سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

چگونه خوراکی هایی با برچسب “سالم” می توانند شما را چاق کنند؟

زمانی که خوراکی هایی با برچسب “سالم” مصرف میکنید، مراقب باشید! تحقیقات جدید نشان می دهند که اگر آنها سطوح قند پنهان بالایی داشته باشند، ممکن است موجب شوند بعدا بیشتر بخورید. خوراکی های سالمی که حاوی مقادیر زیاد قند هستند، موجب میشوند در وعده های بعدی بیشتر بخورید.

خوراکی هایی با برچسب "سالم

 

نائومی ماندل، استاد بازاریابی در دانشگاه ایالتی آریزونا، گفت تحقیقات پیشین نشان داده اند که خوراکی های شیرین می توانند موجب شوند فرد بعدا در طول روز احساس گرسنگی کند.

ماندل گفت: اما این یافته های اخیر نشان می دهند در صورتی که هشدار درستی از طریق بسته بندی محصول، به افراد داده شود، آنها می توانند کنترل خود بر گرسنگی تحریک شده به خاطر قند را تمرین کنند.

ماندل گفت: “وقتی افراد فکر می کنند که چیزی سالم است، آنها از نظر روانشناختی آن را پردازش نمیکنند و بنابراین عوامل فیزیولوژیکی باعث میشوند نتوانند خود را کنترل کنند. اما وقتی فکر می کنند چیزی ناسالم است، آنان قادر به بی توجهی به انگیزه های جسمانی خود هستند.”

برای این مطالعه، ماندل و همکارانش دو نوع میلک شیک تهیه کردند که مزه یکسان داشتند و حاوی مقدار پروتئین و کالری کل یکسانی بودند. یک نوع میلک شیک حاوی قند بالا و چربی پایین بود، در حالی که دیگری قند پایین و چربی بالا داشت.

نویسندگان این مطالعه گفتند که مرحله اول آزمایش شامل ۷۶ دانشجو بود که به طور تصادفی به ترتیب یا میلک شیک با قند بالا یا با قند پایین به آنها داده شد بنوشند، و سپس در حالی که یک ویدئو تماشا میکردند، چیپس سیب زمینی برای میان وعده در اختیار آنها قرار گرفت.

ماندل گفت، محققان چیپس سیب زمینی را انتخاب کردند، زیرا خواستند ببینند که آیا اثر قند “به نوع دیگری از میان وعده منتقل می شود یا خیر”.

 

چیپس سیب زمینی

همانطور که انتظار می رفت، دانشجویانی که میلک شیک با قند بالا نوشیده بودند، چیپس سیب زمینی بیشتری خوردند.

در مرحله دوم، محققان بررسی کردند که آیا تغییر درک شرکت کنندگان از سلامتی میلک شیک بر عادت های میان وعده ای آنها تاثیر میگذارد یا خیر. میلک شیک هایی با قند و بدون قند به طور تصادفی به یک گروه دیگر از ۱۹۳ دانشجو داده شد، اما این بار آنها برچسب گذاری شده بودند.

برخی از میلک شیک ها تحت عنوان ” سالم” نامگذاری شده بودند و اطلاعات تغذیه ای آنها ادعا می کرد که چربی، قند و کالری کمی دارند. اطلاعات تغذیه ای میلک شیک های دیگر نشان دادند که چربی، قند و کالری زیادی دارند و سالم نیستند.

افرادی که میلک شیک هایی نوشیدند که روی برچسب آنها ذکر شده بود حاوی قند بالایی هستند و سالم نیستند، مقدار کمتری چیپس سیب زمینی خوردند، حتی کمتر از افرادی که میلک شیک هایی با قند پایین که “سالم”یا “ناسالم” نامگذاری شده بودند.

این یافته ها نشان می دهند افرادی که میلک شیک با قند بالا که “سالم” نامگذاری شده بود نوشیدند، چیپس سیب زمینی بیشتری از هر سه گروه دیگر خوردند.

ماندل گفت که او به طور ویژه نگران تاثیر خوراکی های وعده صبحانه مانند غلات، ماست یا جو دوسر فوری، است که تحت عنوان خوراکی های سالم به فروش می رسند، اما اغلب حاوی مقادیر قند بالای هستند.

ماندل گفت: “افراد فکر می کنند که با صبحانه سالم روز خود را آغاز می کنند، اما ممکن است تمام روز گرسنه باشند و به همین ترتیب در طول روز بیشتر بخورند.”

دکتر رشمی سرینته استادیار پزشکی، دیابت، غدد درون ریز و بیماری های استخوانی در دانشکده پزشکی ایکانی در بیمارستان کوه سینا در شهر نیویورک است. وی گفت که این مطالعه نشان دهنده اهمیت برچسب های مواد غذایی و نیاز به کنترل جدی تر ادعاهای مطرح شده توسط تولید کنندگان محصولات غذایی است.

سرینته گفت: “برچسب زدن مهم است.” “وقتی افراد فکر می کنند که چیزی سالم است، آنها فکر می کنند که به آنها اجازه داده شده که انتخاب های دیگری برای میان وعده پیدا کنند که ممکن است سالم نباشد. سرینته و ماندل توصیه می کنند که افراد برچسب حقایق غذایی و مواد تشکیل دهنده موجود در بسته بندی مواد غذایی را بخوانند و خودشان تعیین کنند که آیا این محصول سالم است یا خیر.

ماندل گفت، سازمان غذا و داروی ایالات متحده در حال گسترش برچسب حقایق تغذیه ای است که میزان شکر اضافه شده در خوراکی را نشان می دهد.

ماندل گفت: “من فکر می کنم این اولین قدم خوب است. به طور مطلوب، من می خواهم شاهد کنترل بیشتری روی ادعاهایی باشم که یک خوراکی را سالم تلقی میکنند. اگر به یک خوراکی مقدار زیادی قند اضافه شده باشد، نباید آن را سالم نامید”.

این مطالعه در نشریه ” Appetite ” منتشر شده است.

 

منابع

  • Naomi Mandel, Ph.D., professor, marketing, Arizona State University, Tempe, Ariz.; Reshmi Srinath, M.D., assistant professor, medicine, diabetes, endocrinology and bone disease, Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York City; 2017, Appetite
  • HealthDay
  • medlineplus

منبع تصاویر 

  • todayifoundout
  • nautilusplus

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

زیبایی

غبغب

غبغب و چگونگی رهایی از آن

پوست و مو

لیفتینگ با نخ

لیفتینگ با نخ و همه چیز درباره آن

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

زیبایی

ورزش دوران بارداری

آنچه باید در مورد تمرینات EMS بدانید

پوست و مو

خط اخم

چگونه از شر خط اخم خلاص شویم؟

سلامت عمومی

نتایج آزمایش

چگونه آزمایش های خود را متوجه شویم؟

سلامت عمومی

آزمایش کلسترول

تفسیر نتایج آزمایش کلسترول

زیبایی

انجام جراحی زیبایی

هرآنچه که باید از جراحی زیبایی بدانید

زیبایی

انجام عمل ابدومینوپلاستی

ابدومینوپلاستی (تامی تاک) چیست؟

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *