خطر تجویز داروهای مخدر برای بیماران دیالیزی !
مطالعه ای جدید نشان میدهد، بیماران دیالیز کلیه میزان بالایی داروهای مخدر ضد درد دریافت می کنند و بسیاری از بیماران نیز از داروهایی که به طور بالقوه اعتیاد آور هستند استفاده می کنند. نویسندگان این مطالعه در انتشار خبری توضیح دادند درد در بیماران دیالیزی رایج است.
تجویز داروهای اعتیاد آور برای تسکین درد بیماران دیالیزی
به گفته محققان، داروهای مخدر اعتیاد آور برای افراد دیالیزی رایج است، اما دوز داروهای مسکن درد اغلب خیلی بالا است.
اما این بیماران نمی توانند داروهای خاصی را مصرف کنند، زیرا کلیه های آسیب دیده آنها نمی توانند آن داروها را پردازش کنند. این مسئله باعث می شود که کنترل درد دشوار شود.
برای این مطالعه جدید محققان اطلاعات مراقبت پزشکی را از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ بررسی کرده اند. محققان دریافتند که تقریبا دو سوم بیماران دیالیزی هر سال حداقل یک نسخه تجویزی داروی مخدر دریافت می کنند. بیش از ۲۰ درصد از آنها نسخه های تکراری را دریافت کردند.
علاوه بر این، در بیش از ۲۵ درصد از بیماران داروهای مخدر تجویزی از دوزهای توصیه شده بالاتر بودند. یافته های این تحقیق نشان دادند استفاده از داروهای مخدر با افزایش خطر ابتلا به مرگ زودرس، قطع دیالیز و بستری شدن مرتبط است. با این حال، ارتباطی که در این مطالعه دیده می شود رابطه علت-معلولی را اثبات نمی کند.
پل کیمل، از موسسه ملی بیماری های دیابت، گوارشی و کلیوی ایالات متحده آمریکا، در نشستی خبری گفت:” مصرف بیش از حد داروهای مخدر و نتایج ناگوار آن در بیماران مبتلا به بیماری های کلیوی، نگرانی بسیار زیادی برای بیماران، پزشکان و سیاست گذاران ایالات متحده به شمار می رود. ”
این مطالعه نشان می دهد که این جمعیت دیالیز پر خطر، در معرض خطر مصرف طولانی مدت داروهای مخدر نیز قرار دارند. بررسی گزینه های دیگر برای درمان درد، مانند داروها و رفتار درمانی، می تواند به کاهش نسخه های داروهای مخدر در این جمعیت کمک کند. کیمل نتیجه گیری کرد که چنین تغییراتی لزوما برای کاهش مرگ و میر بیمار ضروری هستند.
این مطالعه در ۲۱ سپتامبر در مجله انجمن آمریکایی نفرولوژی منتشر شده است.
- American Society of Nephrology, news release, Sept. 21, 2017
- HealthDay
- medlineplus
منبع تصاویر
- edc2.healthtap
نظرات کاربران