چگونه دوران بارداری احساس بهتری داشته باشم؟
دوران بارداری از جمله دوران شیرینی است که هر زنی ممکن است تجربه کند. اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید این مقاله از راستینه را مطالعه کنید، چرا که این دوران حساس، توام با مشکلاتی هست که باید با آن دست و پنجه نرم کنید. این مقاله به شما آموزش می دهد که چگونه با این مشکلات مقابله کنید تا این دوران را با احساس بهتری بگذرانید.
نکاتی برای داشتن احساس بهتر
- به محض احساس گرسنگی یا حتی قبل از اینکه احساس گرسنگی کنید، غذا بخورید.
- میان وعده زیاد بخورید و سعی کنید وعده های کوچک با فاصله های کمتر داشته باشید.
- راحترین غذاها برای خوردن غذاهایی هستند که دارای پروتئین یا کربوهیدرات زیادی هستند اما چربی زیادی ندارند.
- کراکر ها، نان و ماست کم چرب انتخاب های خوبی هستند.
- سعی کنید از غذاهای تند و پر ادویه پرهیز کنید.
- از نوشیدنی های بدون الکل، گازدار یا ترش استفاده کنید. لیموناد و نوشیدنی زنجبیل گزینه های خوبی هستند.
- آب نبات چوبی هایی که با طعم زنجبیل هستند، بخورید.
- لیمو تازه، نعناع یا پرتقال بو بکشید.
- به محض اینکه خوردن غذا تمام شد مسواک بزنید.
- بلافاصله بعد از خوردن غذا دراز نکشید.
- مکمل های ویتامین خود را در هنگام خواب با یک میان وعده کوچک بجای صبح بخورید از چیزهایی که احساس تهوع به شما میدهند، پرهیز کنید، که ممکن است شامل اتاق های خفه و دلگیر و بوهای قوی باشد.
- مچ بند هایی نیز وجود دارند که میتوانید بپوشید که مچ بندهای طب فشاری نامیده می شوند. این مچ بندهای طب فشاری برای کاهش بیماری صبحگاهی طراحی شده اند.
چه عواملی باعث بروز بیماری صبحگاهی می شوند؟
نام بیماری صبحگاهی توصیف درستی از حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری نیست، زیرا منحصرا تجربه صبحگاهی نمی باشد.
بیماری صبحگاهی در طول بخش اول بارداری بیشتر شایع است. در جامعه پزشکی، هیچ توافق روشنی در مورد عوامل بروز بیماری صبحگاهی وجود ندارد. این نشانه ناخوشایند با شرایط بسیار مختلفی مرتبط است اما افزایش سطح هورمون در دوران بارداری نقش مهمی در این مسئله دارد.
هورمون ها – افزایش هورمون های بارداری، استروژن و پروژسترون، باعث تهوع و استفراغ می شود. بیماری صبحگاهی اغلب در بارداری چند قلو (دوقلو یا بیشتر)، به دلیل سطح بالاتر هورمون های بارداری در بارداری دوقلو نسبت به بارداری معمولی، دیده می شود.
کاهش تحرک معده – غذا در معده شما باقی مانده است و بدلیل احساس سوزش (سوء هاضمه) و فشار خالی نمی شود.
واکنش تبدیل – شما ممکن است در مورد حاملگی خود تردید داشته باشید و به جای بیان احساسات خود؛ احساسات خود را به استفراغ شدید تبدیل می کنید.
علائم بیماری صبحگاهی چیست؟
تهوع، ضعف، استفراغ، تنفر از غذا – اگر به طور مرتب این احساسات را دارید، بیماری صبحگاهی دارید. موارد خفیف تهوع و استفراغ به کودک شما آسیب نمی رسانند. در نهایت پایان خواهد یافت و به زودی خواهید توانست که غذا بخورید و احساس خوبی داشته باشید. اغلب زنان در حدود هفته چهاردهم بارداری خود از بیماری صبحگاهی رهایی می یابند و متوجه می شوند که حالت تهوع آنها از بین رفته است.
اگر حالت تهوع و استفراغ شما شدید باشد و شما در حال کاهش وزن باشید و قادر به نگهداری هیچ غذا یا مایعی در معده خود نباشید، با پزشک خود تماس بگیرید. شما باید برای مشکلی به نام Hyperemesis Gravidarum که نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد مورد ارزیابی قرار گیرید.
نکته : استفراغ شدید بارداری (Hyperemesis Gravidarum )_تهوع و استفراغ که به طور معمول در اوایل بارداری دیده می شود، از نظر شدت متفاوت است. هنگامی که شدید می شود، “Hyperemesis Gravidarum” نامیده می شود. استفراغ مکرر می تواند منجر به کم آبی بدن شود که نیاز به بستری دارد.
چه زمانی باید به پزشک خود مراجعه کنم؟
هنگامی که بیماری صبحگاهی خفیف است، لازم نیست تا زمانی که ملاقات تعیین شده ندارید، به پزشک خود مراجعه کنید، اما اگر هرکدام از علائم زیر همراه با استفراغ تان رخ داد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید:
- کاهش میزان ادرار
- تیره شدن ادرار
- سرگیجه در هنگام بلند شدن
- استفراغ مداوم در طول روز
- وجود خون در استفراغ
- درد مربوط به قسمت فوقانی یا تحتانی شکم
- گرفتگی و یا درد لگن
- قادر نبودن برای نگهداری هیچ نوع از مایعات در معده
- تب
- اسهال یا یبوست
آیا درمانی برای متوقف کردن استفراغ شدید (Hyperemesis gravidarum) وجود دارد؟
درمان استفراغ شدید در دوران بارداری به منظور جلوگیری از کم شدن آب بدن صورت میگیرد. هیچ درمانی برای از بین بردن کامل علائم شما وجود ندارد، اما می توانیم احساس بهتری داشته باشیم. خوشبختانه در سه ماهه دوم حالت تهوع و استفراغ شما کاهش می یابد و شما احساس خوبی خواهید داشت. با درمان یا بدون درمان، تمام علائم شما حل خواهند شد.
اگر قادر به نگهداری مواد غذایی یا مایعات در معده خود نباشید، باید پزشک خود را مطلع کنید. پزشک شما احتمالا شما را در بیمارستان بستری میکند و چند آزمایش انجام می دهد. در بیمارستان، تزریق وریدی (IV) در بازوی شما قرار می گیرد تا جایگزین مایعات و الکترولیت های از دست رفته شما شود.
در ابتدا شما مجاز به خوردن یا نوشیدن چیزی نخواهید بود. این کار به معده شما اجازه استراحت می دهد. شما به آرامی خوردن غذا و نوشیدنی ها را در حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت شروع خواهید کرد. رژیم غذایی شما به احتمال زیاد شامل وعده های غذایی با کربوهیدرات بالا مانند غلات خشک است. نوشیدنی های شما گازدار، نوشیدنی هایی مانند نوشیدنی لیمویی، زنجبیلی یا آب پرتقال هستند.
در فرمهای شدید استفراغ که به هیدراتاسیون داخل وریدی پاسخ نمی دهند و در صورتی که شما به طور مداوم وزن کم کنید، ممکن است تغذیه های دوران بارداری (تغذیه از طریق رگها) برای شما شروع شود.
من نگران هستم که با این همه استفراغ، به اندازه کافی وزن اضافه نکنم؟
تقریبا تمام زنان باردار که دچار استفراغ شدید در دوران بارداری هستند به طور کامل بهبود می یابند و وزن مناسب را به دست می آورند. اما، نشان داده شده است که شما احتمالا همانند دیگران وزن اضافه نخواهید کرد. که این مسئله مشکلی برای کودک شما ایجاد نمیکند مگر اینکه شما قبل از بارداری ۱۰% کمبود وزن داشته باشید. اگر قبل از بارداری اضافه وزن داشته اید، در صورتی که متوسط مقدار وزن را به دست نیاورید، مشکلی ایجاد نمی شود. افزایش وزن طبیعی برای بارداری بستگی به وزن قبل از بارداری شما دارد، اما به طور متوسط یک زن ۱۲ تا ۱۶ کیلو اضافه وزن را تجربه میکند.
اگر مجبور شدید چندین بار به خاطر استفراغ شدید در بیمارستان بستری شوید و مقدار طبیعی اضافه وزن را به دست نیاوردید، احتمال کمی وجود دارد که نوزاد شما کوچکتر از حد معمول باشد. اگر در طی این بارداری استفراغ شدید داشتید، احتمال این که در بارداری بعدی این مسئله را تجربه کنید، ۱۵ تا ۲۰ درصد است.
مقاله مرتبط : حالت تهوع صبحگاهی در دوران بارداری چیست ؟
- womenshealthcaretopics
منبع تصاویر
- parenting.firstcry
- akemik
- verywellfamily
- thehappyherbalhome
- everydayhealth
- kudkid
نظرات کاربران