موجب شود گاهی اوقات بی حوصله و تحریک پذیر شوید، همچنین می تواند ارتباط با همسر شما را نیز تحت فشار قرار دهد. ممکن است گریه غیرقابل کنترلی را تجربه کنید و بعد از چند ثانیه بلند بلند بخندید. ممکن است یک دقیقه از سر و کول همسر خود بالا بروید، و چند دقیقه بعد حتی نخواهید او را لمس کنید. ممکن است همسر شما نداند که مشکل کجاست، بنابراین او را مطمئن کنید که رفتار شما طبیعی است.

 

بزرگ شدن رحم

بزرگ شدن رحم در هفته نهم بارداری

همانطور که کودک شما بزرگتر می شود، رحم شما نیز بزرگتر خواهد شد. قبل از بارداری، رحم شما تنها به اندازه یک آلو بود، اما در حال حاضر، به اندازه یک خربزه درختی بزرگ رشد کرده است. زمانی که تاریخ زایمان شما فرا می رسد، رحم شما با اندازه یک توپ بسکتبال قابل مقایسه است. رحم شما که در حال بزرگ شدن است شروع به کج شدن به سمت بالا می کند و این مسئله فشار بیشتری بر مثانه شما وارد می کند و موجب می شود احساس کنید مثانه پر است.

 

سر درد

سر درد

ممکن است سردرد ناشی از فشار عصبی یا میگرن را تجربه کنید. سردرد ها در سه ماهه اول بارداری طبیعی هستند. اگر چه سردرد ناراحت کننده است، اما عارضه جانبی نوسان هورمون ها است.

استرس، خستگی، احتقان، گرسنگی، علائم ترک کافئین و کم آبی همگی می توانند در ابتلا به سردرد در دوران بارداری نقش داشته باشند.

اگر مدت زمان طولانی با کامپیوتر کار می کنید، ممکن است لازم باشد بایستید و استراحت کنید. خستگی چشم می تواند سردرد را بدتر کنند.

اگر چه نمی توانید بسیاری از داروهایی که برای درمان سردردها مصرف می شوند را استفاده کنید، گاهی اوقات می توانید با مالش شقیقه های خود و دراز کشیدن در یک اتاق تاریک و خنک سردرد خود را تسکین دهید.

 

افزایش وزن

افزایش وزن

افزایش وزن دوران بارداری برای زنان با سایز متوسط در هفته نهم بارداری تنها حدود نیم کیلو یا یک کیلو است. هنوز بارداری شما مشخص نیست و تا دو هفته دیگر نیز معلوم نمی شود که باردار هستید. در پایان سه ماهه اول، باید تنها در حدود دو و نیم تا سه کیلو اضافه وزن داشته باشید. (به خاطر داشته باشید که هر خانم باردار اضافه وزن متفاوتی را تجربه می کند.)

کاری که شما هنگام بارداری نباید انجام دهید وزن کردن خودتان به صورت روزانه است. افزایش وزن می تواند در این دوره نوسان کند، و چنین نوساناتی می تواند دلسرد کننده باشد. اگر بتوانید تا زمان ملاقات ماما یا پزشک خود این کار را به تعویق بیندازید، ممکن است از درد ناشی از نوسانات وزن اجتناب کنید. با این حال، اگر مصمم به وزن کردن مکرر خود در دوران بارداری هستید، یک بار در هفته، در همان زمان از روز، درست بعد از اینکه صبح از خواب برخاستید و مثانه خود را تخلیه کردید، خود را وزن کنید. انجام این کار بهترین نتایج را ارائه خواهد داد و به از بین بردن نگرانی بیش از حد در مورد تغییرات وزن روزانه کمک خواهد کرد.

در هفته ۹ بارداری، خیلی مشخص نیست که باردار هستید. در واقع، غریبه ها در خیابان فقط ممکن است فکر کنند شما پف کرده اید و یا اندکی چاق شده اید. همان طور که بارداری شما ادامه می یابد به زودی تغییر خواهید کرد. برای بسیاری از زنان، بین هفته دوازهم و شانزدهم (در ماه سوم و چهارم حاملگی) بارداری مشخص می شود.

 

خارش پوست

خارش پوست در هفته نهم بارداری

همان طور که شکم و سینه شما همچنان به رشد و بزرگ شدن در دوران بارداری ادامه می دهند، ممکن است خارش پوست را تجربه کنید. این نشانه بارداری طبیعی است، و اغلب جای نگرانی نیست. خارش پوستی ناشی از تغییرات هورمونی و کشش فیزیکی پوست است که در دوران بارداری رخ می دهد.

 

خروج گاز از بدن

خروج گاز از بدن

یکی دیگر از علائم بارداری که ممکن است تجربه کنید، خروج گاز از بدن است. خروج گاز از بدن از علائم طبیعی مورد انتظار بارداری است. اگر چه شرم آور است، ولی ممکن است دفع گاز بیشتر (به عبارت دیگر دچار نفخ شدن) و آروغ زدن بیشتری داشته باشید اما کاملا طبیعی است.

برای مقابله با دفع گاز حتما آهسته تر غذا بخورید و از غذاهایی که ممکن است موجب نفخ شما شوند پرهیز کنید. محرک های غذایی رایج دفع گاز عبارتند از: نوشیدنی های گازدار، محصولات لبنی، و کربوهیدرات ها. از نوشیدن با نی یا از بطری اجتناب کنید، چرا که این مسئله می تواند موجب شود هوا به معده شما وارد شود و منجر به نفخ شود.

 

بیماری صبحگاهی

بیماری صبحگاهی

بیماری صبحگاهی در هفته نهم بارداری در اوج خود است. فقط همانطور که با تهوع و استفراغ این هفته دست و پنجه نرم می کنید، به یاد داشته باشید که این مشکل زیاد طول نخواهد کشید. برای پنجاه درصد از زنانی که از بیماری صبحگاهی رنج می برند، علائم در هفته چهاردهم بارداری به طور کامل از بین می روند. برای برخی افراد راحت شدن از تهوع صبحگاهی چند هفته بیشتر طول می کشد.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • womenshealthcaretopics

منبع تصاویر 

  • suckhoephukhoa
  • s3.amazonaws
  • drdrewhall
  • doctorvaziri
  • aos.iacpublishinglabs
  • istockphoto
  • momjunction

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

عمل لیپوماتیک

از لیپوماتیک بیشتر بدانید

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

پوست و مو

مشکلات مربوط به زیبایی

مشکلات زیبایی و نکاتی درباره آن

پوست و مو

نتایج عمل لیپوساکشن با کمک فن‌آوری فراصوت

لیپوساکشن با کمک فن‌آوری فراصوت(Ultra_Z)

اطلاعات پزشکی

رگ های عنکبوتی و رگ های واریسی

رگ‌های عنکبوتی و چگونگی درمان و پیشگیری از آنها

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *