با تزریق فیلر و انواع آن آشنا شوید
فیلرهای تزریقی میتوانند ظاهری جوانتر نسبت به روشهای سنتی مانند لیفت صورت به شما بدهند. فیلر اکثر خطوط و چین و چروکهای صورت را در کمتر از ۳۰ دقیقه از بین میبرد و ماندگاری اثر آن بین چهار ماه تا بیش از یک سال است.
کاربردهای فیلر
فیلرهای تزریقی برخلاف تزریق بوتاکس که باعث شل شدن عضله در زیر چین و چروک میشوند، خطوط و چین و چروکها را با یکی از چندین نوع ماده مخصوص به خود پر میکنند.
همچنین میتوان از فیلرها به عنوان حجم دهنده نقاط مختلف صورت از جمله گونه ها، چانه، فک و لبها استفاده کرد.
تزریق فیلر سریع و آسان است. اما تمامی فیلرها عوارض جانبی از جمله خطر واکنش آلرژیک و ایجاد دانههای زیرپوستی توسط فیلر دارند. در بعضی موارد، دانهها ممکن است دائمی باشند و نیاز به جراحی داشته باشند. گاهی اوقات فیلر باعث عارضهای به نام تیندال میشود که در آن رنگ پوست کبود میشود. تغییر رنگ پوست میتواند برای چندین ماه تداوم داشته باشد، اما درمانهای مختلفی برای این عارضه وجود دارد. در موارد بسیار نادر در صورت عدم استفاده صحیح از فیلرها، ممکن است سلولهای پوستی از بین بروند. همچنین اتفاقهای بسیار نادری همچون نابینایی، زخم شدن پوست و فلج اعصاب گزارش شده است. معمولا فیلرهایی که ماندگاری بیشتری دارند، عوارض جانبی بیشتری نیز دارند.
فیلرها انواع مختلفی دارند و هرکدام مناسب چین و چروکهای خاصی هستند. در صورت انتخاب بهترین فیلر برای پوستتان دچار کمترین عوارض جانبی خواهید شد و بهترین نتیجه را خواهید گرفت. به همین دلیل تزریق فیلر حتما باید توسط پزشک متخصص انجام شود تا مناسبترین فیلر را برایتان تزریق کند.
در ادامه به انواع فیلر، نحوه عملکرد و نقاط مثبت و منفی آنها میپردازیم.
فیلر اسید هیالورونیک
اسید هیالورونیک محبوبترین فیلر در میان فیلرها است. عوارض جانبی کمی دارد اما میتواند باعث قرمزی، تورم و کبودی در محل تزریق شود. همچنین ممکن است فیلر همانند دانههای زیر پوستی نمایان شود که این مشکل به مرور زمان بهبود مییابد.
ماندگاری این نوع فیلر بین چندین ماه تا دو سال است. برخی تحقیقات نشان میدهد که تزریقهای مکرر ممکن است به تحریک تولید طبیعی کلاژن بدن کمک کند. همچنین شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه در ترزیقهای بعدی مقدار فیلر کمتری برای دست یافتن به چهره دلخواه، مورد نیاز خواهد بود.
اسید هیالورونیک انواع مختلفی دارد، از جمله:
- بلوترو (Belotero Balance)
- ژوویدرم ولیوم XC (Juvederm Voluma XC)
- ژوویدرم XC (Juvederm XC)
- ژوویدرم الترا XC (Juvederm Ultra XC)
- ژوویدرم ولبلا XC (Juvederm Volbella XC)
- ژوویدرم الترا (Juvederm Ultra)
- ژوویدرم الترا پلاس (Juvederm Ultra Plus)
- ژوویدرم ولور XC (Juvederm Vollure XC)
- پریول سیلک (Prevelle Silk)
- رستیلن (Restylane)
- رستیلن L (Restylane-L)
- رستیلن لیفت (Restylane-Lyft)
- رستیلن سیلک (Restylane Silk)
- رستیلن ریفاین (Restylane Refyne)
- رستیلن دیفاین (Restylane Defyne)
فیلرهای مصنوعی
فیلرهای مصنوعی دسته کوچکتری از فیلرها هستند که در آزمایشگاه تولید میشوند. تمامی فیلرهای این گروه عوارض جانبی مشابهی مانند قرمزی، تورم یا کبودی در محل تزریق دارند. از عوارض جانبی دیگر میتوان به دانه های زیرپوستی اشاره کرد که در بعضی مواقع نیاز به عمل جراحی دارند.
این نوع فیلرها ماندگاری بیشتری دارند اما همانطور که پیش از این گفته شد، هرچه ماندگاری فیلرها بیشتر باشد عوارض جانبی بیشتری نیز خواهند داشت. همچنین اگر به درستی تزریق نشوند باعث بهم خوردگی نظم صورت می شوند.
فیلرهای مصنوعی نیز انواع مختلفی دارند، از جمله:
- بلافیل (Bellafill)
- ریدیس (Radiesse)
- اسکالپترا (Sculptra)
- سیلیکون (Silicone)
فیلرهای کلاژنی
دانشمندان اولین فیلرها را از کلاژن گاوها میساختند. این نوع فیلرها کارکرد خوبی داشتند اما ماندگاری آنها کم بود و پس از تزریق، بیشتر کلاژن ها پس از یک ماه از بین میرفتند. همچنین از آنجایی که این فیلرها از حیوانات تهیه میشد، احتمال ایجاد آلرژی بسیار زیاد بود و قبل از تزریق باید آزمایش آلرژی انجام میشد.
امروزه روشهای جدیدی وجود دارند که خطرات را کاهش دادهاند. بعلاوه، شکلهای جدیدی از کلاژنهای مصنوعی باعث میشود که این تزریقها برای طیف گستردهتری از مردم ایمنتر و مفیدتر واقع شوند. اگرچه این نوع فیلرها تداوم زیادی ندارند، اما بسیاری معتقدند که نتیجه کار بسیار طبیعیتر به نظر میرسد.
از عوارض جانبی تزریق کلاژن میتوان به ایجاد آلرژی (به خصوص کلاژنهایی که از حیوانات گرفته میشوند) و همچنین کبودی و قرمزی در محل تزریق اشاره کرد.
انواع مختلف فیلرهای کلاژنی عبارتند از:
- کازمودرم (Cosmoderm)
- ایولنس (Evolence)
- فیبرل (Fibrel)
- زایدرم (Zyderm)
- زایپلاست (Zyplast)
فیلرهای چربی
ماده اصلی بکار رفته در این نوع فیلرها چربی است. در این روش ابتدا چربی فرد را از ران، باسن یا معده خارج کرده و سپس همان چربی را به محل مورد نظر تزریق میکنند. ماندگاری این فیلرها نیمه دائمی است و نیاز به تزریق مجدد دارند. عوارض جانبی این نوع فیلرها نیز همانند دیگر فیلرها است و از آنجایی که این فیلرها از بدن خود فرد استخراج میشوند، احتمال ایجاد آلرژی تقریبا بعید است.
چگونه عوارض تزریق فیلر را به حداقل برسانیم؟
تزریق فیلر یکی از ایمنترین عملهای زیبایی است که امروزه انجام میشود، اما با انجام یک سری از کارها میتوان عوارض جانبی را به حداقل رساند.
- هرگز اجازه ندهید که قیمت فیلر در تصمیم گیری شما تاثیر بگذارد. همانطور که گفته شد فیلرها انواع گوناگونی دارند و هریک از آنها مناسب برای پوست و محل خاصی است. بنابراین هرگز فیلر توصیه شده توسط پزشک را بخاطر گران بودن تغییر ندهید.
- تزریق تنها در مطب و با استفاده از ابزار استریل شده انجام شود.
- هرگز فیلر را از منابع غیرمجاز تهیه نکنید و اجازه دهید تا پزشک فیلر را برای شما فراهم کند. گزارشهایی داده شده اند نسبت به اینکه گاهی از سیلیکون صنعتی در فیلر استفاده شده است.
- برای ماندگاری بیشتر فیلر از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
- Bruce Katz, MD, director, Juva Skin and Laser Center, New York City.
- Rhoda Narins, MD, professor of dermatology, NYU School of Medicine, New York City.
- oel Schlessinger, MD, past president, American Society of Cosmetic Dermatology and Aesthetic Surgery.
- Ellen Marmur, MD, director, cosmetic dermatology, Mt. Sinai Medical Center, New York City.
- American Society of Plastic Surgeons: “How Wrinkle Fillers Work.”
- American Society for Aesthetic Plastic Surgery: “Injectables at a glance.”
- American Academy of Dermatology: “Soft Tissue Fillers.”
- SmartSkinCare.com: “Hyaluronic Acid Fillers.”
- News release, Medicis Pharmaceutical Corp.
- Artes Medical: “How Artefill Works.”
- webmd
- Bruce Katz, MD, Medical advisory board of Bioform.
- Rhoda Narins, MD ,Medical board, consultant, and/or investigator for Q-Med, Artes, Bioform, Johnson & Johnson, Ortho-Neutrogena, Colbar, Merz, Medicis, Contura, Mentor, Stiefel, Allergan, Sanofi Aventis Dermik, and Genzyme.
- Ellen Marmur, MD, Medical education faculty for Bioform, Sanofi Aventis, and Allergan.
- Joel Schlessinger, MD ,Researcher, advisory board, and/or consultant for 3M Pharma, Abbot Pharma, Allergan, Amgen, Barrier Therapeutics, Bioten, Centocor, Clay-Park Labs, Collagenix, Connetics, Dermik, Dow, ESC Medical, Fujisawa, Galderma, Genentech, Glaxo Pharma, Glenmark Pharma, Healthpoint, Immunex, Ipsen, Kythera, Medicis, Mentor, Merz, Novartis, Novum, Nucryst, Ortho Pharma, Penederm Pharma, Perrigo, Pfizer, QLT USA, Regeneratio Pharma AG, Sandox, Shering Plough, Stiefel Labs, UCB/Vitae, Artes, Glaxo, Health and Wellness Council of America, MJD Communications, Obagi, TheDERM.org, and Vaseline Petroleum Jelly (National spokesperson 2000-2001). Stockholder of Allergan, Excel Cosmeceuticals, Medicus, Mentor, Obagi, and TKL Graceway.
منبع تصاویر
- skinworksmed
- publicinsta
- thegreenvillemd
- aestheticsjournal
- you.co
- michderm
نظرات کاربران