سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

بیماری لوپوس را جدی بگیرید

لوپوس یک بیماری خود ایمنی است، به این معنی که سیستم ایمنی بدن بافت‌های بدن را با مهاجمین خارجی اشتباه می‌گیرد و به آنها حمله می‌کند. برخی افراد مبتلا به این بیماری فقط دچار مشکلات کوچکی می‌شوند اما برخی دیگر دچار مشکلات جدی به صورت مادام العمر می‌شوند.
از هر ۱۰ نفر مبتلا به این بیماری ۹ نفر زنان هستند. این بیماری معمولاً بین ۱۵ تا ۴۴ سالگی بروز می‌کند، اما افراد مسن نیز ممکن است به این بیماری دچار شوند.

بیماری لوپوس

انواع بیماری لوپوس

دو نوع لوپوس وجود دارد:

  • لوپوس اریتماتوز دیسکوئید (DLE)
  • لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE)

لوپوس DLE عمدتاً بر پوست که در معرض نور خورشید است تاثیر می‌گذارد و معمولا بر اندام‌های حیاتی و داخلی بدن تاثیری ندارد و معمولا پس از بهبود جای زخم به صورت دایره باقی می‌ماند.
لوپوس SLE خطرناک‌تر است زیرا بر روی پوست و سایر ارگان‌های حیاتی تأثیر می‌گذارد و در اطراف بینی و گونه‌ها به صورت پروانه‌ای شکل ظاهر می‌شود و اگر درمان نشود جای زخم برای همیشه باقی خواهد ماند. لوپوس SLE همچنین می‌تواند بر پوست دیگر اعضای بدن نیز تاثیر بگذارد.
علاوه بر تأثیرات مشهود لوپوس سیستمیک بر روی پوست، این بیماری ممکن است به مفصل‌ها، ماهیچه‌ها، ریه‌ها، قلب، کلیه‌ها و مغز آسیب برساند. SLE همچنین می‌تواند باعث بیماری کلیوی شود. لوپوس، به ندرت بر مغز تاثیر می‌گذارد اما بعضی از افراد دچار سردرگمی، افسردگی، تشنج و سکته مغزی می‌شوند.
رگ‌های خونی نیز ممکن است تحت تاثیر لوپوس سیستمیک قرار گرفته و به آنها حمله شود که معمولا در این حالت بیشترین آسیب را انگشتان می‌بینند. برخی از بیماران لوپوس، به سندرم رینود مبتلا می‌شوند و همین امر باعث می‌شود رگ های خونی کوچک در پوست منقبض شوند و از رسیدن خون به دست و پاها جلوگیری شود، به خصوص اگر بدن در معرض سرما قرار گیرد. در این حالت بیشتر حملات فقط چند دقیقه طول می‌کشند و می‌توانند دردناک باشد و اغلب رنگ دست و پا را سفید یا مایل به آبی روشن می‌کند. بیماران لوپوس مبتلا به سندرم رینود باید در هوای سرد از دستکش استفاده کنند تا دستان خود را گرم نگه دارند.

عوامل ایجاد لوپوس

چه عواملی باعث این بیماری می‌شود؟

تابحال هیچ عاملی برای این بیماری شناخته نشده است. تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبی از عوامل ژنتیکی، هورمونی، محیطی و سیستم ایمنی بدن ممکن است در ایجاد بیماری لوپوس نقش داشته باشند. عوامل محیطی از عفونت های ویروسی و باکتریایی گرفته تا استرس شدید و در معرض بیش از حد بودن نور خورشید می‌توانند در تحریک کردن و برانگیخته کردن این بیماری نقش داشته باشند. برخی از داروهای خاص، مانند داروی فشار خون هیدرالازین و داروی ضربان قلب پروكان آمید، ممكن است باعث علائم این بیماری شوند. سطح بالای استروژن ناشی از بارداری نیز ممکن است لوپوس را تشدید کند.

 

 

منابع

  • webmd
  • Lupus Foundation of America.
  • The Mayo Clinic.
  • National Library of Medicine.

منبع تصاویر 

  • lijekizprirode
  • blog.argusdental

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

اطلاعات پزشکی

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

هرآنچه که باید از توده‎ها و غدد لنفاوی بدانیم

پوست و مو

مشکلات مربوط به زیبایی

مشکلات زیبایی و نکاتی درباره آن

اطلاعات پزشکی

میلیا

بیماری میلیا در بزرگسالان و کودکان

پوست و مو

کاهش چین ‌و چروک‌‌ پیشانی

چگونه می‌توان از چین ‌و چروک‌ پیشانی خلاص شد؟

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

پوست و مو

جراحی لیفتینگ صورت

آنچه باید درباره لیفتینگ صورت بدانید

پوست و مو

درمان آکنه

آکنه چگونه درمان می‌شود؟

پوست و مو

مزایای مراجعه به متخصص پوست

آنالیز صورت و تمام نکات مربوط به آن

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *