افزایش شیوع آسم در نوجوانان
هر سال ۴ میلیون نفر از مردم جهان به دلیل آسم و انسداد مزمن ریوی جان خود را از دست می دهند و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۱۰۰ میلیون بیمار مبتلا به آسم دیگر ، به شمار بیماران مبتلا اضافه شوند. لطفا با راستینه همراه باشید.
افزایش بروز شیوع آسم در نوجوانان و سالمندان:
بر اساس یک پیمایش در وزارت بهداشت، طی سال های ۹۳ و ۹۴ مشخص شد که حدود ۹ درصد بالغان کشور و حدود ۱۱ درصد کودکان و نوجوانان، آسم دارند. بر اساس مطالعه دیگری در تهران درباره بیماری انسداد مزمن ریوی، ۶ تا ۷ درصد جمعیت این منطقه به این بیماری مبتلا هستند. با توجه به اهمیت بیماری های تنفسی به ویژه آسم و هزینه های هنگفتی که درمان آن به دنبال دارد، اولین سه شنبه ماه می هر سال ( از سال ۱۹۹۸ میلادی تاکنون ) به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری شده است.
۲۳۵ میلیون نفر در سراسر دنیا مبتلا به بیماری آسم هستند که این آمار رو به افزایش است، بیماری آسم با علائمی مثل خس خس سینه، تنگی نفس، احساس فشار روی قفسه سینه و سرفه خود را نشان می دهد. هر چند بیماری آسم به طور کامل درمان نمی شود اما هدف ، کنترل بیماری آسم است.
آیا عوامل اجتماعی در بروز آسم موثر است ؟
بیماری آسم بیشترین و شایع ترین بیماری مزمن در کودکان است که بار مالی زیادی به جامعه وارد می کند. پیش بینی می شود در سال ۲۰۳۰ میلادی، چهارمین علت مرگ بین بیماری ها در جهان ، بیماریهای انسداد مزمن ریه خواهد بود و مصرف سیگار باعث مرگ ۸ میلیون و سوخت های فسیلی نیز باعث مرگ ۱۰ میلیون نفر خواهد شد و بیش از ۵۰ درصد مردم دچار حساسیت خواهند شد.
در حال حاضر در کشورمان ، انواع و اقسام بیماری های مزمن و غیرواگیر از جمله آلرژی و آسم، بیماری های قلبی و عروقی، بیماری های مزمن تنفسی، دیابت، سرطان ها، ام اس و اختلالات روان افزایش یافته که ۵۵ درصد عوامل این بیماریها شیوه زندگی و عوامل اجتماعی است و زمینه ژنتیک دارد و با عوامل محیطی بروز می کند و نمی توان آنها را ریشه کن کرد اما با آموزش شیوه زندگی و شرایط اجتماعی شاید بتوانیم آنها را کنترل کنیم.
عوامل خطر مشترک این بیماری ها : مصرف سیگار، آلودگی هوای شهرها، رژیم غذایی ناسالم، افزایش وزن و چاقی، بی تحرکی و مصرف الكل است که به شیوه زندگی و شرایط اجتماعی ما مربوط می شود.
روند رو به افزایش آسم :
بر اساس آمارها، در کشورهای پیشرفته درصد شیوع آسم دیگر افزایش پیدا نکرده اما در جهان سوم هم شیوع و هم شدت افزایش داشته است.
در کشورمان ، شدت آسم کنترل شده اما شیوع رو به افزایش است که علت اصلی اش تاثیر آلودگی هوا در شهرهای بزرگ است.
آسم ، شایع ترین علت غیبت کودکان از مدرسه :
۴ بیماری غیرواگیر اصلی یعنی بیماریهای قلبی – عروقی، سرطان ها ، دیابت و بیماریهای مزمن ریوی عوامل خطر مشترک دارند.
۴ عامل رفتاری (مصرف سیگار و الكل و فعالیت فیزیکی ناکافی و تغذیه ی ناسالم) و ۴ عامل خطر بیولوژیک ( فشارخون بالا، چاقی، چربی بالا و قندخون بالا در ابتلا به این بیماری ها موثر است.
سالانه حدود ۳۵۰ هزار نفر به دلیل آسم جان خود را از دست می دهند و آسم شایع ترین علت بستری کودکان و غیبت آنها از مدرسه است.
سخن پایانی
عوامل ژنتیک، بی تحرکی، غذاهای آماده، مشاغلی مثل نقاشی، نجاری و نانوایی، مصرف غذاهای آماده، سیگار، آلودگی میکروبی و قارچی، رطوبت بالا و گرده گل ها همگی در ابتلا به آسم نقش دارند که باید برای کنترل آنها اقدام اساسی کرد .
- کتابخانه راستینه
منبع تصاویر
- yekdoctor
- santanallergy
- health.harvard
نظرات کاربران