سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

تاثیر آلودگی هوا بر قلب

بیشترین ارگانی که آلودگی هوا ، روی آن تاثیر می گذارد ، سیستم ریوی و تنفسی است . بعد از آن سیستم قلبی و عروقی و دیگر سیستم ها شامل سیستم عصبی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد . لطفا با راستینه همراه باشید .

 

 آلودگی هوا

تاثیر آلودگی هوا بر قلب چگونه است ؟

بحث آلودگی هوا یک بحث جامع زیست شناختی است که باعث ایجاد بیماری های مختلفی در تمام ارگان های بدن می شود . مواد صنعتی که باعث آلودگی هوا می شوند بسیار وسیع است . این مواد معمولا شامل مونو اکسید کربن ، گازهای دی اکسید نیتروژن و گازهای دی اکسید سولفور است که استنشاق آنها حتی در افراد سالم به مرور زمان و به تدریج ، باعث ایجاد بیماری هایی مانند : برونشیت ، آسم ، تنگی نفس ، آلرژی های مختلف و واکنش های تنفسی شدید می شود . حتی دیده شده هنگام آلودگی هوا ، بیماری های روانی هم گسترش پیدا می کنند . حالا در نظر بگیرید سالمندانی که به بیماری های زمینه ای قلبی پیشرونده مبتلا هستند یا سابقه ی بیماری های دریچه ای پیشرفته و وسیع ، سابقه ی سکته قلبی ، یا سکته مغزی هستند با حضور در هوای آلوده در معرض چه خطر بزرگی می باشند .

 

تاثیر آلودگی هوا بر قلب

حمله های قلبی و سکته قلبی در هوای آلوده چگونه رخ می دهد ؟

معمولا در اوج آلودگی هوا ، اورژانس بیمارستان ها تراکم بیشتری دارند و افراد زیادی به دلیل مشکل هایی که برایشان ایجاد شده به بیمارستان ها مراجعه می کنند . بیماران قلبی عروقی هم از این امر مستثنی نیستند . بیماران قلبی به خصوص کسانی که بیماری های قلبی پیشرفته دارند ، ممکن است در اوج آلودگی هوا دچار ایسکمی قلبی ، تشدید نارسایی قلبی ، اختلال های ریتم قلبی و نوسانات فشارخون شوند و از شرایط پایدار سیستم قلبی عروقی خارج شوند . در این صورت ممکن است بیمار قلبی به سمت حمله قلبی و سکته قلبی پیش رود .

به این دلایل است که وقتی آلودگی هوا به اوج خود می رسد با افزایش شیوع مرگ ها ی قلبی و عروقی مواجه می شویم . در سطح دنیا دیده شده ، امار سکته های قلبی در زمان هایی که آلودگی هوا به اوج خود می رسد تا سی درصد افزایش پیدا می کند که البته آمار قابل توجهی است .

همه اینها عوارض آلودگی هوا بر سیستم قلبی عروقی ، سیستم تنفسی و دیگر سیستم های بدن است اما این نکته را هم باید در نظر داشت که معمولا در شرایط بحرانی هاله ای از ترس ، اضطراب و احساس بد به افراد جامعه و به خصوص به بیماران سالمند و قلبی عروقی دست می دهد . این اضطراب و نگرانی شرایط بدنی را از حالت ثبات در می آورد و باعث عوارض قلبی عروقی و سکته های قلبی می شود . در واقع زمانی که حوادث غیرمترقبه یا مترقبه ای که آثار وسیعی در جامعه ایجاد می کنند ، به وجود می آید ، تنش روحی و روانی ایجاد می شود و موج نگرانی را در افراد افزایش می دهد . این امر آستانه ی تحریک پذیری و استرس را در جامعه بالا می برد .

 

ریز گردها

آیا ریز گردها هم به اندازه ی آلاینده های صنعتی خطرناکند ؟

علاوه بر آلودگی صنعتی ، ریزگردها ، غبارها و آلرژن ها هم می توانند سیستم قلبی عروقی را تحت تاثیر قرار دهند . درواقع وقتی میزان ریزگردها و آلرژن ها از سطح استاندارد خود افزایش می یابد ، سیستم تنفسی و ریوی را تحریک می کند و استعداد ابتلا به بیماری هایی مانند پنومونی، آسم ، برونشیت و ناراحتی تنفسی را بالا می برد و همین بیماری ها می توانند به صورت غیر مستقیم باعث حمله های قلبی عروقی شوند .

متاسفانه وقتی چنین شرایطی ایجاد می شود ، توصیه های ما مبنی بر اینکه از منزل خارج نشوید یا شیشه تان را بالا بکشید تاثیری ندارد زیرا محیط منزل و خودرو هم از آلودگی هوا بی بهره نیست و همه در معرض آلودگی هستند .

 

 کاهش آلودگی هوا

مردم چگونه می توانند در کاهش آلودگی هوا موثر باشند ؟

حتی الامکان هنگام حضور در خیابانها ماسک بزنید . شاید ایده آل ترین توصیه این باشد که بیماران قلبی در شهرهای بزرگ و کلان شهر ها که میزان آلودگی هوا و آلودگی صوتی بالاست ، زندگی نکنند و به شهرهایی با تراکم جمعیت کمتر و هوای سالم تر نقل مکان کنند .

همچنین توصیه می کنیم که افراد فعالیت فیزیکی خود را محدود کنند و بار فشار کاری بر سیستم قلبی عروقی خود را کاهش دهند . استفاده کمتر از وسایل نقلیه ی شخصی می تواند در کاهش آلودگی هوا موثر باشد اما بهبود کیفیت سوخت و رعایت استانداردهای لازم در خودروسازی اهمیت بیشتری دارد . مردم باید از وسایل نقلیه ی عمومی استفاده کنند و به سلامت خودروی خود حساس باشند .

 

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • دکتر محمد رضا رجبی

منبع تصاویر 

  • cdn.images.express
  • ۳٫bp.blogspot
  • hindikiduniya
  • newsroom.cumc

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

غبغب

غبغب و چگونگی رهایی از آن

پوست و مو

قبل از عمل ابدومینوپلاستی

قبل از ابدومینوپلاستی چه باید کرد؟

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

پوست و مو

آماده شدن برای لیفت بازو

از لیفت بازو بیشتر بدانید

سلامت عمومی

آزمایش کلسترول

تفسیر نتایج آزمایش کلسترول

اطلاعات دارویی

نیاسین

از نیاسین یا ویتامین B3 چه می‌دانید؟

زیبایی

انواع لیپوساکشن

هر آنچه که باید درباره لیپوساکشن بدانید

اطلاعات پزشکی

حمله قلبی

نحوه تشخیص و درمان حمله قلبی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *