انواع کفش تابستانی چه مزایا و معایبی دارد ؟
در روزهای گرم تابستان ، صندل و دمپایی های لاانگشتی از جا کفشی بیرون می آیند تا به کمک ما بشتابند اما طبق انجمن پا شناسی ، این نوع کفش تابستانی که بیشتر مناسب ساحل دریا یا استخر می باشند به شدت برای سلامت پا ، لگن و زانو مضر هستند .
کفش های تابستانی چه مزایا و معایبی دارد ؟
کفش رو باز ، دمپایی لاانگشتی و صندل در تابستان زیاد استفاده می شود اما بهتر است یادآور شویم که چون قوس کف پا را پشتیبانی نمی کنند و پاشنه ندارند و نمی توانند هیچ ضربه ای را دفع کنند ، در طولانی مدت ، زمینه ساز درد های زانو ، لگن و کمر می شوند . همچنین عامل بروز التهاب در ساق پا هستند . سایش مرتب کف پا با جنس پلاستیکی این کفش هم می تواند نه تنها زمینه ساز التهاب تاندون باشد ، بلکه میخچه و پینه ایجاد کند .
افراد مبتلا به دیابت هم باید مراقب باشند زیرا این نوع از پاپوش می تواند محل مناسبی برای رشد انواع میکروب باشد و با کوچکترین ضربه و زخم در پا در آن نفوذ کنند .
کفش تابستانی بی پاشنه یا کفش باله چطور است ؟
این نوع کفش ها هم مانند پاپوش های لاانگشتی مناسب پیاده روی نیستند . وجود نداشتن پاشنه و تخت بودن کف کفش می تواند زمینه ساز التهاب غلاف پا شود . اگر می خواهید از این نوع کفش ها ، هر از گاهی استفاده کنید ، حتما درون آن کفی طبی قرار دهید .
کفش لژدار تابستانی مناسب است ؟
این نوع کفش ها هم می توانند باعث التهاب غلاف پا شوند چون فشار زیادی به پاشنه وارد می کنند . شاید راه رفتن با آنها ساده تر از کفش های پاشنه دار باشد اما به هر حال احتمال پیچ خوردن و رگ به رگ شدن مچ پا بالاست .
به علاوه وقتی پشت پا در اندازه ای بلند تر از پنجه قرار می گیرد ، فشار بیشتری به کف پا و ۵ استخوان آن وارد می شود و فرد در راه رفتن دچار مشکل می شود .
کفش پلاستیکی جلوبسته کروس چطور است ؟
این نوع کفش های پلاستیکی یا کائوچویی طرفداران بسیاری میان کودکان و پرستاران دارد چون شستشوی آن راحت است و به دلیل سبکی ، فرد در آن احساس راحتی می کند اما تحقیقات در مورد این نوع پاپوش ها نشان داده می توانند زمینه ساز ورم مفاصل و تغییر شکل شست پا شوند . به گفته ی متخصصان فقط کسانی که دچار تورم و ادم شدید در ناحیه ی پا و قوزک هستند می توانند از این نوع پاپوش استفاده کنند . در غیر اینصورت به پا داشتن ۸ تا ۱۰ ساعته این نوع کفش برای سلامت فرد خطرناک است .
نکته : بهترین کفش تابستانی از نگاه کارشناسان مجله سلامتی راستینه ، کفش های چرم مات با پاشنه های دو ، سه سانتی متری است که ضمن خنک نگه داشتن پا ، زیبا هم می باشد .
چرا هنگام خرید کفش چرمی عجله می کنیم ؟
اگر کفش تازه ای خریدید که خیلی تنگ است یا پا در آن سایش زیادی دارد ، احتمال بروز تاول و پینه خیلی بالاست . می توانید برای پیشگیری از این حالت ، فورا کفش را تعویض نمایید . یا اگر فکر می کنید که جا باز می کند ، آن را با جوراب نازک بپوشید و بتدریج با آن شروع به پیاده روی کنید . در پشت صندلی در اداره و محل کار هم ، آنرا در بیاورید و صندل چرمی بپوشید . اما اگر با بد اقبالی ،کار از کار گذشت و پاهایتان زخم شد می توانید از چسب زخم در ناحیه ی مربوط استفاده کنید و مقداری وازلین زیر پانسمان بزنید . اگر دچار تاول هم شدید ، خیلی آرام با ایجاد یک سوراخ ریز مایع داخل آن را خالی کنید و بعد از ضد عفونی کردن ، بدون اینکه پوست روی آن آسیبی بزند ، پانسمان کنید .
آیا شستشوی مرتب پاها الزامی ست ؟
بله . پاها را مانند دست و صورت ، هر روز بشویید اما نه با آب داغ . در پا غدد ترشح چربی وجود ندارد و به همین دلیل شستشو با آب گرم پوست این ناحیه را خشک می کند . از آب ولرم و مواد شوینده ملایم کمک بگیرید . صابون مناسب ترین شوینده برای پاهاست . لای انگشتان را در حین شستشو خوب دست بکشید تا از بروز قارچ پیشگیری شود . در طول هفته برای ۵ تا ۱۰ دقیقه پاها را در محلول هایی بگذارید که آنتی باکتریال است .
چگونه از بروز بوی بد پا جلوگیری کنیم ؟
شستشوی پاها را پس از ورود به منزل در اولویت قرار دهید . هفته ای یکبار پاها را در تشتی از آب ولرم بگذارید که در آن کمی اسانس نعناع ریخته اید .
آبرسانی به پوست پاها را هم جدی بگیرید . پاها نیاز به رطوبت رسانی دارند و همیشه با کرم مرطوب کننده آنها را ماساژ دهید اما کرم را لای انگشتان پا نزنید چون احتمال بروز قارچ را باعث می شود . جوراب نخی بپوشید . جوراب نخی از جوراب زنانه نایلونی بهتر است . جورابهای خود را پس از یکبار استفاده ، عوض کنید . اگر کفش شما رو باز است ، هرگز بدون جوراب این کفش را نپوشید و از جوراب شیشه ای رنگ پا استفاده کنید .
نکته : اشعه های طلایی رنگ آفتاب به سرعت پاهای شما را تیره می کنند و انواع میکروبها و قارچ ها ، با گرد و خاک محیط پیرامون ، بین انگشتان و پشت پاهای شما اثر نامطلوبی دارند .
مقاله مرتبط : پیشگیری از عفونت های قارچی در ناخن های پا
- کتابخانه راستینه
منبع تصاویر
- shutterstockimage
- bp.blogspot
- s-media-cache-ak0.pinimg
- s-media-cache-ak0.pinimg
- az616578.vo.msecnd
- s-media-cache-ak0.pinimg
- otokomaeken
- images.onhealth
نظرات کاربران