سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

صافی کف پا

آناتومی پا و عملکرد آن با یکدیگر در ارتباط مستقیم هستند. اگر به هر علتی این آناتومی از حالت طبیعی خارج شود، بیومکانیک طبیعی پا مختل می شود و برای فرد عارضه ایجاد می کند. بیشتر بیماری های پا و مچ پا با خطرات جانی همراه نیستند اما همگی بر کیفیت زندگی تاثیر می گذارند. به همین دلیل درمان مناسب و درست برای آنها اهمیت ویژه ای دارد. صافی کف پا ، از اختلال های شایع در ناحیه پا می باشد که آن را بررسی خواهیم کرد. لطفا با راستینه همراه باشید.

صافی کف پا در کودکان

همه چیز در مورد صافی کف پا :

قوس کف پایی معمولا تا قبل از ۳ سالگی وجود ندارد و با چربی پر شده است. پس از ۳ سالگی به تدریج این قوس ایجاد می شود و تا حدود ۸ سالگی و حداکثر ۱۰ سالگی به طور کامل تشکیل خواهد شد. بنابراین احتمال تشکیل آن بعد از ۱۰ سالگی بسیار کم است. همان طور که ارگانهای مختلف بدن هر فرد با فرد دیگر متفاوت است، میزان طبیعی قوس کف پا نیز در افراد مختلف می تواند متفاوت باشد. بنابراین هرگونه صافی در کف پا غیر طبیعی محسوب نمی شود. این قوس ممکن است در بعضی افراد به صورت طبیعی کمتر از دیگران باشد اما مشکلی برای فرد ایجاد نکند. در واقع قوس کف پا زمانی غیر طبیعی تلقی می شود که علامت دار شود و در ناحیه کف پا، مچ یا بالاتر درد و ناراحتی ایجاد کند. البته کودکان معمولا به خوبی متوجه درد ناشی از صافی کف پا نمی شوند اما هنگام فعالیت و بازی، زودتر از همسالان خود دچار احساس خستگی در پا می شوند. این افراد باید برای معاینه و دریافت درمان مناسب به پزشک مراجعه کنند. علائم ناشی از صافی کف پا در بیشتر موارد با درمان های غیر جراحی و تجویز کفی و صندل های مناسب بهبود پیدا می کنند. در موارد شدید نیز می توان با توجه به شدت، محل و انوع درگیری از اعمال جراحی کمک گرفت.

 

صافی کف پا

نشانه ها و علائم آن در کودکان :

صافی کف پا در اکثر کودکان با علائمی همراه نیست و اغلب یکی از والدین متوجه آن می شود. البته بعضی از کودکان ممکن است علائمی داشته باشند مانند :
حساسیت به کوچکترین لمس مانند زمانی که جوراب می پوشند و یا درد، گرفتگی در مچ یا پاها هنگام پوشیدن کفش و نهایتا کج شدن پاشنه ها رو به بیرون .
تغییر در راه رفتن آنها و ناراحتی یا درد در هنگام راه رفتن .
بهترین نشانه : ممکن است والدین متوجه شوند که فرزند آنها از انجام ورزش یا فعالیتهایی که می تواند باعث درد در مچ یا پاهای فرزند دلبندشان شود خودداری کنند که دراینصورت با پزشک مشورت می کنند .

 

صافی کف پا در بزرگسالان

علائم صافی کف پا در بزرگسالان :

  • در طول تاندون تیبیال خلفی که در طرف داخلی قوزک و مچ پا است احساس درد دارد. این حالت میتواند با تورم طرف داخلی قوزک همراه باشد.
  • دردی که با ورزش و فعالیت کردن بدتر میشود. بعضی از بیماران برای ایستادن و راه رفتن طولانی مدت دچار مشکل میشوند.
  • وقتیکه استخوان های نگهدارنده قوس کف پا متلاشی می شوند، استخوان پاشنه تغییر وضعیت می دهد و فشار را بر روی استخوان بیرونی متصل به قوزک (نازک نی) قرار میدهد که این وضعیت باعث احساس درد در طرف بیرونی قوزک پا خواهد شد.
  • دردی در پا ، دردی در عضله ی ساق پا ، دردی در مفصل ران و یا زانودرد ، دردی در پشت و کمر ، دردی در کف پا در قسمت قوسی شکل.
  • افراد با عارضه کف پای صاف ، از خشکی هر دو پا یا یک پا رنج میبرند .
  • کفش ها به طور عجیب و متفاوتی ساییده می شود.

 

تشخیص عارضه کف پای صاف

تشخیص عارضه کف پای صاف توسط پزشک :

فیزیوتراپیست ها و پزشکان مجرب ، صافی کف پا را تنها با مشاهده کردن ، ایستادن ، راه رفتن و معاینه کردن حتی با شلوار تشخیص میدهند. آنها سابقه پزشکی بیمار را بررسی کرده و پای او را از روبه رو و پشت سر نگاه می کنند و احتمالا از بیمار می خواهند تا روی نوک انگشتان بایستد تا شکل و عملکرد هر پا را در این حالتها ارزیابی دقیق کنند.
همچنین در بعضی موارد دستور انجام پرتونگاری (اشعه ایکس سی.تی. اسکن) مقطع نگاری رایانه ای و ام.آر.آی. (تصویربردای روزنانس مغناطیسی) خواهند داد.

 

خار پاشنه

تفاوت خار پاشنه با کف پای صاف چیست؟

پلانتار فاشیا تیس یا التهاب فاشیای کف پا یکی از شایع ترین علل درد پاشنه است. فاشیای كف پا نسجی است که از استخوان پاشنه شروع می شود و تا نوک انگشتان ادامه دارد. این بافت به علل مختلف مثل کفش های نامناسب، بیماری های روماتیسمی، اضافه وزن، ایستادن ها یا راه رفتن های طولانی و… می تواند در محل اتصال به استخوان پاشنه دچار ورم، درد و التهاب شود.
درد ناشی از آن صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب یا در چند قدم اول بعد از مدتی نشستن و استراحت، بیشتر است اما بعد از کمی راه رفتن معمولا کاهش می یابد. بسیاری از افراد به اشتباه گمان می کنند علت درد پاشنه پا، وجود یک برجستگی استخوانی در ناحیه پاشنه است. مطالعات نشان داده اند خیلی از افراد دچار التهاب فاشیای كف پا ، این برجستگی را ندارند. از طرف دیگر، بسیاری از افرادی که دارای این برجستگی استخوانی در ناحیه پاشنه هستند، التهاب فاشیا ندارند و هیچ دردی احساس نمی کنند. بنابراین به کار بردن اصطلاح خار پاشنه برای التهاب فاشیای كف پا نادرست است.
این بیماری را می توان با روش های غیر جراحی، حرکت های کششی، کفش مناسب ، استفاده از کفی، فیزیوتراپی، تزریق کورتون و در صورت لزوم جراحی تحت درمان قرار داد.

 

درمان صافی کف پا

سخن پایانی

بسیاری معتقدند پا ، قلب دوم بدن انسان است. زمانی که انسان در حالت ایستاده قرار می گیرد، خون به علت نیروی جاذبه در بخش های تحتانی تجمع بیشتری پیدا می کند. برخورد پا با زمین حین راه رفتن باعث می شود با هر قدم مقدار زیادی خون از اندام تحتانی به سیستم واسکولار بدن پمپاژ شود. به همین دلیل است که بعضی ها پا را به عنوان قلب دوم توصیف می کنند. خوشبختانه می شنویم که این روزها بیشتر والدین ، فرزندان خود را با دیدن کوچکترین علامت نگران کننده در مفاصل ، زانو و حتی کف پای صاف به پزشک متخصص مراجعه می کنند که این موضوع بسیار با اهمیت و امیدوارکننده است .

مقاله مرتبط : بیرون زدگی استخوان شست پا

 

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • دکتر رامین اسپندار (فوق تخصص جراحی پا)

منبع تصاویر 

  • medicalwebsite
  • kidsna
  • childorthocare
  • theconversation
  • chicagofootcareclinic
  • redbirdphysio

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

زیبایی

عمل لیپوماتیک

از لیپوماتیک بیشتر بدانید

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

پوست و مو

مشکلات مربوط به زیبایی

مشکلات زیبایی و نکاتی درباره آن

پوست و مو

جراحی سابسیژن

سابسیژن چیست؟

پوست و مو

انجام مزوتراپی

همه چیز درباره مزوتراپی

اطلاعات پزشکی

تسکین آفتاب‌سوختگی

آفتاب‌سوختگی را جدی بگیرید!

اطلاعات دارویی

منع مصرف کوآموکسی‌کلاو

همه چیز درباره کو‌آموکسی‌کلاو

زیبایی

انجام جراحی زیبایی

هرآنچه که باید از جراحی زیبایی بدانید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *