سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

کاشت مو یا طاس ماندن؟

مانند سلامتی و جوانی، اکثر ما از موهایمان تا زمان از دست دادنشان به شدت مراقبت می‌کنیم. کاشت مو می‌تواند باعث شود تا دوباره موهای سرتان کامل و یا حداقل پرپشت شود.
اگر کم پشت شدن مو یا طاس شدن باعث آزار شما می‌شود، می‌توانید با استفاده از جراحی کاشت مو دوباره اعتماد به نفس‌تان را بدست آورید. اما ابتدا با پزشک خود در مورد عمل و نتایج پس از آن صحبت کنید.

کاشت مو

کاشت مو چیست؟

کاشت مو نوعی جراحی است که در آن مو را به نقاطی از سر که کم پشت یا طاس شده باشند پیوند می‌زنند. پزشکان از دهه ۱۹۵۰ این پیوندها را انجام می‌دهند، اما تکنیک‌ها در سال‌های اخیر تغییرات زیادی کرده‌اند.
کاشت مو معمولا در مطب پزشک انجام می‌شود. ابتدا جراح پوست سر شما را تمیز می‌کند و سپس بی‌حسی موضعی تزریق می‌کند تا پشت سر شما بی‌حس شود. معمولا پزشکان یکی از دو روش عمل جراحی نوار واحد فولیکولی (FUSS) یا استخراج واحد فولیکولی (FUE) را برای پیوند انتخاب می‌کنند.
با استفاده از روش FUSS، جراح نواری ۶ تا ۱۰ اینچی از پوست پشت سر شما خارج می‌کند و سپس پوست سر را می‌بندد. این ناحیه بلافاصله توسط موهای اطراف آن پنهان می‌شود.
در مرحله بعد، تیم جراح نوار پوست سر برداشته شده را به ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ پیوند ریز تقسیم می‌کند که هر پیوند دارای یک یا تعداد کمی مو خواهد بود. تعداد و نوع پیوندهای دریافتی بستگی به نوع مو، کیفیت، رنگ و اندازه منطقه جدا شده از سر دارد.
در روش FUE تیم جراح، پوست پشت سر شما را می‌تراشد. سپس پزشک فولیکول های مو را یکی یکی از آنجا خارج می‌کند. در ناحیه تراشیده شده نقاط کوچکی باقی می‌مانند که توسط موهای سر پنهان خواهند شد.
از اینجای کار به بعد، تمامی مراحل در هر دو روش مشابه است. بعد از آماده‌سازی پیوندها، جراح ناحیه‌ای که قرار است موها کاشته شوند را تمیز و بی‌حس می‌کند. سپس سوراخ یا شکاف‌هایی را با استفاده از چاقوی جراحی یا سوزن ایجاد می‌کند و با ظرافت هر پیوند را داخل یک سوراخ می‌گذارد. ممکن است جراح از سایر اعضای تیم برای کاشت پیوند کمک بگیرد.
بسته به اندازه پیوندی که انجام می‌دهید، این روند حدود ۴ تا ۸ ساعت طول می‌کشد. اگر پس از عمل همچنان ریزش مو داشته باشید، ممکن است دوباره جراحی شوید و یا از موهای ضخیم‌تر استفاده کنید.

 

بستن سر با بانداژ بعد از کاشت مو

انتظارات و بهبودی

بعد از عمل ممکن است پوست سر بسیار حساس شود. ممکن است لازم باشد چندین روز مسکن مصرف کنید. جراح حداقل به مدت یک یا دو روز شما را ملزم خواهد کرد تا سر خود را بانداژ ببندید. همچنین ممکن است داروی آنتی بیوتیک یا ضد التهاب تجویز کند که تا چندین روز مصرف کنید. بیشتر افراد قادرند ۲ تا ۵ روز پس از عمل به کار خود برگردند.
طی ۲ تا ۳ هفته پس از عمل، موهای پیوند شده می‌ریزند اما باید طی چند ماه متوجه رشد جدید مو شوید. اکثر افراد بعد از ۶ تا ۹ ماه، ۶۰ درصد از رشد موهای جدید را مشاهده می‌کنند. برخی از جراحان داروی رشد مو ماینوکسیدیل (روگین) را برای بهبود رشد مو پس از پیوند تجویز می‌کنند، اما هنوز مشخص نیست که این دارو چقدر خوب عمل می‌کند.

 

خطرات و هزینه های کاشت مو

خطرات و هزینه های درمان

قیمت کاشت مو بستگی به میزان کاشت دارد و معمولا بیمه ها این هزینه را پوشش نمی‌دهند. مانند هر نوع جراحی، کاشت مو نیز خطراتی مانند خونریزی و عفونت دارد. همچنین احتمال زخم و رشد غیر طبیعی موهای جدید وجود دارد. در مدت زمانی که موهای جدید شروع به رشد می‌کنند، برخی از افراد دچار التهاب یا عفونت فولیکول های مو به نام فولیکولیت می‌شوند. آنتی‌بیوتیک و کمپرس می‌تواند این مشکل را برطرف کند.
با پزشک خود در مورد خطرات و میزان بهبودی احتمالی که پس از عمل جراحی به دست خواهید آورد صحبت کنید. پزشک می‌تواند به شما در تصمیم گیری در مورد کاشت مو کمک کند.

 

منابع

  • Harvard Health Publications, Harvard Medical School: “Treating Female Pattern Hair Loss.”
  • MedlinePlus.gov: “Hair Transplant.”
  • webmd
  • Dermatologic Surgery at the University of Washington: “Hair Transplantation.”

منبع تصاویر 

  • laskinnovita
  • thisismyreality
  • healthline
  • bombaycosmeticclinics

 

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

پوست و مو

قبل از عمل ابدومینوپلاستی

قبل از ابدومینوپلاستی چه باید کرد؟

پوست و مو

انواع لیفت ابرو

همه چیز درباره لیفت ابرو

پوست و مو

درمان آکنه

آکنه چگونه درمان می‌شود؟

پوست و مو

لیفت لب

هر آنچه که از لیفت لب باید بدانید

پوست و مو

لیفت گردن

هر آنچه که باید در مورد لیفت گردن بدانید

پوست و مو

لیفت شقیقه

در لیفت شقیقه چه اتفاقی می‌افتد؟

پوست و مو

کربوکسی‌تراپی

کربوکسی‌تراپی چیست؟

پوست و مو

انجام مزوتراپی

همه چیز درباره مزوتراپی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *