سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

صفر تا صد پروتز سینه

زنان در جهت بزرگ کردن سینه و تو پر کردن آن روی به پروتز سینه می‌آورند. این عمل می‌تواند به هدف بازسازی (پس از عمل برداشت سینه به خاطر ابتلا به سرطان پستان) و یا به نیت عمل زیبایی انجام پذیرد.
در این مطلب از راستینه تنها به پروتز سینه با هدف زیبایی خواهیم پرداخت و در خصوص انواع پروتزهای موجود، مراحل عمل و عوارض احتمالی آن بحث خواهیم کرد.

 

انواع پروتز سینه

پروتز سینه سالینی و سیلیکونی

به طور کلی دو نوع پروتز سینه وجود دارد: ژل سالین و ژل سیلیکون.

  • ایمپلنت‌های سالینی پوسته‌های سیلیکونی هستند که از آب شور استریل شده (سالین) پر شده‌اند. برخی از این پوسته‌ها از پیش پر شده‌اند و برخی دیگر در حین عمل پر می‌شوند.
  • ایمپلنت‌های سیلیکونی پوسته‌هایی پر شده از ژل پلاستیکی (سیلیکون) هستند. اگرچه که بسیاری از زنان معتقدند پروتز سیلیکونی شباهت بیشتری به سینه‌های طبیعی دارد اما این نوع پروتز در صورت ترکیدن با خطرات و عواقب همراه است.

هم سیلیکون و هم سالین اندازه‌های مختلفی دارند و دارای پوسته‌هایی هم نرم و هم سفت هستند. از آنجا که هردو نوع پروتز مزایا و معایبی دارند می‌توان نتیجه گرفت که بحث سلیقه و ترجیح شخصی فرد مطرح است.

 

عمل پروتز سینه

عمل پروتز سینه چگونه انجام می‌شود؟

از آنجا که رشد سینه تا اواخر دوران نوجوانی یا اوایل بیست سالگی ادامه پیدا می‌کند، سازمان غذا و دارو (FDA) پروتز سالینی را برای زنانی که حداقل ۱۸ سال سن دارند و پروتز سیلیکونی را برای زنانی که دست کم ۲۲ سال سن دارند مناسب می‌داند.
در زمان انتخاب پزشک جراح، به دنبال باتجربه‌ترین فرد بگردید. چنانچه پزشکی انتخاب کنید که حداقل ۵ سال سابقه فراگیری علم جراحی و دست کم دو سال سابقه انجام عمل جراحی پلاستیک را دارد، احتمال بروز مشکلات در آینده را کاهش داده‌اید.
پیش از آغاز فرآیند پروتز سینه، برای انجام نوعی ارزیابی سلامتی با پزشک خود دیدار خواهید کرد. می‌توانید در مورد آنچه که می‌خواهید با پزشک خود صحبت و متقابلاً بازخورد او را دریافت کنید. پزشک شما ممکن است از شما بخواهد تا مصرف داروهایی خاص را تا چند روز پیش از عمل جراحی متوقف کنید.
عمل پروتز سینه هم می‌تواند به صورت سرپایی انجام شود و هم می‌تواند به یک شب بستری شدن فرد نیاز داشته باشد.
این عمل یک تا دو ساعت زمان می‌برد. احتمالاً عمل با بیهوشی عمومی انجام می‌شود و شما در طول عمل خواب خواهید بود و دردی را احساس نخواهید کرد.
پزشک جراح، بسته به شکل بدن شما، نوع پروتز و میزان بزرگ‌سازی سینه، برشی را زیر سینه، زیر بغل و یا دور نوک سینه‌تان ایجاد می‌کند.
پزشک جراح سپس ایمپلنت سینه را بالا و یا زیر ماهیچه سینه قرار می‌دهد. پس از جای‌گذاری ایمپلنت، پزشک جراح برش‌ها را با بخیه و یا چسب جراحی می‌پوشاند.

 

ریکاوری پس از عمل پروتز سینه

ریکاوری پس از عمل پروتز سینه

سینه شما پس از اتمام عمل با گاز پانسمان بسته می‌شود. ممکن است جهت بهبودی نیاز باشد از سوتین‌های طبی استفاده کنید.
پس از اتمام عمل جراحی تا چند روز نیاز به استراحت دارید و نباید فعالیت سنگینی داشته باشید. به عنوان مثال، بلند کردن هرگونه جسم سنگین تا ۶ هفته پس از انجام عمل پروتز سینه قدغن است.
مسکن‌هایی که نیازی به تجویز پزشک ندارند (همچون استامینوفن) می‌توانند به تسکین درد کمک کنند. همچنین پزشک شما نیز ممکن است داروهایی را برای شما تجویز کند.
ممکن است اطراف ناحیه انجام عمل جراحی ورم‌کردگی رخ دهد. این ورم‌کردگی و هر نوع اثر زخم به مرور زمان از بین خواهد رفت.

 

درد سینه

عوارض احتمالی

اگرچه این عمل، عمل زیبایی محسوب می‌شود اما می‌تواند با عوارضی نیز همراه باشد؛ عوارضی همچون:

  • درد سینه
  • تغییر حالت نوک و یا خود سینه
  • شکل‌گیری رد زخم و یا سفت شدن نواحی اطراف ایمپلنت
  • بروز زخم
  • خون‌ریزی
  • عفونت
  • بروز مشکل در اندازه و حالت ایمپلنت (به عنوان مثال، ممکن است سینه‌ها قرینه نباشند.)
  • بروز سرطان لنفوم بدخیم سلول بزرگ (AALCL) (این مشکل نادر است اما می‌تواند به ایمپلنت‌های سفت مرتبط باشد.)

امکان پارگی یا ترکیدن ایمپلنت نیز وجود دارد. چنانچه پروتز سالینی دچار پارگی شود، سالین به شکلی بی‌خطر جذب بدن خواهد شد. اما پارگی پروتز سیلیکونی می‌تواند منجر به باقی ماندن سیلیکون در داخل پوسته یا تراوش آن به بیرون از پوسته شود. پارگی پروتز سالینی با خالی شدن باد آن همراه است اما پروتز سیلیکونی در هنگام پارگی می‌تواند هیچ مشخصه‌ای نداشته باشد. به چنین اتفاقی پارگی خاموش می‌گویند.

 

پروتز سینه

مراقبت

پروتز سینه تا ابد دوام نخواهد آورد. چنانچه پس از عمل دچار مشکلاتی شوید و یا سایز و شکل سینه شما به مرور زمان تغییر کند، ممکن است به جای‌گذاری مجدد ایمپلنت نیاز داشته باشید.
زنانی که پروتز سیلیکونی انجام داده‌اند بایستی سه سال پس از عمل و سپس هر دو سال یک بار اِم آر آی بگیرند تا از عدم پارگی خاموش اطمینان حاصل کنند. چنانچه پروتز دچار پارگی یا ترکیدن شده باشد، بایستی برداشته و یا جابجا شود.
پروتز سینه عمل ماموگرافی را دشوار می‌سازد اما انجام عکسبرداری به روش اشعه ایکس همچنان ممکن است. احتمال ابتلا به سرطان سینه به واسطه پروتز سینه نیز وجود دارد. پروتز سینه همچنین می‌تواند عمل شیردهی در مادران را نیز دشوار سازد.

 

 

منابع

  • webmd
  • SOURCES:  FDA: “Breast Implant Questions and Answers” and “FDA Breast Implant Consumer Handbook.”
  • American Society of Plastic Surgeons: “Breast Augmentation.”  Nelson, R.  , ۲۰۰۶٫  Wilkins, E.G. , June 2004.  American Cancer Society.  News release, FDA.

منبع تصاویر 

  • arsestetica
  • santafeplasticsurgerycenter
  • kadinhastaliklarionline
  • momjunction
  • pearlrecoveryretreat
  • medicalnewstoday

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

سلامت عمومی

علائم خال‌‌ها

خال‌ها را بهتر بشناسیم

اطلاعات پزشکی

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

هرآنچه که باید از توده‎ها و غدد لنفاوی بدانیم

زیبایی

انجام جراحی زیبایی

هرآنچه که باید از جراحی زیبایی بدانید

زیبایی

عوارض و خطرات عمل ماستوپکسی

همه چیز درباره عمل ماستوپکسی (لیفت سینه)

سلامت عمومی

عادت‌های خوب توالت رفتن

درمان‌های خانگی تسکین بواسیر

پوست و مو

هایفوتراپی صورت

آیا هایفوتراپی جایگزین مناسبی برای عمل لیفت صورت است؟

روغن ها

روغن اسانس نعناع فلفلی

فواید استفاده از روغن اسانس نعناع فلفلی!

سلامت عمومی

داروهای تزریقی

چه داروهایی به بهبود درد سرطان کمک می کنند؟

کمک های اولیه

گزش حشرات

درمان آلرژی نسبت به گزیدگی حشرات

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *