سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

مصرف کوکائین و اثرات آن

کوکائین یک روش پر هزینه برای سرخوش شدن است که اثر شگفت انگیزی دارد و بعنوان “مروارید مواد مخدر خیابانی” نامیده می شود. واقعیت کوکائین، بیش از ایجاد سرخوشی است زیرا اثرات منفی قوی بر قلب، مغز و احساسات دارد. بسیاری از مصرف کنندگان کوکائین، به آن اعتیاد دارند و دچار پیامدهای تهدید کننده و طولانی مدتی آن میشوند. حتی مصرف کنندگانی که هر از چندگاه کوکائین مصرف میکنند با خطر مرگ ناگهانی روبرو هستند. با این مقاله از راستینه همراه باشید تا با حقایق غیرمعمولی در مورد مصرف کوکائین و اثرات آن اطلاعاتی کسب کنید.

 برگهای کوکا

کوکا، کوکائین و کراک

کوکائین، عصاره پاک شده از برگهای کوکا ( Erythroxylum ) است. این گیاه در منطقه آند آمریکای جنوبی رشد می کند. فرآیندهای شیمیایی مختلف، دو شکل اصلی کوکائین را تولید می کنند:
پودر کوکائین معمولا تحت عنوان “کک” یا “بلو” شناخته می شود و در آب حل می شود. مصرف کنندگان می توانند کوکائین پودر شده را استنشاق و یا تزریق کنند. کوکائین کراک که معمولا در بین افراد تحت عنوان “کراک” یا “راک” شناخته می شود طی یک فرایند شیمیایی ساخته می شود که آن را به شکل “فریبیس” در می آورد که می تواند استنشاق شود.

حدود ۱۴ درصد از بزرگسالان ایالات متحده کوکائین را امتحان کرده اند. یک بزرگسال از ۴۰ بزرگسال در سال گذشته از کوکائین استفاده کرده است. مردان جوان ۱۸ تا ۲۵ ساله بزرگترین مصرف کنندگان کوکائین هستند که ۸ درصد از آنها در ۱۲ ماه گذشته از آن استفاده کرده اند.

کوکائین، به عنوان مواد مخدر مورد مصرف افراد مشهور، مدل های مد و معامله گران وال استریت تلقی می شود. فیلم هایی مثل “Blow” و کتاب هایی مانند Killing Pablo درباره تجارت و مصرف از کوکائین جنجالی به پا کردند.

 

سرخوشی با کوکائین

سرخوشی با کوکائین

کشیدن یا تزریق این ماده مخدر به اثرات تقریبا فوری منتهی میشود. جذب سریع از طریق بافت های بینی باعث می شود کوکائین تقریبا سریع عمل کند. در هر کدام از روش های مصرف آن، به سرعت وارد جریان خون می شود و به مغز می رود.

این ماده مخدر در مغز، در پیام های شیمیایی – انتقال دهنده های عصبی – که اعصاب از آنها برای ارتباط با یکدیگر استفاده می کنند، تداخل ایجاد می کند. کوکائین، مانع جذب دوباره نوراپی نفرین، سروتونین، دوپامین و دیگر انتقال دهنده های عصبی ها میشود. تجمع شیمیایی حاصل بین اعصاب موجب احساس نشاط و یا سرخوشی میشود.

با مصرف کوکائوین چه مقدار احساس سرخوشی حاصل میشود؟

مصرف کنندگان این ماده مخدر اغلب احساس خوشی را به صورت های زیر توصیف می کنند:

  • احساس افزایش انرژی و هوشیاری،
  • روحیه فوق العاده بالا و احساس برتری.

از سوی دیگر، برخی افراد احساسات دیگری را علاوه بر موارد بالا نشان می دهند از قبیل:

  • تحریک پذیری
  • پارانویا
  • بیقراری
  • اضطراب

نشانه های استفاده از کوکائین عبارتند از:

  • مردمک های متسع شده
  • سطوح بالای انرژی و فعالیت
  • زیاد صحبت کردن و با هیجان صحبت کردن

اثرات فوری این ماده مخدر در مدت ۳۰ دقیقه تا دو ساعت از بین می رود. کشیدن یا تزریق این ماده موجب افزایش سریع تر و کوتاه تر در مقایسه با کشیدن کک می شود.

 

اثرات فیزیولوژیکی کوکائین

اثرات فیزیولوژیکی کوکائین

این ماده مخدر با تاثیر بر روی مغز، احساس سرخوشی ایجاد میکند. اما همانطور که کوکائین از طریق خون در بدن حرکت می کند، بر کل بدن نیز تاثیر می گذارد.
کوکائین نسبت به انواع دیگر مواد مخدر غیرقانونی، عامل بیشتر موارد اورژانسی در ویزیت های اورژانس ایالات متحده است. این ماده مخدر به مغز، قلب، رگ های خونی و ریه ها آسیب می رساند و حتی می تواند باعث مرگ ناگهانی شود. در اینجا اتفاقی که با مصرف این ماده در بدن می افتد، ذکر میشود:

عوارض کوکائین بر قلب:

کوکائین، برای قلب بد است. کوکائین موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون می شود در عین حال شریان هایی که خون به قلب می رسانند، را تنگ میکند. نتیجه این تنگ شدن، تداخل در جریان خون به خود عضله قلب است، که میتواند موجب حمله قلبی، حتی در جوانان بدون بیماری قلب، شود. این ماده مخدر می تواند ریتم های قلب غیرطبیعی کشنده و غیر طبیعی را ایجاد کند (این ریتم ها آریتمی ها نامیده میشوند).

عوارض کوکائین بر مغز:

کوکائین، می تواند رگ های خونی مغز را منقبض کند و موجب سکته مغزی شود. این مسئله می تواند حتی در جوانان بدون عوامل خطر دیگر برای سکته مغزی اتفاق بیفتد. این ماده مخدر باعث تشنج می شود و می تواند منجر به رفتار عجیب و غریب یا خشونت آمیز شود.

عوارض کوکائین بر ریه ها و سیستم تنفسی:

کوکائین، به بینی و سینوس ها آسیب می زند. استفاده منظم از آن می تواند باعث سوراخ در بینی شود. کشیدن کوکائین کراک، ریه ها را تحریک می کند و در بعضی افراد باعث آسیب دائمی ریه می شود.

عوارض کوکائین بر دستگاه گوارش:

کوکائین، عروق خونی که خون روده ها را تامین می کنند، را تنگ میکند. گرسنگی ناشی از کمبود اکسیژن باعث ایجاد زخم، یا حتی سوراخ شدن معده یا روده می شود.

عوارض کوکائین بر کلیه ها:

کوکائین می تواند موجب ناراحتی ناگهانی و شدید نارسایی کلیه از طریق فرایندی به نام رابدومیولیز شود. در افراد مبتلا به فشار خون بالا، مصرف منظم کوکائین می تواند باعث آسیب کلیه ها، ناشی از فشار خون بالا شود.

عوارض کوکائین بر عملکرد جنسی:

اگر چه کوکائین، به عنوان برانگیزنده جنسی شناخته شده است، اما در واقع ممکن است موجب شود قدرت شما را در اتمام کاری که شروع کرده اید، کم شود. مصرف مزمن این ماده مخدر می تواند عملکرد جنسی در مردان و زنان را مختل کند. در مردان این ماده باعث انزال زودرس یا دشواری در انزال می شود.

 اثرات روحی و اعتیاد اثرات روحی و اعتیاد

کوکائین، در قسمت های عمیق مغز عمل می کند. این قسمت ها، قسمت هایی هستند که احساس “پاداش” را از رفتارهای بسیار لذت بخش ایجاد می کنند. تحریک این قسمت مغز با کوکائین احساس خوبی ایجاد میکند. و می تواند اشتیاقی قوی برای استفاده بیشتر از کوکائین ایجاد کند. استفاده مجدد از کوکائین، منجر به تحمل (یعنی افزایش دوزهای بیشتر برای رسیدن به همان اثر)، وابستگی و اعتیاد می شود.

هیچ مقدار مصرف بی خطری برای “کوکائین” وجود ندارد. پیش بینی اینکه آیا فردی از لحاظ جسمی یا روان شناختی به این ماده مخدر وابسته خواهد شد یا خیر، غیر ممکن است.

پس از مصرف منظم این ماده مخدر برای یک دوره طولانی، وابستگی (اعتیاد) ایجاد میشود. هنگامی که وابستگی وجود داشته باشد، متوقف کردن ناگهانی کوکائین منجر به علائم ترک می شود. نشانه های ترک کوکائین، بیشتر روانی هستند تا فیزیولوژیکی. به طور معمول، علائم ترک کوکائین شامل موارد زیر هستند:

  • افسردگی و اضطراب
  • خستگی
  • دشواری در تمرکز
  • ناتوانی در احساس لذت
  • افزایش میل به کوکائین
  • علائم جسمانی از جمله درد، ناراحتی، سرد شدن و لرز هستند.

ترک این ماده مخدر به ندرت از نظر پزشکی جدی است. در برخی افراد، ترک کوکائین ممكن است باعث افكار خودكشی شود. به طور معمول، علائم ترک اعتیاد از مواد مخدر کوکائین، در عرض یک تا دو هفته از بین میروند. با این حال، میل شدید به این ماده مخدر ممکن است حتی سالها پس از آخرین مصرف، بازگردد.

 

مقاله مرتبط : راههای پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر

 

منابع

  • National Institute on Drug Abuse: “Cocaine.”
  • National Institute on Drug Abuse Research Report Series: “Cocaine Abuse and Addiction.”
  • Substance Abuse and Mental Health Services Administration: “Drug Abuse Warning Network, 2005: National Estimates of Drug-Related Emergency Department Visits.”
  • Westover, A. Archives of General Psychiatry, 2007.
  • webmd
  • ghdadi, M. Heart & Lung, 1997.
  • Rothman, R. Synapse, 2001.
  • Kilts, C. Archives of General Psychiatry, 2001.
  • Warner E. Annals of Internal Medicine, 1993.
  • Cottler, L. Drug and Alcohol Dependence, 1993.
  • Coffey, S. Drug and Alcohol Dependence, 2000.

منبع تصاویر 

  • cache.psychotropicon
  • drugfreekidscanada
  • static.dnaindia
  • medicinalive

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

زیبایی

عمل لیپوماتیک

از لیپوماتیک بیشتر بدانید

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

اطلاعات پزشکی

علائم رینوفیما

رینوفیما چیست؟

پوست و مو

درمان آکنه

آکنه چگونه درمان می‌شود؟

پوست و مو

آماده شدن برای لیفت بازو

از لیفت بازو بیشتر بدانید

اطلاعات پزشکی

علائم درماتیت استاز یا اگزما واریس

آنچه باید در مورد اگزما واریس (درماتیت استاز) بدانید؟

اطلاعات پزشکی

تسکین آفتاب‌سوختگی

آفتاب‌سوختگی را جدی بگیرید!

سلامت عمومی

نتایج آزمایش

چگونه آزمایش های خود را متوجه شویم؟

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. مریم گفت:

    سلام من همسرم به هرویین اعتیاد دارد و میخواهم از او جدا بشم ایا بهترین راه حل طلاق است؟ایا میتوان درخانه ترک کرد؟

  2. M.sh گفت:

    ببخشيد من يه سوال دارم ميخام بدونم چقدر طول ميكشه يه نفر معتاد به كوكايين بشه با هفت هشت بار استفاده هم ميشه؟؟با موندن تو خونه ميشه تركش كرد؟؟چقدر طول ميكشه تا اثرش از بدن خارج شه

  3. ارش گفت:

    سلام دوست خوبم من یک موزیسین رده بالا هستم که دارم هر روز به صورت کشیدن در جوز یا همون پیپ به صورت سنگ اصلی کوکایین مصرف خودم رو تامین میکنم،اقا خیلی بده خیلی خیلی،وقتی اثرش بپره میخوای دنیارو فش بدی توش گیر افتادم ترکم نمیتونم بکنم وقتی نزنم از دنیا بیذارم تازه جاهای دیگمم بهم میریزه خدا نصیب ‌کسی نکنه فقط میتونم بگم خدایا غلط کردم…

  4. احسان گفت:

    تعجبه چطوری روی کبد تاثیر نداره

  5. زهرا گفت:

    وقت بخیر.
    سلام
    سوال داشتم

    میخواستم بپرسم
    چرا مطالب، سایت شما، بجز، فهرست، برای من به صورت مربع مربع های کوچیک نمایش داده میشه!
    حتی با فیلتر شکن هم نمیتونم، مطالب وبلاگ شما رو بخونم؟!
    ممنون میشم به طور ساده و واضح، برام توضیح بدید، چه راه حلی داره و چیکار کنم
    مرسی

    1. سلام

      پاسخ شما از طریق ایمیل داده شد دوست عزیز .

      موید باشید