نکاتی که باید در مورد ویروس زیکا بدانید
از آنجا که بیش از ۵۰ مورد ویروس زیکا در ایالات متحده گزارش شده اند، آشنایی با این بیماری و اینکه آیا شما نیز در معرض خطر این ویروس هستید یا خیر به امری مهم تبدیل شده است. با ما همراه باشید تا با مطالعه این چهار نکته در مورد بیماری زیکا اندکی آرامش خاطر به دست آورید.
ویروس زیکا چیست؟
زیکا نوعی بیماری است که از طریق نیش پشه آلوده از گونه های آدس شیوع می یابد. گونه های پشه آلوده در ۳۰ کشور فعال گزارش شده اند. به گفته مرکز کنترل بیماری، هشتاد درصد از افراد مبتلا به این ویروس هیچ نشانه ای را تجربه نمیکنند، در حالی که ۱ نفر از ۵ نفر بین ۲ تا ۷ روز پس از نیش زدن علائم خفیف تب، حساسیت پوستی، درد مفاصل و یا التهاب ملتحمه چشم (قرمزی چشم ها) را تجربه میکنند.
اگر هیچ پشه آلوده ای در ایالات متحده گزارش نشده است، چطور افراد به این ویروس مبتلا میشوند؟
بیش از ۵۰ مورد بیماری زیکا در ایالات متحده تایید شده اند که بیشتر ناشی از نیش پشه هنگام سفر به کشوری های جنوب امریکا هستند. با این حال، مواردی نیز ناشی از انتقال خون یا رابطه جنسی با افراد آلوده بوده اند.
آیا ما نیز باید نگران ابتلا به ویروس زیکا باشیم؟
اگر قصد سفر به مناطق آلوده به این ویروس را ندارید و یا به این مناطق آلوده سفر نکرده اید، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. با این حال، احتمال شیوع این ویروس از طریق انتقال خون و رابطه جنسی تایید شده است، بنابراین در رابطه جنسی خود با فردی که به تازگی به مناطق آلوده سفر کرده است احتیاط را رعایت کنید.
آیا باید برنامه سفر خود را به مناطق آلوده به ویروس زیکا لغو کنیم؟
در حالی که اکثر علائم این بیماری خفیف هستند، این ویروس ممکن است با یک سری از نقائص هنگام تولد در ارتباط باشد، از جمله کوچکی بیش از حد سر نوزاد، در کودکانی که از مادران مبتلا به زیکا متولد شده اند.
اگر باردار هستید، بهتر است برنامه سفر خود را به تعویق بیندازید. اگر نمی توانید سفر خود را لغو کنید، با پزشک خود مشورت کنید تا شما را در مورد اقدامات احتیاطی در برابر نیش این حشره آگاه سازد. اگر باردار نیستید، این اقدامات را برای جلوگیری از گزش این پشه در نظر بگیرید.
سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه
منبع تصاویر
نظرات کاربران