سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

از فلوکستین بیشتر بدانید

فلوکستین داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) است. فلوکستین روی مواد شیمیایی مغز که ممکن است در افراد مبتلا به افسردگی، هراس، اضطراب یا علائم وسواس فکری، غیر متعادل باشند، تاثیر می‌گذارد.
فلوکستین برای درمان اختلال افسردگی، بولیمیا نروزا (پرخوری عصبی)، اختلال وسواس-جبری، اختلال هراس و اختلال دیسفوریک قبل از قاعدگی (PMDD) استفاده می‌شود. فلوكستین گاهی همراه با داروی دیگری به نام الانزاپین (Zyprexa) برای درمان افسردگی شیدایی ناشی از اختلال دوقطبی استفاده می‌شود. این ترکیب برای درمان افسردگی زمانی استفاده می‌شود که حداقل دو داروی دیگر بدون درمان موفقیت‌آمیز علائم آزمایش شده باشند. اگر الانزاپین (Zyprexa) هم مصرف می‌کنید، راهنمای داروی الانزاپین و تمام هشدارها و دستورالعمل‌های بیمار را در مورد آن دارو بخوانید.

اطلاعات مهم درباره فلوکستین

اطلاعات مهم درباره فلوکستین

در صورت مصرف پیموزید یا تیوریدازین یا اگر تحت تزریق متیلن بلو نیز قرار دارید، نباید از فلوکستین استفاده کنید. اگر در ۱۴ روز گذشته از مهارکننده MAO استفاده کرده‌اید (مانند ایزوکاروباکسیدید، راساژیلین، سلژیلین، فنلزین یا ترانیل سیپرومین) از فلوکستین استفاده نکنید. از فلوکستین همراه با تزریق تیوریدازین، لاینزولید، پیموزید یا متیلن بلو استفاده نکنید.
شما باید حداقل ۱۴ روز پس از متوقف کردن یک مهارکننده MAO صبر کنید تا بتوانید فلوکستین مصرف کنید. قبل از مصرف تیوریدازین یا MAOI باید ۵ هفته پس از قطع فلوکستین صبر کنید.
برخی از جوانان وقتی برای اولین بار از داروی ضد افسردگی استفاده می‌کنند، درباره خودکشی فکر می‌کنند. برای تغییر در روحیه یا علائم خود هوشیار باشید.
فلوکستین می‌تواند قضاوت، تفکر و مهارت‌های حرکتی را مختل کند. در هنگام کار با ماشین‌آلات احتیاط کنید.
هرگونه علائم جدید یا وخیم‌ترشدن وضعیت را به پزشک خود گزارش دهید. تغییراتی همچون تغییر خلقی یا رفتاری، اضطراب، حملات هراس، مشکل در خواب و یا اگر احساس تحریک، آشفتگی، احساس خصمانه، پرخاشگری، بیقراری، بیش‌فعالی (ذهنی یا جسمی)، افسردگی یا فکرهایی در مورد خودکشی یا صدمه زدن به خود دارید حتما به پزشک اطلاع دهید.

 

فلوکستین

قبل از مصرف این دارو

اگر در ۱۴ روز گذشته یک نوع داروی مهارکننده MAO مصرف کرده‌اید، از فلوکستین استفاده نکنید. تداخلات خطرناک ممکن است رخ دهد. مهارکننده‌های MAO شامل ایزوکاروباکسیدید، لاینزولید، فنلزین، راساژیلین، سلژیلین و ترانیل سیپرومین است. شما باید حداقل ۱۴ روز پس از متوقف‌کردن یک مهارکننده MAO صبر کنید تا بتوانید فلوکستین مصرف کنید. قبل از مصرف تیوریدازین یا MAOI باید ۵ هفته پس از قطع فلوکستین صبر کنید.
اگر به این دارو حساسیت دارید، یا در صورتی که پیوموزید یا تیوریدازین مصرف می‌کنید، یا اگر تحت تزریق متیلن بلو نیز قرار دارید، نباید از فلوکستین استفاده کنید.
در مورد تمام داروهای ضد‌افسردگی دیگری که مصرف می‌کنید، به‌خصوص سیتالوپرام، دولوکستین، ترازودون، ونلافاکسین، اس سیتالوپرام، فلووکسامین، پاروکستین، Symbyax، ویلازودون یا سِرترالین پزشک خود را مطلع کنید.
برخی از داروها می‌توانند با فلوکستین تداخل ایجاد کنند و یک بیماری جدی به نام سندرم سروتونین ایجاد کنند. حتما پزشک خود را در مورد تمام داروهای دیگری که استفاده می‌کنید مطلع سازید. قبل از انجام هرگونه تغییر در نحوه یا زمان مصرف داروهای خود، با پزشک خود مشورت کنید.
برای اطمینان از اینکه فلوکستین برای شما بی‌خطر است، در صورت وجود مشکلات زیر پزشک خود را در جریان قرار دهید:

  • سیروز کبدی
  • بیماری کلیوی
  • دیابت
  • گلوکوم با زاویه بسته
  • تشنج یا صرع
  • اختلال دو قطبی (افسردگی شیدایی)
  • سابقه سوء‌مصرف مواد مخدر یا افکار خودکشی یا اگر تحت درمان با شوک درمانی (ECT) قرار دارید.

برخی از جوانان وقتی برای اولین بار از داروی ضد افسردگی استفاده می‌کنند، درباره خودکشی فکر می‌کنند. پزشک باید در ویزیت‌های منظم پیشرفت شما را بررسی کند. خانواده یا سایر مراقبین شما نیز باید نسبت به تغییر در روحیه یا علائم شما هوشیار باشند.
مصرف داروی ضد افسردگی SSRI در دوران بارداری ممکن است باعث مشکلات جدی ریه یا سایر عوارض در جنین شود. اما، اگر مصرف داروی ضد افسردگی خود را متوقف کنید، ممکن است عود افسردگی داشته باشید. در صورت بارداری فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. بدون توصیه پزشک، مصرف فلوکستین در دوران بارداری را شروع یا متوقف نکنید.
فلوکستین می‌تواند به شیر مادر منتقل شود. در صورت شیردهی کودک به پزشک خود اطلاع دهید. فلوکستین برای استفاده توسط افراد کمتر از ۱۸ سال مورد تأیید نیست.

 

مصرف فلوکستین

چگونه باید فلوکستین مصرف کنیم؟

فلوکستین را دقیقاً مطابق دستور پزشک خود مصرف کنید. تمام راهنمایی‌های موجود در برچسب نسخه خود را دنبال کنید. پزشک ممکن است گاهی اوقات دوز شما را تغییر دهد. این دارو را در مقادیر بیشتر یا کمتر یا بیشتر از مقدار توصیه شده مصرف نکنید.
کپسول را خرد نکنید، نجوید، یا آن را باز نکنید. کل آن را قورت دهید.
داروی مایع را با سرنگ یا یک قاشق یا فنجان مخصوص اندازه گیری دوز، اندازه گیری کنید. اگر وسیله اندازه گیری دوز ندارید، از داروخانه بخواهید که یک نمونه از آنها را به شما بدهد.
برای درمان اختلال دیسفوریک قبل از قاعدگی، مقدار معمول مصرف فلوکستین یک بار در روز در حالی که پریود هستید، یا ۱۴ روز قبل از شروع پریودی می باشد. دستورالعمل پزشک خود را دنبال کنید.
ممکن است تا ۴ هفته طول بکشد تا متوجه تاثیر دارو شوید. دارو را طبق دستورالعمل استفاده کنید و در صورت عدم بهبود علائم خود به پزشک اطلاع دهید.
مصرف فلوکستین را به صورت ناگهانی متوقف نکنید، در غیر این صورت ممکن است علائم ناخوشایند ترک را تجربه کنید. از پزشک خود بپرسید که چگونه با خیال راحت می‌توانید استفاده از فلوکستین را متوقف کنید.
این دارو باید در دمای اتاق به دور از گرما و رطوبت، نگهداری شود.

 

مصرف فلوکستین

اگر یک دوز از دارو را از دست بدهم چه اتفاقی می افتد؟

دوز از دست رفته را به محض یادآوری مصرف کنید. اگر تقریباً زمان دوز برنامه ریزی‌شده بعدی شما نزدیک است، از دوز فراموش‌شده خود صرفنظر کنید. برای جبران دوز از دست رفته داروی اضافی مصرف نکنید.
اگر دوز هفتگی را از دست دادید، به محض یادآوری دوز فراموش شده را مصرف کنید و ۷ روز بعد دوز بعدی را مصرف کنید. اما اگر تقریباً دوز هفتگی نزدیک به زمان برنامه ریزی شده در هفته بعد است، از دوز فراموش شده صرفنظر کنید و دوز دوم را طبق دستورالعمل مصرف کنید. برای جبران دوز از دست رفته داروی اضافی مصرف نکنید.

 

اگر بیش از حد این دارو را مصرف کنم، چه اتفاقی می افتد؟

در صورت اُوردوز به دنبال مراقبت‌های فوری پزشکی باشید یا با شماره اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.

 

هنگام مصرف فلوکستین از چه مواری باید اجتناب کرد؟

نوشیدن الکل می‌تواند عوارض جانبی خاصی از فلوکستین را افزایش دهد.
قبل از مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) برای درد، آرتروز، تب یا تورم با پزشک خود مشورت کنید. این داروها شامل آسپرین، ایبوپروفن (ادویل، مورتین)، ناپروکسن (Aleve)، سلکوکسیب (Celebrex)، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ملوکسیکام و غیره است. استفاده از NSAID با فلوکستین ممکن است باعث شود به راحتی دچار کبودی یا خونریزی شوید.
این دارو ممکن است تفکر یا واکنش شما را مختل کند. اگر رانندگی می‌کنید یا کاری انجام می‌دهید که نیاز است هوشیار باشد، احتیاط کنید.

 

عوارض جانبی فلوكستین

عوارض جانبی فلوكستین

در صورت بروز علائم آلرژی به فلوكستین از جمله بثورات پوستی یا كهیر، مشکل در تنفس، تورم صورت، لب‌ها، زبان یا گلو، پزشک خود را در جریان قرار دهید.
هرگونه علائم جدید یا وخیم‌تر شدن وضعیت را به پزشک خود گزارش دهید، از جمله: تغییر خلقی یا رفتاری، اضطراب، حملات هراس، مشکلات خواب و یا اگر احساس تحریک‌پذیری، آشفتگی، احساس خصمانه، پرخاشگری، بیقرار، بیش‌فعالی (ذهنی یا جسمی)، احساس افسردگی، یا فکرهایی در مورد خودکشی یا صدمه زدن به خود دارید، پزشک خود را مطلع سازید.

در صورت وجود موارد زیر با پزشک خود تماس بگیرید:

  • تاری دید، از دست دادن دید محیطی، درد چشم یا تورم یا دیدن حفره در اطراف چراغ
  • علائم سطح بالای سروتونین در بدن : تحریک، توهم، تب، ضربان قلب سریع، ریفلاکس‌های بیش فعال، تهوع، استفراغ، اسهال، از دست دادن هماهنگی، غش
  • علائم سطح پایین سدیم در بدن: سردرد، سردرگمی، مشکل در گفتار، ضعف شدید، استفراغ، از دست دادن هماهنگی، احساس ناپایداری
  • عضلات بسیار سفت و سخت، تب بالا، تعریق، گیجی، ضربان قلب سریع یا ناهموار، لرز، احساس اینکه ممکن است بیهوش شوید. یا واکنش شدید پوستی : تب، گلودرد، تورم در صورت یا زبان، سوزش در چشم، درد پوستی، به دنبال آن بثورات پوستی قرمز یا بنفش که گسترش می‌یابند (خصوصاً در صورت یا قسمت فوقانی بدن) و باعث ایجاد تاول و لایه لایه شدن پوست می‌شوند.

عوارض جانبی شایع فلوکستین ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • مشکلات خواب (بی خوابی)، رویاهای عجیب
  • سردرد، سرگیجه، تغییر دید
  • لرز، احساس اضطراب یا عصبی بودن
  • درد، ضعف، خمیازه، احساس خستگی
  • ناراحتی معده، از دست دادن اشتها، حالت تهوع، استفراغ، اسهال
  • خشکی دهان، تعریق، گرگرفتگی
  • تغییر در وزن یا اشتها
  • عفونت بینی، درد سینوس، گلودرد، علائم آنفلوانزا یا کاهش میل جنسی، ناتوانی جنسی یا مشکل در رسیدن به ارگاسم

لیست مطرح شده در این مقاله از راستینه لیست کاملی از عوارض جانبی نیست و سایر موارد ممکن است رخ دهد. برای مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید.

 

تداخل فلوکستین با داروهای دیگر

چه داروهای دیگری روی فلوکستین تأثیر خواهند گذاشت؟

مصرف فلوکستین با داروهای دیگری که باعث خواب آلودگی شما شده یا تنفس شما را آهسته می‌کنند، می‌توانند عوارض جانبی خطرناک یا مرگ ایجاد کنند. قبل از مصرف قرص خواب، داروی ضد درد، داروهای ضد سرفه، داروهای آرامش بخش ماهیچه یا داروی اضطراب، افسردگی یا تشنج با پزشک خود مشورت کنید.
بسیاری از داروها می‌توانند با فلوکستین تداخل ایجاد کنند. همه تداخلات ممکن در اینجا ذکر نشده است. در مورد تمام داروهای فعلی خود و هرگونه استفاده یا شروع مصرف داروی جدید با پزشک خود مشورت کنید. به ویژه:

  • هر نوع داروی ضد افسردگی دیگر
  • مخمر سنت جان
  • تریپتوفان
  • رقیق کننده‌های خون: وارفارین، کومادین، Jantoven
  • انواع دارو برای درمان اضطراب، اختلالات خلقی، اختلالات فکری یا بیماری روانی: آمی تریپتیلین، بوسپیرون، دزیپرامین، لیتیوم، نورتریپتیلین و بسیاری دیگر از این گروه داروها
  • داروهای بدون نسخه ضد درد از جمله ایبوپروفن، استامینوفن، آسپرین یا داروهای مشابه
  • داروهای سردرد میگرنی: ریزاتریپتان، سوماتریپتان، زولمیتریپتان و غیره یا داروی درد مواد مخدر: فنتانیل، ترامادول

در این مقاله از راستینه ارائه لیستی کامل امکان پذیر نیست و بسیاری از داروهای دیگر می‌توانند با فلوکستین ارتباط برقرار کنند. این داروها شامل داروهای بدون نسخه، ویتامین‌ها و محصولات گیاهی بدون نسخه هستند. لیستی از تمام داروهایی که مصرف می‌کنید همراه داشته باشید و در هنگام مراجعه با پزشک آن را به پزشک خود ارائه دهید.

 

 

منابع

  • drugs

منبع تصاویر 

  • petco
  • doctissimo
  • pharmaceutical-journal
  • instantecare
  • thepetstep
  • bbukltd

 

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

عمل لیپوماتیک

از لیپوماتیک بیشتر بدانید

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

اطلاعات پزشکی

علائم رینوفیما

رینوفیما چیست؟

اطلاعات پزشکی

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

هرآنچه که باید از توده‎ها و غدد لنفاوی بدانیم

پوست و مو

قبل از عمل ابدومینوپلاستی

قبل از ابدومینوپلاستی چه باید کرد؟

پوست و مو

انواع لیفت ابرو

همه چیز درباره لیفت ابرو

پوست و مو

جراحی لیفتینگ صورت

آنچه باید درباره لیفتینگ صورت بدانید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *