سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

کورتون با همه بدی هایش گاهی خوب است !

مصرف کورتون عوارض بسیار زیادی در تمام ارگان های بدن دارد. این عوارض از وسیع ترین ارگان یعنی پوست شروع و به ارگان های عمقی تر می رسد. از همراهی شما با راستینه سپاسگزاریم.

کورتوناز دیگر عوارض کورتون، باید به این موارد اشاره کرد :

در ناحیه پوست مصرف کورتون، باعث نازک شدگی پوست می شود و حتی برخی تحقیقات نشان داده احتمال بروز سرطان های پوست را هم افزایش می دهد. عارضه دیگری که معمولا بسیار مشکل زاست ایجاد ظاهری خاص برای بیمار است؛ یعنی صورت بیمار قرمز می شود و وزن فرد افزایش پیدا می کند. این موضوع برای بسیاری از بیماران قابل تحمل نیست. کورتون در چشم ایجاد آب سیاه می کند و اگر مصرف طولانی مدت باشد فشار داخل چشم را افزایش می دهد. این دارو همچنین عوارض قلبی – عروقی دارد و حالتی از سکته قلبی یا نارسایی قلبی در فرد ایجاد می کند. در صورتی که کورتون بیش از ۳-۲ ماه مصرف شود، بر چربی های خون هم اثر منفی می گذارد. کورتون، عامل افزایش فشار خون هم هست. افزایش فشار خون و چربی خون ، خود از عوامل بسیار مهم در بروز بیماریهای قلبی عروقی اند. در عین حال مصرف این دارو بر دستگاه گوارش اثر منفی می گذارد و باعث خونریزی های گوارشی می شود. در مورد کلیه هم باعث جمع آب در بدن شده که خود در افزایش وزن موثر است. مهم ترین عارضه کورتون در سیستم عضلانی اسکلتی ایجاد پوکی استخوان است. اگر فرد بالای ۳ ماه بیش از ۵ میلی گرم کورتون مصرف کند، لازم است سنجش تراکم استخوان روی او انجام شود زیرا شانس پوکی استخوان بسیار بالاست.
متاسفانه نمی توان با اطمینان خاطر گفت اگر بیمار کمتر از این دوز کورتون مصرف کند، دچار پوکی استخوان نخواهد شد. بیماری که کورتون مصرف می کند باید مراقب پوکی استخوان باشد و پیشاپیش با مصرف کلسیم و ویتامین D از این عارضه پیشگیری کند. برخی داروها نیز همزمان یا پیش از تجویز کورتون به بیمار داده می شوند تا از بروز پوکی استخوان پیشگیری شود. از دیگر عوارض کورتون، اختلال در رشد به خصوص در کودکان است که معضلی قابل توجه به شمار می رود .
کورتون، عوارض عصبی هم دارد و در برخی افراد باعث اختلالات روانی و افسردگی و مانیک ایجاد می کنند. قند خون هم در اثر مصرف کورتون بالا می رود و عوارض قابل توجهی دارد و به همین دلیل در بسیاری از موارد درمان دیابت برای افرادی که کورتون مصرف می کنند اعمال می شود.
بسیاری از بیماران وقتی در مورد عوارض کورتون، می شنوند تصمیم می گیرند مصرف آن را قطع کنند در حالی که این کار درست نیست. باید بیمار همراه پزشک فواید و مضرات کورتون را در کفه ترازو بگذارند و با توجه به بیماری تصمیم گیری کنند. در برخی بیماری ها مثل پمفیگوس یا لوپوس مصرف کورتون واقعا می تواند جان بیمار را نجات دهد و عوارضش را باید به جان خرید و با برخی اقدام های درمانی از عوارض پیشگیری کرد. اما در برخی موارد متاسفانه در کشور ما شاهد سوء مصرف کورتون هستیم. مثلا فردی برای افزایش وزن به پزشک مراجعه می کند اما به او کورتون می دهند. این کار صددرصد اشتباه محض و پر از ضرر است. در مورد این خانم نیز صلاح بر این است که فعلا پمادهای کورتون موضعی دریافت کنند اما اگر پزشک صلاح دید کورتون خوراکی دریافت کنند، نباید بیماران سر خود به دلیل عوارضی که کورتون دارد، استفاده از آن را کنار بگذارند.

مقاله مرتبط : ۲۰ نوع مسمومیت غذایی

 

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • دکتر محبوبه سادات حسینی

منبع تصاویر 

  • foto-basa

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

اطلاعات پزشکی

علائم رینوفیما

رینوفیما چیست؟

اطلاعات پزشکی

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

هرآنچه که باید از توده‎ها و غدد لنفاوی بدانیم

اطلاعات پزشکی

میلیا

بیماری میلیا در بزرگسالان و کودکان

زیبایی

غبغب

غبغب و چگونگی رهایی از آن

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

پوست و مو

درمان آکنه

آکنه چگونه درمان می‌شود؟

اطلاعات دارویی

ویتامین K

چرا باید ویتامین K مصرف کنیم؟

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *