سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

بیرون زدگی استخوان شست پا

عارضه بیرون زدگی استخوان شست پا را هالوکس والگوس می گویند. به طوری که انگشت شست پا به طرف سایر انگشتان انحراف پیدا می کند و یک تغییر شکل را به وجود می آورد. با راستینه همراه باشید.

بیرون زدگی استخوان شست پاعلت بیرون زدگی استخوان شست پا چیست؟

علت این عارضه دقیقا مشخص نیست ولی ممکن است پوشیدن کفش های پنجه باریک و پاشنه بلند به همراه زمینه ای که فرد در خود دارد، این پدیده را ایجاد کند، بنابراین افراد باید تا جایی که می توانند از پوشیدن این کفش ها خودداری کنند.
مشکلی که این عارضه برای افراد مبتلا ايجاد می کند یکی از نظر ظاهری است که ظاهر پا را از حالت طبیعی خود خارج می کند و دوم اینکه چون برآمدگی استخوانی بیرون زده شده به کفش، دمپایی یا صندل گیر و ایجاد درد می کند. از نظر درمانی در مراحل خفیف از وسایلی از جنس سیلیکون استفاده می شود که آن را بین دو انگشت شست و انگشت کناری بیمار قرار می دهند تا از انحراف شست به طرف سایر انگشت ها جلوگیری کنند. البته این کار نقش درمانی ندارد بلکه از پیشرفت عارضه جلوگیری می کند و درد برآمدگی را تسکین می دهد.

درمان بیرون زدگی استخوان شست پا برای بیرون زدگی استخوان شست پا چه باید کرد؟

افرادی که از این عارضه رنج می برند بهتر است از کفش های با پنجه پهن و راحت استفاده کنند و از پوشیدن کفش های پاشنه بلند خودداری کنند. پوشیدن کفش های پاشنه بلند بدون جوراب زنانه بسیار معمول است اما در طولانی مدت باعث بروز ناراحتی هایی در مفاصل و کمر خواهد شد .
اگر عارضه شدید شده باشد، باید از آن رادیوگرافی به عمل بیاید تا زاویه هایی که بین استخوان انگشت شست و سایر انگشت ها وجود دارد، اندازه گیری شود.
در صورت نیاز عمل جراحی انجام می دهند تا این تغییر شکل به وسیله عمل جراحی اصلاح شود. پس از اصلاح هم لازم است که پا با آتل یا گچ ثابت بماند تا پس از طی مدت زمانی به وضعیت عادی خود برگردد.

مقاله مرتبط : اطلاعاتی درباره ورم مفاصل

 

کفش نامناسب

آیا بیرون زدگی شست پا فقط مربوط به زنان است ؟

خیر .هالوکس والگوس نوعی تغییر شکل در انگشت شست است که بیشتر در خانمها و سنین ۲۵ تا ۳۵ سالگی دیده می شود. همانطور که گفتیم این بیماری بر اثر استفاده از کفش نامناسب ایجاد می شود و با ایجاد درد و ناراحتی بر کیفیت زندگی فرد تاثیر می گذارد. در واقع هالوکس والگوس باعث می شود شست پا به سمت بیرون بچرخد و یک برجستگی در قسمت داخلی با ایجاد شود. این برجستگی در اثر تماس با کفش و دیگر پوشش های پا دچار التهاب و درد می شود و محدودیت حرکتی در مفصل ایجاد می کند. در نهایت نیز می تواند منجر به بروز آرتروز در مفصل مورد نظر شود.
از طرف دیگر می تواند در انگشت دوم پا نیز تغییراتی ایجاد کند و باعث دردناک شدن آن شود. در مجموع، این بیماری ایستادن و راه رفتن را برای فرد با مشکل مواجه می کند. عامل ایجاد کننده آن نیز واحد و مشخص نیست اما ثابت شده استفاده از کفش های تنگ، پاشنه بلند و نامناسب در پیشرفت آن موثر هستند. با این حال نمی توان گفت کفش در ایجاد این بیماری نقش اصلی را ایفا می کند زیرا در جوامع بدوی حتی بدون استفاده از کفش نیز هالوکس والگوس در بعضی افراد دیده شده است. افراد دچار هالوکس والگوس برای بهبود درد و وضعیت پای خود می توانند از کفش هایی با رویه نرم، کفی های مناسب و سایر روش های غیر جراحی کمک بگیرند. در صورت عدم بهبود نیز می توان برحسب شدت و نوع انحراف شست از روش های مختلف جراحی استفاده کرد.

 

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • دکتر علی ترکمان متخصص ارتوپدی

منبع تصاویر 

  • nextstepfootdocs
  • footdoc
  • healthxchange

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات دارویی

اطلاعات مهم درباره فلوکستین

از فلوکستین بیشتر بدانید

تغذیه و سلامتی

زنجبیل

۳۰ خوراکی که باعث کاهش درد مفاصل و التهاب می شوند!

تغذیه و سلامتی

کنترل اضطراب با مواد غذایی

کنترل اضطراب با مواد غذایی!

سلامت عمومی

مشکل در روده

داروی پاک کننده روده بزرگ

کمک های اولیه

شکستگی دست در کودکان

درمان شکستگی دست در کودکان

کمک های اولیه

شکستگی ها و دررفتگی ها

درمان شکستگی ها و دررفتگی ها

کمک های اولیه

شکستگی پا

درمان شکستگی پا

سلامت عمومی

گرفتگی کمر

رفع گرفتگی کمر در ۶ حرکت

سلامت عمومی

حفظ سلامت پا

حفظ سلامت پا با پوشش مناسب

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. nahid گفت:

    من سوالاتی راجب داروهایی که استفاده میکنم دارم باید اینجا بنویسم ؟لطفا راهنمایی کنید با تشکر ۹۸.۳.۲۷