سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

جدول رشد نوزاد

مطلب حاضر با هدف آشنایی شما با رشد نوزاد ، بطور مختصر و مفید ، تهیه و تنظیم شده است . از اینکه با مجله سلامتی راستینه همراهید سپاسگزاریم .

جدول رشد نوزاد

جدول رشد نوزاد را به طور خلاصه مرور می کنیم :

یک ماهگی در جدول رشد نوزاد : سرش را اندکی بالا می برد . به چهره ها جذب می شود . در معرض نور شدید پلک می زند .

دو ماهگی در جدول رشد نوزاد : سعی می کند مسیر اشیا را با چشمانش دنبال کند . به غیر از گریه کردن ، اصواتی مانند غان و غون از خود تولید می کند . از وجود انگشتان دستانش آگاهی پیدا می کند . چهره ی والدینش را به خوبی تشخیص می دهد .

سه ماهگی در جدول رشد نوزاد : مشتش را باز و بسته می کند . اسباب بازی دستی را می گیرد و خیلی تکان می دهد . هنگامی که بر روی زمین بویژه سطحی سخت قرار می گیرد با پاهایش ، خود را به سمت پایین می کشاند . اغلب سرش را با زاویه ۴۵ درجه بلند می کند .

 

شناسایی اشیا با دهانش

چهار ماهگی در جدول رشد نوزاد : با دهانش اشیا را شناسایی و کشف می کند . به اشیای کوچک هم نگاه می کند و زیاد می خندد . از سمت جلو به عقب می غلتد .

پنج ماهگی در جدول رشد نوزاد : وزن بد تولد او دو برابر شده است .موقعی که دستانش توسط والدین نگه داشته شده اند، وزنش را روی پاهایش به خوبی تحمل می کند .از طریق الگوبرداری و تقلید می تواند مکالمه برقرار کند .از دستانش برای حرکت دادن وسایل و اسباب بازی هایش استفاده می کند .

شش ماهگی در جدول رشد نوزاد : او با شنیدن نام خود ، واکنش نشان می دهد . می توان برای اولین بار او را به بوستان ها و محوطه های بازی برد . با حمایت و کمک والدینش ، مایعات را با فنجان مزه مزه می کند . آواهای مختلف را با صدای بلند تولید می کند .

 

 خزیدن

 

هفت ماهگی در جدول رشد نوزاد : از طریق آهنگ صدا، عواطف و احساسات را درک می کند . با خزیدن و چهار دست و پا کار خود را راه می اندازد . با انگشتانش می تواند مربا و غذا بخورد .

هشت ماهگی در جدول رشد نوزاد : در شبانه روز بین ۱۰ تا ۱۳ ساعت می خوابد و دو چرت نیم روز دارد .در هنگام خوراکی خوردن ، دستانش را به سمت قاشق چنگال دراز می کند .او بدون حمایت و کمک می نشیند . با دستش به دست والدین ضربه می زند .

 

نه ماهگی

نه ماهگی در جدول رشد نوزاد : وسایل را بر روی زمین پرت می کند و سپس به دنبالشان می گردد . خودش را برای ایستادن و بلند شدن می کشد . به خوبی خود را در آینه تشخیص می دهد . به نشانه ی خداحافظی ، برای دوستان و فامیل دست تکان می دهد .

ده ماهگی در جدول رشد نوزاد : فنجان را با دست می گیرد و می نوشد . مامان و بابا می گوید و به خوبی معنای آن را می داند و درک می کند . اسباب بازی هایش را به هم می کوبد و آنها را در همه جای اتاق پخش می کند .

 

چهار دست و پا

یازده ماهگی در جدول رشد نوزاد : چهار دست و پا و سریع حرکت می کند و به راحتی بر روی زمین می خزد . در یازده ماهگی وزن بدو تولدش سه برابر می شود . اشیا را از جعبه بیرون می کشد و دوباره آنها را داخل جعبه می گذارد . به کتاب داستان رنگی و حروف الفبا علاقه نشان می دهد .

دوازده ماهگی در جدول رشد نوزاد : به چیزهایی که دوست ندارد نه می گوید و آنها را کنار می زند . فرار بچه از خواب بعد از ظهر طبیعی ست . با همسالانش بازی می کند و به آنها اسباب بازی قرض می دهد اما فورا آنها را پس گرفته و پیش خود نگه می دارد . جوراب و کلاه خود را می تواند در بیاورد و بتدریج راه می رود ولی هنوز کمک می گیرد .

مقاله مرتبط : بازتاب ها و رفتارهای نوزاد

 

منابع

  • کتابخانه راستینه

منبع تصاویر 

  • photos.demandstudios
  • en.plantoys
  • webtretho
  • mingraviditet
  • ak8.picdn

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

سلامت روان

کودک 1/5 ساله

از یک کودک ۱/۵ ساله چه توقعی داشته باشیم؟

اطلاعات پزشکی

سفر دردوران بارداری

مسافرت در دوران بارداری

اختصاصی

تغذیه دوقلوها

چگونه به دوقلو ها غذا بدهیم ؟

سلامت جنسی

آنچه که درباره ایدز و بارداری باید بدانید!

اخبار

بیرون زدگی ناف کودک

سلامت کودکان

شیر دادن به نوزاد در روزهای اول

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *