۶ راه برای تقویت موها
تغذیه، عامل اصلی رشد و تقویت موها به شمار میرود. مصرف رژیم غذایی غنی از مواد مغذی مورد نیاز نیز برای رسیدن به چنین خواستی لازم و ضروری است. ۶ توصیه تغذیهای را برای رشد بهتر موهایتان در ادامه بخوانید.
برای رشد سالم موها به ویتامینهای گروه B مخصوصا بیوتین، B۶، B۱۲ و B۹ نیاز است. علاوه بر اینها پروتئین، کربوهیدراتها و چربیهای مفید نیز موثرند.
به نقل از رشد، مواد غذایی سالم برای سلامت موها عبارتند از:
- توصیه اول – غذاهای پروتئینی
بهترین منابع پروتئین رژیمی عبارتند از گوشتهای کم چرب، مرغ، ماهی، تخم مرغ، فرآوردههای لبنی، سویا، آجیلها و دانهها. حداقل ۱۵ درصد کالری روزانهٔ شما باید از غذاهای غنی از پروتئین تأمین شود.
- توصیه دوم – کربوهیدراتهای مفید
کربوهیدراتها منبع اصلی انرژی هستند و به رشد بافتهای بدن کمک میکنند که البته رشد موها را نیز شامل میشود. کربوهیدراتها منبع مهم ویتامینهای گروه B نیز هستند که برای سلامت موها حیاتی هستند. به جای مصرف کربوهیدرات هایی چون شکر و آرد سفید، تأکیدتان به مصرف سبزیجات، میوهها، دانههای کامل و سیب زمینیها باشد. توصیه شده است که ۵۵ تا ۶۰ درصد کالری روزانهتان را از کربوهیدراتهایی که در این غذاها یافت میشود، دریافت نمایید.
- توصیه سوم – چربیهای لازم
چربی در تولید انرژی به کار گرفته میشود و میتواند هم در منابع غذایی گیاهی و هم منابع حیوانی یافت شود. بدن شما و همچنین موهایتان به مقادیر کافی چربی برای حفظ سلامتی نیاز دارد. چربی ها باید از مخلوطی از منابع گیاهی و حیوانی کم چرب به دست آیند. به طور کلی حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد کالری روزانه شما باید از این منابع حاصل شود.
- توصیه چهارم – بیوتین مصرف کنید
کمبود بیوتین (ویتامین H)، دلیل عمده ی ریزش مو است. بیوتین در تخم مرغ، گل کلم، جگر گاو، قارچها، ماهی سالمون، اسفناج، سینهٔ مرغ، پنیر، مخمر آبجو و آجیلها یافت میشود. بدن به طور طبیعی مقدار کمی بیوتین تولید میکند که عمدتاً کمبود خفیف بیوتین را بیاثر میکند.
- توصیه پنجم – ویتامین B۶ و B۱۲
ویتامین ۶ B و ۱۲ B برای رشد سالم موها ضروری هستند و باید در یک رژیم غذایی سالم و متعادل وجود داشته باشند. غذاهای غنی از ویتامین ۶ B عبارتند از اسفناج، فلفل دلمهای و برگ شلغم.
ویتامین ۱۲ B نیز درمواد غذایی ای چون جگر، پنیر، تخم مرغ کامل، گوشت گاو، مرغ، گوشت گوسفند، ماهی، شیر و ماست یافت میشود.
- توصیه ششم – فولیک اسید
غذاهای غنی از اسید فولیک باید به عنوان بخشی از برنامهٔ غذایی شما هر روز مصرف شوند. این غذاها عبارتند از: دل و جگر و قلوه و سنگدان مرغ، سفیدهٔ تخم مرغ، حبوبات، بادام و آجیلها.
کربوهیدراتهایی که دارای اسید فولیک هستند عبارتند از نانهای تهیه شده از غلات کامل (نان سبوس دار) سیب زمینی و سیب زمینی شیرین. میوهها و سبزیجات حاوی اسید فولیک شامل اسفناج، چغندر، بروکلی، کلم بروکسل، مارچوبه، کلم، هلو، پرتقال و موزها هستند.
سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه
سلام
از اشتراک اطلاعات مفیدتان با دیگران متشکرم
سلام و سپاس از لطف و محبت شما خواننده گرامی