مراقب دراکولا در شمال کشور باشید
دراکولا نام حشرهای است که نیش نمیزند اما از خود مایعی سمی به نام پدرین ترشح میکند که باعث تاول شدید میشود. اگر این ترشح بلافاصله شسته نشود، ماده شیمیایی منجر به درماتیت خطی میشود که نتیجه آن قرمزی و تاول پوست است.
اطلاعاتی درباره دراکولا
دراکولا نوعی حشره از خانواده سوسکها است. این حشره با بیش از ۶۰۰ گونه در تمامی قارهها بهجز قطب جنوب یافت میشود. درماتیتهای مختلفی منسوب به دراکولا در جنوب ترکیه، آفریقای مرکزی، اوکیناوا، هند و شمال ایران گزارش شده است.
دراکولاهای بالغ معمولاً ۷ میلیمتر تا ۱۰ میلیمتر طول و ۵/۰ میلیمتر تا یک میلیمتر عرض دارند. بدن دراکولا از بندهای مختلفی تشکیل شده است که معمولا یک در میان سیاه و قرمز هستند. این حشره در زیستگاههای مرطوب زندگی میکند و غالباً برای کشاورزی مفید است زیرا باعث خوردن آفات زراعی میشود. دراکولا نیز مانند بیشتر حشرات جذب نور لامپ میشود و اگر درها یا پنجره ها باز باشند به راحتی وارد خانه شده و دردسرساز میشوند. به هیچ عنوان این حشره را بر روی پوست له نکنید زیرا همان طور که پیش از این گفته شد دراکولا نه نیش میزند و نه گاز میگیرد، اما از خود مایعی سمی به نام پدرین که تاولزا است ترشح میکند.
ساخت پدرین عمدتاً مختص دراکولای ماده است. اخیراً ثابت شده است که تولید پدرین به فعالیت گونههای باکتری سودوموناس در حشره متکی است. پدرین ترشح شده از دراکولا معمولا پس از ۲۴ ساعت علائم خود را نشان میدهد. شدت اثرات سم بستگی به عوامل متعددی از جمله ضخامت پوست و مدت زمان در تماس بودن پوست با حشره دارد. در بیشتر مواقع پوست قرمز میشود که اگر سریعا شسته نشود میتواند منجر به تاولهای دردناک شود و در بعضی مواقع باعث ایجاد ضخم شود. در بعضی موارد حاد علاوه بر تاول های بیشتر ممکن است علائم دیگری مانند تب، درد اعصاب، درد مفاصل و استفراغ نیز وجود داشته باشد.
یکی از شایعترین عوارض سم دراکولا خارش است و معمولا افراد به طور ناخواسته و با خاراندن باعث گسترش اثرات سم به دیگر اعضای بدن میشوند، زیرا در هنگام خاراندن ترشحات به دست منتقل شده و به هر عضو دیگری که برخورد کند میتواند سبب قرمزی و تاول پوست شود.
برای از بین بردن اثرات سم دراکولا از بدن، اولین کار باید محل آسیب دیده را با آب سرد و صابون شست. آزمایش جالبی در سیرالئون بر روی ۳۶ بیمار انجام شد. به نیمی از بیماران علاوه بر استروئید موضعی، سیپروفلوکساسین خوراکی نیز داده شد. زمان بهبودی این افراد نسبت به دیگر بیماران بسیار سریعتر بود. در این آزمایش مشخص شد که سم دراکولا باعث عفونت باکتریایی نیز میشود.
بهترین روش برای در امان ماندن از حشره دراکولا جلوگیری از تماس این حشره با بدن است. آشنایی و نکشتن این حشره بر روی پوست نقش بسزایی در جلوگیری از تاول زدن دارد. اگر این حشره را بر روی پوست خود یا فرد دیگری دیدید، بهتر است با تکهای کاغذ حشره را مجاب به رفتن روی کاغذ کنید و سپس آن را دور بیندازید. ناحیه در تماس با حشره باید بلافاصله با آب و صابون شسته شود و هرگونه لباس که در تماس با دراکولا بوده نیز باید شسته شود. درهای ساختمان باید به خوبی بسته شوند و همچنین باید از کامل بسته شدن پنجره ها اطمینان حاصل کرد تا از ورود این حشره به داخل خانه جلوگیری شود. از آنجایی که دراکولا به سمت نور جذب میشود، بهتر است به هنگام خواب تمامی چراغ های اطراف خود را خاموش کنید.
- aocd
منبع تصاویر
- vinahanin
- aocd
- hellobacsi
نظرات کاربران