غدهی تیروئید شما چگونه میتواند بر علیهی قلبتان کار کند؟
تحقیق جدیدی نشان میدهد که غدهی تیروئید میتواند بر سلامت قلب تأثیر زیادی بگذارد.
محققان دریافتند افراد میانسال و سالخوردهای که هورمون تیروئیدشان بالاست، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به بیماری قلبی و مرگ قرار دارند.
در این مطالعهی جدید هلندی، سطوح بالا و حتی بالای رو به نرمال یک هورمون به نام تیروکسین آزاد(FT4) ، احتمال کلسیفیکاسیون عروق کرونر را دو برابر کرد. این میتواند نشانهای از آترواسکلروز باشد که معمولا سخت شدن عروق نامیده میشود.
سطوح بالاتر FT4، ریسک دچار شدن به حمله قلبی یا سکته مغزی را ۷۸ درصد بیشتر و احتمال مرگ ناشی از آنها را دو برابر کردند.
دکتر آرجلو بنو، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه اراسموس در روتردام توضیح میدهد: « FT4 بالا نشاندهندهی تیروئید پرکار است.»
او میگوید FT4 در غدهی تیروئید که در جلوی گردن قرار دارد، تولید میشود. این هورمون به کنترل میزان مصرف انرژی بدن کمک میکند.
آترواسکلروز به این معناست که شما دارای رسوبات چربی به نام پلاک هستید که میتوانند شریانها را مسدود کنند. همانطور که پلاکها روی هم جمع میشوند، شریانها تنگ شده و جریان خون کاهش مییابد.
بنو میگوید آترواسکلروز میتواند از ضخیم و سخت شدن دیوارههای شریان به بیماری های قلبی، سکتهی مغزی و مرگ پیشرفت کند.
او اضافه میکند: «یافتههای ما نشان میدهند که اندازهگیری FT4 به شناسایی افرادی که در معرض خطر بالای عارضههای آترواسکلروزی هستند، کمک میکند.»
اما او میگوید قبل از آنکه پزشکان شروع به آزمایش کردن سطوح FT4 در افراد کنند، این یافتهها باید در گروههای جمعیتی بزرگتر تأیید شوند. این تحقیق به شرکتکنندههای غالبا سفیدپوست ۴۵ ساله و بالاتر محدود میشد.
یکی از پزشکانی که این یافتهها را بررسی کرده نیز معتقد است که به تحقیقات بیشتری نیاز است.
دکتر بایرون لی، مدیر آزمایشگاه فیزیولوژی در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو میگوید که این مطالعه، یک ارتباط را نشان میدهد اما اثبات نمیکند که FT4، خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش میدهد.
او میگوید: « FT4 میتواند یک علت یا فقط یک نشانگر باشد. در هر صورت ثابت میکند که به تحقیق بیشتری نیاز است و افرادی که FT4 بالا دارند، باید تحتنظر باشند.»
دکتر مینیشا سود، یک متخصص غدد درونریز در بیمارستان لنوکس هیل در شهر نیویورک است که او نیز این یافتهها را بررسی کرد.
او توضیح میدهد که «هورمون تیروئید بالا، تولید ترکیبات مضر را افزایش میدهد و محیطی در بدن ایجاد میکند که باعث ایجاد لختههای خون می شود.»
او میگوید: «وجود چنین محیط پرالتهابی که احتمالا سطوح بالای هورمون تیروئید در ایجاد آن نقش داشته اند، میتواند به بیماری قلبی منجر شود.» اما او تأکید میکند که این مطالعه هنوز نمیتواند علت و معلول را اثبات کند.
برای این مطالعه، بنو و همکارانش، اطلاعات مربوط به بیش از ۹۴۰۰ شرکتکننده در مطالعهی روتردام – یک پروژه تحقیقاتی در حال انجام در هلند – را بررسی کردند. سن متوسط شرکتکنندگان ۶۵ سال بود.
محققان دو نوع هورمون – هورمون تحریککنندهی تیروئید و FT4 – را بررسی کردند.
آنها همچنین به دنبال شواهدی از آترواسکلروز و مرگ ناشی از بیماری قلبی، سکتهی مغزی یا سایر بیماریهای عروقی گشتند.
علاوه بر این، آنها امتیازهای کلسیفیکاسیون عروق کرونر را ارزیابی کردند تا مشخص کنند که آیا بیماران دارای آترواسکلروز بدون علامت بودند یا خیر.
این افراد بطور متوسط ۹ سال تحت نظر بودند. محققان دریافتند کهدر طول آن زمان،۶۱۲ بیمار بخاطر بیماری قلبی فوت کردند، در حالی که ۹۳۴ نفر دچار حملهی قلبی یا سکتهی مغزی شدند.
این تیم تحقیقاتی نتیجهگیری کردند که ممکن است مکانیسمهای دیگری بجز عوامل خطر قلبی معمول در آن نتایج نقش داشته باشند. آنها میگویند که ممکن است اقدامات پیشگیرانه برای هدفگیری عملکرد تیروئید بتواند به کاهش میزان حملهی قلبی و سکتهی مغزی کمک کند.
این گزارش بصوت آنلاین در ۳۱ اکتبر درمجلهی تحقیق گردش خون منتشر شد.
- Arjola Bano, M.D., M.Sc., D.Sc., researcher, internal medicine and epidemiology, Erasmus University, Rotterdam, the Netherlands; Byron Lee, M.D., professor, medicine, and director, electrophysiology laboratories and clinics, University of California, San Francisco; Minisha Sood, M.D., endocrinologist, Lenox Hill Hospital, New York City; Oct. 31, 2017, Circulation Research, online
- HealthDay
- medlineplus
منبع تصاویر
- res.cloudinary
- storage.googleapis
نظرات کاربران