سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

۷ نکته‌اي که بايد درباره ايمپلنت دندان بدانيد!

ايمپلنت‌هاي دنداني به شکل پيچ‌هايي از جنس تيتانيوم هستند که در استخوان فک جاگذاري مي‌شوند و مانند ريشه دندان عمل مي‌کنند. اين درمان، جايگزين خوبي براي دندان‌هاي از دست رفته است. امروزه بيماران زيادي براي گذاشتن ايمپلنت به کلينيک‌هاي دندان‌پزشکي مراجعه مي‌کنند. متاسفانه شمار زيادي از آنها هم باورهايي درباره ايمپلنت دارند که نشان از بي‌اطلاعي آنها در اين زمينه است. براي اطلاعات بيشتر به اين نکته‌ها توجه کنيد.

۱) ايمپلنت به استخوان فک آسيب نمي‌زندdental-implants

ايمپلنت‌ها از جنس تيتانيوم هستند که در محيط بدن کاملا خنثي است و در شرايط طبيعي نه‌تنها هيچ واکنش مضري براي بدن انسان ايجاد نمي‌کند بلکه با تغييرات سطحي ايجاد شده روي آنها، به شدت تمايل دارند جذب استخوان فک شوند. همچنين ايمپلنت مانع ادامه تحليل استخوان فک مي‌شود. قرار دادن ايمپلنت‌ها مگر در شرايط بسيار نادر باعث هيچ واکنشي در استخوان نمي‌شود.

۲) ايمپلنت درد و ناراحتي ايجاد نمي‌کند

قرار دادن ايمپلنت در علم دندان‌پزشکي جراحي محسوب مي‌شود که بايد در محيطي استريل انجام شود. در مقايسه با ساير جراحي‌هاي محيط دهان، ميزان درد و ناراحتي جراحي ايمپلنت بسيار کمتر است و با رعايت دستورات دندان‌پزشک اغلب بدون ناراحتي تمام مي‌شود.

۳) امکان قرار دادن همزمان ايمپلنت همراه کشيدن دندان وجود دارد

دندان‌هاي غيرقابل‌نگهداري بايد کشيده شوند و معمولا ۲ تا ۳ ماه صبر مي‌کنند تا در ناحيه بدون دندان استخوان‌سازي انجام گيرد. با اين حال در برخي شرايط و به صلاحديد دندان‌پزشک در صورتي که ريشه دندان دچار عفونت فعال نباشد، امکان قرار دادن همزمان ايمپلنت همراه کشيدن دندان وجود دارد. مزيت عمده اين روش اين است که براي خارج کردن دندان و قرار دادن ايمپلنت به يک مرحله بي‌حسي و جراحي نياز است و نيازي به تعويق افتادن درمان ايمپلنت نيست.

۴) قرار دادن دندان روي ايمپلنت ممکن است کمي وقت‌گير باشد

معمولا بعد از قرار دادن پيچ ايمپلنت با توجه به شرايط بين ۲ تا ۴ ماه (و در برخي شرايط تا ۶ ماه) بايد صبر کرد تا استخوان اطراف ايمپلنت کاملا شکل بگيرد. با اين حال در برخي شرايط امکان دارد که در صورت مناسب بودن استخوان فک – به‌خصوص در مورد دندان‌هاي قدامي که در ناحيه زيبايي هستند- همزمان با قرار دادن ايمپلنت بتوان روکش موقت يا دائم را روي آن قرار داد.

۵) فقط بعضي از بيماران به جراحي سينوس فک نياز دارند

افرادي که دندان‌هاي خلفي فک بالا را مدت‌ها پيش کشيده‌اند، سينوس‌هاي استخوان فک بالايشان، داخل استخوان گسترش مي‌يابد. از اين‌رو استخوان کافي به منظور قرار دادن ايمپلنت وجود ندارد پس قبل از قرار دادن ايمپلنت نياز است که سينوس فک ترميم و به طرف بالا برده شود. بعد از اين جراحي مي‌توان ايمپلنت را بلافاصله يا ۴ ماه بعد قرار داد.

۶) بعضي از بيماران نبايد ايمپلنت بگذارند

ايمپلنت موارد عدم تجويز محدودي دارد، بيماران مبتلا به ديابت کنترل‌نشده، بيماران تحت‌ راديوتراپي به‌خصوص در ناحيه فک و صورت و بيماراني که طولاني‌مدت تحت‌درمان بيس‌فسفونات بوده‌اند، نبايد ايمپلنت بگذارند. تجويز کردن يا نکردن ايمپلنت به تشخيص دندان‌پزشک بستگي دارد.

۷) به شايعات غلط توجه نکنيد

برخي مردم باورهايي دارند که اصلا توجيه علمي ندارند؛ مثلا بعد از قرار دادن ايمپلنت نبايد سرما بخوريد! بعد از قرار دادن ايمپلنت نبايد سرتان را خم کنيد! قرار دادن پيچ در فک‌ها باعث عفونت مي‌شود! و… هنگام گذاشتن ايمپلنت کاملا با دندان‌پزشکتان مشورت کنيد تا هرگونه شک و شبهه از بين برود.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • منبع مقاله پایگاه اطلاع رسانی ایرانیان به نشانی http://www.salamatiran.com/NSite/FullStory/?Id=77369&Type=2
  • منبع تصویر alcandentalanchorage

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

کمبود وزن

علل و درمان کمبود وزن

تغذیه و سلامتی

آب هویج

وقتی آب هویج میخورید چه اتفاقی در بدن شما می افتد؟

سلامت عمومی

دندان‌ قروچه

عاداتی که دندان‌‌هایتان را خراب می‌کند و شما نمی دانستید!

سلامت عمومی

درد دندان

۱۲ روش طبیعی برای مقابله با درد دندان

اختصاصی

دندان درد

داروهای گیاهی برای دندان درد

اختصاصی

پوشیدن کفش پاشنه بلند

هشت عادت، که موجب مرض است!

اطلاعات پزشکی

ارتودنسی

ارتودنسی چیست؟ همه چیز درباره ارتودنسی

سلامت عمومی

قند و شکر

چه نخوریم تا مريض نشویم ؟

تغذیه و سلامتی

پیاز

خواص پیاز

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. محرابیان گفت:

    با سلام . مطالبی که در مورد دندان خوندم خیلی جالب و اموزنده بود . ممنونم از اینکه با این سایت سطح اگاهی افراد رو بالا میبرید .