درمان آکنه با روغن درخت چای
استفاده از روغن درخت چای برای آکنه روش درمانی باستانی و مؤثر است این روغن علاوه بر آن می تواند فواید بسیارِ دیگری نیز برای پوست شما داشته باشد. روغن درخت چای را می توان همراه با روغن نارگیل، روغن بادام یا روغن زیتون به عنوان روغن پایه به کار برد یا با آبلیمو، هاماملیس یا ژل آلوئه ورا استفاده کرد.
روغن درخت چای روغن پایه ای قوی است که از عصاره ی برگ های درخت مورد، با نام علمی ملالوکا آلترنیفولیا، به دست می آید. این روغن که با نام روغن ملالوکا نیز شناخته می شود به علت میزان و تراکم فوق العاده ی آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فعال، ازجمله؛ ترپنویید ها، آلفا پیننس و ترپینولن و غیره، کاربرد دارویی و تجاری گسترده ای دارد.
این روغن پایه را نباید استعمال داخلی کرد چرا که حتی دوز پایین آن نیز میتواند سمی باشد. بنابراین، این روغن اساساً برای استعمال موضعی به کار می رود. روغن درخت چای بومی برخی مناطق استرالیا است و قرن هاست که این روغن در این مناطق بسیار محبوب بوده است. روغن درخت چای تنها طی چند دهه ی اخیر در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفت و تقاضا برای آن افزایش یافت. این موضوع که می توان با کمک روغن درخت چای آکنه را که یکی از شایع ترین عوارض پوستی به شمار می رود درمان کرد بسیار اهمیت دارد.
چگونه از روغن درخت چای برای بهبود آکنه استفاده کنیم؟
راه های بسیاری برای استفاده از روغن درخت چای، برای آکنه وجود دارد چراکه این روغن زمانی که با سایر روغن های پایه ترکیب شود به خوبی عمل می کند. با توجه به این که روغن درخت چای را با چه روغن یا روش درمان طبیعی دیگری ترکیب کنید، چنانچه در ادامه به آن می پردازیم، خواص آنتی ویروسی، آنتی باکتریالی، ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی این ماده ی مؤثر افزایش پیدا کرده یا تقویت می شود.
هاماملیس
۵قطره روغن درخت چای، را به ۳۰ قطره عصاره ی هاماملیس اضافه کنید و آن را مستقیم روی پوست بمالید. این شیوه موجب تسریع روند بهبود شده و از افزایش میزان عفونت و ایجاد آکنه و سبوم (چربی پوست) جلوگیری می کند.
ژل آلوئه ورا
۱ قاشق چای خوری روغن درخت چای را با ۹ قاشق چای خوری ژل آلوئه ورا مخلوط کنید و هم بزنید. پیش از آن که از این ژل استفاده کنید صورت خود را بشویید و به خوبی خشک کنید. ژل جذب صورت شما شده و درد و التهاب شما را تسکین خواهد داد.
روغن نارگیل یا روغن بادام
چند قاشق چای خوری روغن بادام را با ۳ تا ۵ قطره روغن درخت چای مخلوط کنید تا به سرعت آکنه را درمان کنید. خواص نرم کنندگی این ماده کمک می کند که روغن پایه به اعماق پوست نفوذ کند و همچنین موجب دفع سموم پوستی و جلوگیری از التهاب می شود.
روغن زیتون
روغن زیتون از خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی طبیعی برخوردار است که می توانند موجب تسریع روند بهبود آکنه شوند. ۱ قاشق چای خوری روغن زیتون را با ۶ قطره روغن درخت چای مخلوط کنید و مستقیم روی نقاطی از پوست که ملتهب اند بمالید.
لیمو
خاصیت طبیعی اسیدسیتریک در بند آوردن خون و جمعکردن زخم می تواند به جلوگیری از التهاب یا عفونت بیشتر در زخم های باز حاصل از سر باز کردن آکنه که در معرض آلودگی قرار دارند کمک کند. به این منظور ۱ قاشق چای خوری آبلیمو را با ۲ یا ۳ قطره روغن درخت چای مخلوط کنید و بر نقاط ملتهب بمالید.
روغن لاوندر (اسطوخودوس)
ترکیب ۱۰ قطره روغن درخت چای و ۱۰ قطره روغن لاوندر با روغن پایه ای مثل روغن بادام مرهمی فوق العاده تسکین دهنده و آرامش بخش در اختیار شما قرار می دهد که می توانید مستقیماً روی پوست خود بمالید.
فواید روغن درخت چای برای آکنه
از مهمترین فواید روغن درخت چای، برای آکنه قابلیت این روغن در دفع سلول های مرده ی پوست، کاهش التهاب، جلوگیری از عفونت باکتریایی و تنظیم سطح چربی پوست را می توان نام برد. این روغن خاصیت طبیعی بند آوردن خون و جمعکردن زخم را دارد که به بسته شدن روزنه های پوست و دفع سموم یا چربی اضافی که مانع بسته شدن روزنه های پوست و ایجاد التهاب می شوند کمک می کند. خواص آنتی ویروسی، آنتی باکتریایی، ضد قارچی و ضد التهابی طبیعی این روغن استرالیایی قوی و مؤثر عوارض و علائم آکنه، ازجمله؛ لکه های قرمز روی پوست و روزنه های پوستی ملتهب و متورم، را به حداقل می رساند. سپس، روغن درخت چای، یک گام فراتر رفته و روند بهبود آکنه را سرعت می بخشد.
توصیه های ضروری
استفاده از روغن درخت چای، برای آکنه می تواند بسیار مفید و مؤثر باشد، اما ممکن است عوارض جانبی نیز داشته باشد. از آنجا که این روغن بسیار قوی است ممکن است به ویژه برای افرادی که پوست هایی حساس دارند یا پیش از آن عوارض پوستی دیگری داشته و تحت درمان قرارگرفتهاند حساسیت پوستی و حس سوزش روی پوست ایجاد کند. در صورت استفاده ی بیش از حد از این روغن ممکن است عوارضی همچون خارش، سوزن سوزن شدن، قرمزی و همچنین خشکی پوست برای فرد رخ بدهد. روغن درخت چای نباید بههیچوجه مورد استعمال داخلی قرار بگیرد، زیرا می تواند موجب مسمومیت و همچنین ضعف در دستگاه گوارش، مسمومیت غذایی و حالت تهوع است.
- http://journals.lww.com/dermatitis/Abstract/2012/01000/Tea_Tree_Oil.10.aspx
- organicfacts
- https://europepmc.org/abstract/med/2145499
- https://jamanetwork.com/journals/jamadermatology/article-abstract/478692?redirect=true
- https://www.researchgate.net/profile/Somashekhar_Khadabadi/publication/267400044_Development_and_Biological_Evaluation_of_Herbal_Anti-Acne_Gel/links/54f59f370cf2ba61506748e5/Development-and-Biological-Evaluation-of-Herbal-Anti-Acne-Gel.pdf
- http://docsdrive.com/pdfs/academicjournals/rjmp/2011/650-669.pdf
- https://www.karger.com/Article/PDF/211450
- https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0367326X12000925
- http://cmr.asm.org/content/19/1/50.short
منبع تصاویر
- allure
- parfaitlingerie
- thedailymeal
- freshpalatend
- richmondnaturalmed

نظرات کاربران