سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

بيش فعالي در بزرگسالان (ADHD)

اختلال بیش فعالی-کم توجهی منحصر به کودکان نیست ۳۰٪ تا ۷۰٪ از کودکان مبتلا به ADHD همان طور که رشد میکنند علائم این بیماری نیز همراه آنها باقی می مانند. علاوه بر این، افرادی که این بیماری در دوران کودکی آنها تشخیص داده نشده است ممکن است در بزرگسالی علائم آشکارتری را نشان دهند، این علائم در کار و یا در روابط آنها مشکل ایجاد میکند. بسیاری از بزرگسالان نمی فهمند که ADHD دارند، رها کردن علائم این بیماری موجب میشود این افراد در مورد دلیل دست نیافتن به اهداف خود سردرگم شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر با این مقاله از راستینه همراه شوید.

ADHD بزرگسالان را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.

 

تاخیر در کارها

علائم ADHD در بزرگسالان: تاخیر در کارها

ADHD در بزرگسالان الگویی را دنبال میکند که نسبت به کودکان کمی متفاوت تر است. بزرگسالان ممکن است به طور دائم برای کار و یا رویدادهای مهم دیر برسند. بزرگسالان ممکن است متوجه شوند که تاخیر، رسیدن به اهداف آنها را تحت الشعاع قرار میدهد، اما به نظر میرسد آنها نتوانند افرادی باشند که به موقع به کارهای خود میرسند.

 

 رانندگی پرخطر

علائم ADHD در بزرگسالان: رانندگی پرخطر

یکی از نشانه های ADHD در بزرگسالان مشکل در حفظ تمرکز بر روی کاری که در دست انجام است، می باشد. این مسئله هنگامی که نوجوانان و بزرگسالان از یک وسیله نقلیه استفاده میکنند، موجب بروز مشکلاتی خواهد شد. مطالعات نشان می دهند که افراد مبتلا به ADHD بیشتر احتمال دارد با سرعت برانند، تصادف کنند و گواهینامه رانندگی خود را از دست بدهند.

 

 حواس پرتی

علائم ADHD در بزرگسالان: حواس پرتی

بزرگسالان مبتلا به ADHD ممکن است مشکلاتی در اولویت بندی، شروع، و اتمام وظایف خود داشته باشند. آنها مستعد آشفته شدن و بی قراری هستند، و به راحتی پریشان میشوند. برخی از افراد مبتلا به ADHD در تمرکز کردن در هنگام مطالعه مشکل دارند. عدم توانایی آنها در متمرکز ماندن و به انجام رساندن وظایف میتواند حرفه، آرزوها، و روابط آنها را تحت الشعاع قرار دهد.

 

 تمرکز شدید

علائم ADHD در بزرگسالان: تمرکز شدید

برخی از بزرگسالان مبتلا به ADHD می توانند مشتاقانه در هر چیزی که لذت میبرند و یا برای آنها جالب است تمرکز کنند ( توانایی تمرکز شدید) . اما برای توجه به وظایفی که آنها بر عهده دارند، با چالش مواجه هستند. مشکل این است که بسیاری از کارهای لازم برای موفقیت در زندگی روزمره کسل کننده هستند، از تهیه لیست مواد غذایی گرفته تا مرتب سازی اسناد در محل کار. افراد مبتلا به ADHD تمایل دارند کارهای خسته کننده را به خاطر فعالیت های لذت بخش تر به تعویق بیندازند.

 

چند وظیفه ای یا ADHD؟

چند وظیفه ای یا ADHD؟

به نظر برسد ظاهرا افراد مبتلا به ADHD این روزها مثل هرکس دیگری چندین کار داشته باشند، همانند ما به پیام های متنی، ایمیل، تماس پاسخ دهند، و در محیط های کاری مشغول به کار باشند. در حالی که همه اینها می توانند عامل حواس پرتی باشند، بسیاری از افراد تمرکز بر روی مسئولیت های مهم را مدیریت میکنند. در افراد مبتلا به ADHD، حواس پرتی در تکمیل وظایف حیاتی در خانه و در محل کار تداخل ایجاد میکند.

 

ADHD یا بیماری دیگر؟

ADHD یا بیماری دیگر؟

اگر شما اغلب بی قرار هستید و در تمرکز مشکل دارید، این استنباط را نداشته باشید که حتما دچار ADHD هستید. این علائم در بیماری دیگر نیز دیده میشوند. تمرکز ضعیف نشانه قدیمی افسردگی است. بی قراری و اضطراب می تواند نشانه پر کاری تیروئید یا اختلال اضطراب نیز باشد. پزشک، شما را معاینه خواهد کرد و تشخیص خواهد داد که آیا این شرایط می توانند باعث بروز علائم شما شوند یا دچار ADHD هستید.

 

افراد مبتلا به ADHD

چه عواملی باعث ADHDمیشوند؟

در افراد مبتلا به ADHD، مواد شیمیایی مغز تحت عنوان انتقال دهنده های عصبی، در برخی نواحی مغز که توجه و تمرکز را کنترل میکنند، کمتر فعال هستند. محققان دقیقا نمی دانند که چه چیزی موجب این عدم تعادل شیمیایی میشود، اما آنها گمان می کنند ژن میتواند در این مسئله نقش داشته باشد، چرا که ADHD اغلب در خانواده ها جریان می یابد. پژوهش ها نیز ADHD را با مصرف سیگار و الکل در دوران بارداری مرتبط دانسته اند.

 

یک مزیت تکاملی

آیا این بیماری یک مزیت تکاملی به شمار میرود؟

یک تنوع ژنتیکی که موجب صفاتی مانند ADHD میشود در مردم عشایر جهان شایع تر است. محققان فکر می کنند که صفاتی از قبیل رفتار تکانشی، اخبار جویی، و غیر قابل پیش بینی بودن میتوانند به عشایر کمک کنند غذا و دیگر منابع را پیدا کنند. بنابراین همان ویژگی هایی که بهتر بودن در کار دفتری را به چالش میکشند، میتوانند مزیتی برای اجداد عشایری بوده باشند.

 

 تشخیص ADHD در بزرگسالان

تشخیص ADHD در بزرگسالان

بسیاری از بزرگسالان تا زمانی که برای مشکل دیگری، مانند اضطراب یا افسردگی درخواست کمک نمیکنند، متوجه نمیشوند که ADHD دارند. بحث در مورد عادات بد، مشکلات در محل کار، و درگیری های زناشویی اغلب نشان می دهند که ADHD عامل این مشکلات است. برای تایید تشخیص، این اختلال باید در دوران کودکی بوده باشد، حتی اگر هرگز تشخیص داده نشده باشد. مرور خاطرات قدیمی و یا صحبت کردن با بستگان می تواند مشکلات دوران کودکی، مانند تمرکز ضعیف و بیش فعالی را تایید کند.

 

آزمایش برای ADHD

آزمایش برای ADHD

در طول ارزیابی برای ADHD، برخی از متخصصان بهداشت روانی از آزمایشات عصبی استفاده میکنند. این آزمایشات می توانند شامل آزمایشات مبتنی بر کامپیوتر و زمان باشند که توجه و مهارت حل مساله را اندازه گیری میکنند. تست اعصاب و روان برای تشخیص مورد نیاز است، اما می تواند چگونگی تاثیر ADHD بر زندگی روزانه فرد را روشن تر سازد. همچنین می تواند بیماریهای توام با ADHD مانند ناتوانی های یادگیری را کشف کند.

 

گرفتاری های بزرگسالان مبتلا به ADHD

گرفتاری های بزرگسالان مبتلا به ADHD

در حقیقت مقابله با نشانه های ADHD بزرگسالان می تواند خسته کننده باشد. در عین حال، بسیاری از بزرگسالان مبتلا به این اختلال با افسردگی، اضطراب، و یا اختلال وسواسی جبری نیز دست و پنجه نرم میکنند. همچنین بیشتر احتمال میرود سیگار بکشند و یا دچار سوء مصرف مواد مخدر باشند. افراد مبتلا به این اختلال می توانند این مشکلات را با دنبال کردن درمان مناسب، محدود کنند.

 

 داروهایی برای ADHD

داروهایی برای ADHD

رایج ترین داروها برای این اختلال محرک ها هستند. ممکن است مضحک به نظر برسد افرادی که بی قرار و بیش فعال هستند از محرک ها کمک بگیرند. این داروها با تنظیم مدارهای مغز که توجه و تمرکز را تحت تاثیر قرار میدهند، میتوانند تمرکز را قویتر کنند و از حواس پرتی ها جلوگیری کنند. اگر محرک ها به اندازه کافی کمک نمی کنند، پزشک شما میتواند برای ایجاد ثبات خلق و خوی داروی ضدافسردگی تجویز کند یا یک مهار کننده انتخابی بازجذب نوراپی نفرین، نظیر اتوموکستین، پیشنهاد دهد که می تواند به کنترل رفتارهای تکانشی کمک کند.

 

چگونگی اثربخشی داروهای ADHD

چگونگی اثربخشی داروهای ADHD

مطالعات بسیار کمتری از داروهای ADHD در بزرگسالان نسبت به کودکان وجود دارند، اما تحقیقات تا به امروز امیدوار کننده هستند. مطالعات نشان داده اند بزرگسالانی که از محرک ها استفاده میکنند علائم ADHD کمتری دارند و برخی از افراد ممکن است احساس کنند می توانند در عرض حدود ۳۰ دقیقه تمرکز بهتری داشته باشند.

 

مشاوره برای ADHD

مشاوره برای ADHD

اغلب بزرگسالان مبتلا به این اختلال زمانی که دارو های خود را شروع میکنند، بهبود می یابند، اما ممکن است به مبارزه با عادات نامطلوب و عزت نفس پایین ادامه دهند. مشاوره برای ADHD روی سازمان دهی کارها، تنظیم روال کاری مفید، بهتر کردن روابط، و بهبود مهارت های اجتماعی تمرکز دارد. شواهدی وجود دارند که نشان میدهند درمان شناختی رفتاری به طور ویژه در مدیریت مشکلات زندگی روزمره که با ADHD مرتبط هستند، کمک کننده است.

 

ADHD در محل کار

ADHD در محل کار

به عهده گرفتن شغل می تواند برای افراد مبتلا به این اختلال دشوار باشد. آنها اغلب در به اتمام رساندن وظایف، دنبال کردن دستور العمل ها، سازماندهی کارها، و سر موعد انجام دادن کارها، مشکل دارند. همچنین مستعد تاخیر و اشتباهات بی دقتی هستند. در یک نظرسنجی ملی، تنها نیمی از بزرگسالان مبتلا به ADHD در مقایسه با ۷۲ درصد از بزرگسالان بدون این اختلال، تمام وقت مشغول به کار بودند. افراد مبتلا به اختلال نیز به درآمد کمتر از همسالان خود تمایل دارند.

 

 فرصتهای شغلی برای بزرگسالان مبتلا به ADHD

فرصتهای شغلی برای بزرگسالان مبتلا به ADHD

هنوز تحقیقات زیادی در مورد مشاغلی که احتمالا در آن مشاغل استعداد افراد ADHD شکوفا شود، وجود ندارند. اما راسل ای. بارکلی، کارشناس ADHD ، می گوید، بیماران وی در فروشندگی، بازیگری، ارتش، عکاسی، مربیگری ورزشی، و بسیاری از مشاغل تجاری بی نظیر بوده اند. فرد مبتلا به این اختلال تقریبا می تواند هر گونه حرفه ای که به آن علاقه دارد را دنبال کند.

 

تمرین شغلی برای ADHD

تمرین شغلی برای ADHD

افراد مبتلا به این اختلال میتوانند با تمرین و یا نظارت قادر به افزایش عملکرد کار خود باشند. مربی در مهارت های سازمانی، از جمله یادداشت برداری، ادامه یک برنامه ریزی روزانه و اولویت بندی لیستی برای انجام کارها به شما کمک خواهد کرد. یک فضای کاری آرام با کمی حواس پرتی میتواند کمک کند. این اختلال براساس قانون معلولیت آمریکایی های نوعی ناتوانی به شمار میرود. این بدان معناست که کارفرمایان باید انطباقاتی برای پشتیبانی از نیازهای یک کارگر تنظیم کنند.

 

ADHD در بزرگسالان و ازدواج

ADHD در بزرگسالان و ازدواج

این اختلال می تواند ازدواج و روابط دیگر را بر هم زند. این بیماری به یاد داشتن تعهدات اجتماعی، تولد، و یا سالگرد ازدواج، کارهای روزمره خانه و پرداخت به موقع قبوض، را دشوار می سازد. بزرگسالان مبتلا به این اختلال ممکن است به راحتی عصبانی شوند و یا رفتارهای بی پروا از خود نشان دهند. این مسئله به میزان بالا به جدایی و طلاق منتهی میشود.

 

تمرین زندگی برای ADHD

تمرین زندگی برای ADHD

مانند داشتن یک مربی در محل کار، برخی از افراد مبتلا به این اختلال از داشتن یک مربی برای زندگی روزمره بهره می برند. تمرین توسط مربی به طور کلی مکملی برای مشاوره روانی رسمی تر می باشد. مربی کمک می کند تا بیمار مهارت های تازه برای عمل در شرایط زندگی واقعی، اعم از سازماندهی خانه و یا برنامه ریزی یک سفر بیاموزد.

 

 مهارت های سازماندهی برای ADHD

مهارت های سازماندهی برای ADHD

تلفن های هوشمند اپلیکیشن “سازمان دهنده (organizer)” دارند که به طور ویژه میتواند برای افراد مبتلا به این اختلال مفید باشد. از یک اپلیکیشن برای ایجاد لیستی جدید برای انجام کارها در هر شب استفاده کنید، میتوانید همیشه این برنامه را بر روی تلفن خود به همراه داشته باشید. لیست خود را با استفاده از چهار دسته سازماندهی کنید: تماس ها، ایمیل ها، وظایف، و ماموریت ها. برنامه های دیگر می توانند به شما کمک کنند برنامه خود را به روز نگه دارید، بنابراین رویدادهای مهم را از دست نخواهید داد.

 

 رژیم غذایی برای بزرگسالان مبتلا به ADHD

راهنمای رژیم غذایی برای بزرگسالان مبتلا به ADHD

برخی از کارشناسان معتقدند خوراکی های با کیفیت که سوخت مغز را تامین میکنند می توانند نشانه های این اختلال را کاهش دهند. خوراکی هایی با پروتئین بالا، از جمله آجیل، گوشت، دانه ها، و تخم مرغ، میتوانند تمرکز را بهبود بخشند. کربوهیدرات های ساده را با کربوهیدرات های پیچیده مانند ماکارونی سبوس دار یا برنج قهوه ای جایگزین کنید، این کار می تواند به رفع نوسانات خلقی و ثبات سطح انرژی کمک کند.

 

آیا قند ADHD را بدتر می سازد؟

آیا قند ADHD را بدتر می سازد؟

این ایده که قند باعث می شود افراد بیش فعال شوند پرطرفدار است، اما هیچ مستندی وجود ندارد که شیرینی موجب ADHD میشود یا علائم آن را بدتر میکند. پژوهش روی کودکان نشان می دهد تغییر برای جایگزینی قند، مانند آسپارتام، علائم این اختلال را کاهش نمی دهد.

 

 چشم انداز آینده برای بزرگسالان مبتلا به ADHD

چشم انداز آینده برای بزرگسالان مبتلا به ADHD

بیماری ADHD در بزرگسالان فراتر نمی رود، اما بسیاری از این افراد مدیریت موفق این بیماری را یاد میگیرند. درمان طولانی مدت می تواند مشکلات موجود در خانه و محل کار را کاهش دهد، و موجب میشود بیماران به خانواده و اهداف حرفه ای خود نزدیک تر شوند.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • WebMD

منبع تصاویر 

  • White Packert/The Image Bank
  • PM Images/Taxi
  • Michael Krasowitz/Photographer’s Choice
  • Kaz Chiba/Stockbyte
  • Fuse
  • WIN-Initiative
  • Jetta Productions/Blend Images
  • ZenShui/Frederic Cirou
  • Courtesy of Brookhaven National Laboratory
  • Ian Griffiths/Robert Harding World Imagery
  • Ed Kashi / Corbis
  • William King/The Image Bank
  • images.parenting.mdpcdn
  • Chris Gallagher / Photo Researchers, Inc.
  • Peter Dazeley/Photographer’s Choice
  • Geoff Manasse / Photodisc
  • Ron Chapple / Photolibrary
  • Vicky Kasala/Photodisc
  • Medioimages / Photodisc
  • ak6.picdn
  • Peter Dazeley/Photographer’s Choice
  • Purestock
  • Dorling Kindersley
  • Jamie Grill/Blend Images
  • Purestock

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

اطلاعات پزشکی

علائم رینوفیما

رینوفیما چیست؟

پوست و مو

درمان آکنه

آکنه چگونه درمان می‌شود؟

سلامت عمومی

نتایج آزمایش

چگونه آزمایش های خود را متوجه شویم؟

زیبایی

انجام جراحی زیبایی

هرآنچه که باید از جراحی زیبایی بدانید

اطلاعات دارویی

دپاکین

دپاکین چیست؟

اطلاعات پزشکی

بیماری لوپوس

بیماری لوپوس را جدی بگیرید

اطلاعات پزشکی

کمبود وزن

علل و درمان کمبود وزن

اطلاعات دارویی

اطلاعات مهم درباره فلوکستین

از فلوکستین بیشتر بدانید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. ا گفت:

    متشکرم

  2. ش گفت:

    ن٣٤ سالم هست و در كودكى بيش فعالى مفرط داشتم متاسفانه اون زمان بيش فعالى در يك دختر رو هيچكس تشخيص نميداد خيلى سختى كشيدم در دوران تحصيل و زندگى خيلى خيلى اذيت شدم ايكاش يكى بود كه بيماريمو ميدونست در اوايل جوانى و كمكم ميكرد تااينهمه صدمه نميديدم چندسالى هست تحت نظر روانپزشك هستم خيلى بهبود پيدا كردم حالات افسردگى و سوء مصرف مرادم بهبود پيدا كرد ولى هنوزهم در زندگى روزمره مشكلات دارم ايكاش گروهايى بود كه به اين بيماران كمك كنه