سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

همه چیز در مورد چربی ها

چربی های بدن به دو نوع تقسیم می شوند . نوع اول چربی هایی هستند که در بافت های چربی به عنوان ذخیره ی انرژی انبار می شوند و در شرایط اضطراری ، به ویژه زمانی که بدن قند کافی ندارد و یا در شرایط گرسنگی می توانند سوزانده شوند . نوع دوم ، چربی هایی که اصطلاحا چربی های فسفر دار خوانده می شوند ، جزء مهمی از غشاهای خارجی سلول های بدن هستند و به همراه پروتئین ها بعضی ساختارهای درونی سلول ها را می سازند . مقدار چربی های فسفردار بدن در هر زمان معین ، مستقل از وضعیت تغذیه است و تغذیه روی آن اثر نمی گذارد . ولی چربی هایی که به عنوان ذخیره ی انرژی مصرف می شوند ، می توانند در یک فرد لاغر ۵ کیلوگرم و در یک فرد چاق ۷۵ کیلو باشند . با مجله راستینه همراه باشید .

 

چربی ها

چربی ها دوست اند یا دشمن ؟

مردم اغلب فکر می کنند چربی ها مضرند ، زیرا ممکن است موجب بسته شدن رگ ها و سکته شوند . ولی چربی ها در عین حال ، جزء اساسی ساختار سلول ها و واحد سازنده ی شیمیایی هورمون های حیاتی بدن هستند . ما در مطلب غذاهای چربی سوز برای رژیم غذایی شما به مواردی اشاره کرده ایم .

خوب است بدانید مصرف چربی ها ( به هر میزانی که مصرف شوند ) باعث کند شدن روند تخلیه ی معده می شود و همین عامل تا حدی ، باعث کندی ذهن می شود که مزایا و معایبی دارد .

یک غذای نسبتا پرچربی ، نباید هرگز پیش از فعالیتی که نیازمند تمرکز زیاد است و یا باید در جریان آن تصمیمات مهمی اتخاذ شود ، خورده شود . درمقابل ، حسن آن این است که کسانی که دچار پایین افتادن واکنشی قند خون هستند ( این عارضه در اثر مصرف قند زیاد به وجود می آید ) می توانند از رژیم های دارای چربی سبک ( اشباع نشده ) استفاده کنند تا اینکه جریان آهسته تری از گلوکوز به خونشان سرازیر شود . این فرایند ، زمانی که قند مصرف شده به صورت نشاسته است نیز تسهیل می شود .

نکته : Reactive Hypoglycemia پایین افتادن واکنشی قند خون به این صورت است که زمانی که فرد قند زیادی می خورد ، لوزالمعده اش انسولین زیادی ترشح می کند و ناگهان قند خون افت می کند . اگر مدام در طول روز مواد قندی مانند شکلات خورده شود ، مقدار انسولین بالا می ماند و در نتیجه قند خون پایین می افتد . انسولین باعث کاهش قند خون می شود و به این ترتیب به طور مصنوعی ، پایین افتادن واکنشی قند خون ایجاد می شود .

 

کلسترول

درباره ی کلسترول نیز توضیح بفرمایید ؟

کلسترول نیز نوعی چربی است که در غشاء سلول ها وجود دارد و در انسداد رگ ها در اثر تصلب شرائین نیز نقش مهمی دارد . با اینکه کلسترول در تولید هورمون ها و نمک های صفراوی بدن ضروری است ، لازم نیست مقدار زیادی از آن را دریافت کنیم ، زیرا در داخل بدن تولید می شود .

 

بیمارهای قلبی

چربی های سنگین برای بدن مفیدند ؟

چربی های سنگین ( اشباع شده ) یعنی نوعی از چربی که با ترکیب شدن و همراهی با کلسترول موجب بیماری های عروقی می شوند ، در بسیاری از غذاها ، به ویژه غذاهای آماده ، وجود دارند . بسیاری از غذاهایی که طعم خوبی دارند نظیر سوسیس فرانکفورتر و استیک و غیره مملو از چربی های سنگین یا اشباع شده هستند . وجود مقدار کمی چربی در غذاهای روزانه اجتناب ناپذیر است و ضرر زیادی هم ندارد . زمانی مشکل ایجاد می شود که افراد ، سابقه ی تصلب شرایین یا بیمارهای قلبی داشته باشند .

 

روغن مایع

سخن پایانی

از آنجایی که هر روز ناگزیر از مصرف مقداری چربی هستید ، باید بدانید که بهترین نوع چربی ها ، چربی های سبک اشباع نشده هستند . چربی های مضر یعنی چربی های سنگین یا اشباع شده در دنبه ، کره ، خامه ، بستنی و روغن تردکننده ی شیرینی وجود دارد .

به عنوان یک قاعده ، چربی هایی که در حرارت اتاق مایع هستند مانند روغن مایع یعنی سبک و اشباع نشده هستند و از چربی های سنگین که اغلب در حرارت اتاق جامد هستند کمتر ضرر دارند .

مقاله مرتبط : اشتباهاتی رایج در رابطه با چربی خون

 

منابع

  • کتابخانه راستینه

منبع تصاویر 

  • needlesandknowhow
  • fthmb.tqn
  • img.huffingtonpost
  • cdn.universityhealthnew

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

تغذیه و سلامتی

پسته برای سلامتی

پنج خاصیت عالی پسته برای سلامتی

سلامت عمومی

نتایج آزمایش

چگونه آزمایش های خود را متوجه شویم؟

سلامت عمومی

آزمایش کلسترول

تفسیر نتایج آزمایش کلسترول

سلامت عمومی

مزایای خرما

کالری خرما چقدر است؟

سلامت عمومی

سطح ایده آل قند خون

سطح ایده آل قند خون چه مقدار است؟

اطلاعات پزشکی

دیابت نوع 1

آینده درمان دیابت: آیا درمان ممکن است؟

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن با خوردن سبزیجات

۸۷ نوع از سبزیجات با کربوهیدرات پایین که کاهش وزن را تسهیل میکنند!

تغذیه و سلامتی

فواید منیزیم

فواید منیزیم

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *