سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

چگونه قند، کبد شما را از کار می اندازد و باعث ابتلا به دیابت می شود؟

در حال حاضر، بسیاری از ما می دانیم که بین مصرف قند و دیابت نوع ۲ رابطه وجود دارد. اما دقیقا می دانید چطور این اتفاق می افتد؟ به نظر می رسد کبد به شدت با روند کلی بدن ارتباط دارد!
در حالی که اکثر ما احتمالا کبد را به عنوان عضوی می شناسیم که کار پاک سازی سموم و سایر موادی که بدن می خواهد آن ها را دور بریزد را انجام می دهد، به جای این که این مواد در رگ های خونی در حرکت باشند، کبد در واقع نقش بسیار مهمی در پردازش فروکتوز دارد. بیایید در این مقاله از راستینه نگاه دقیقتری به این موضوع بیندازیم.

 

کبد

 کبد، قند را تجزیه می کند.

مهم است که بدانیم گلوکز – یک نوع قند – برای عملکرد طبیعی بدن بسیار مهم است. گلوکز چیزی است که بدن شما اساسا به عنوان سوخت از آن استفاده می کند.

کبد عمدتا مسئول این روند است؛ در حقیقت، کبد چیزی مانند مخزن سوخت بدن است، اما کمی بیشتر در فرآیند حرکت موتور نقش دارد. وقتی غذا می خورید، بدن شما آن را به گلوکز تجزیه می کند، که بعضی از آن ها از طریق جریان خون شما حرکت می کنند تا انرژی سلول های شما را تامین کنند.

هر آن چه که بدن به آن نیاز ندارد، برای ذخیره سازی به کبد ارسال می شود، تا در زمان مورد نیاز از آن استفاده شود. همه چیز به جز گلوکز؟ کبد شما واقعا می تواند از اسیدهای آمینه و مولکول های دیگر بیشتر استفاده کند!

نکته: کبد برای تعیین زمان آزاد کردن و ذخیره سازی قند به انسولین وابسته است. زمانی که سطح انسولین ناسازگار است، همانطور که در دیابت روی می دهد، ارتباط با کبد از بین می رود.

این امر یکی از دلایل عمده این موضوع است که افرادی که مبتلا به دیابت هستند، حتی زمانی که اخیرا چیزی نخورده اند، سطح قند خون بالا نیز دارند: این اختلال ارتباطی باعث می شود که کبد بیشتر از نیاز بدن گلوکز آزاد کند.

 

مصرف قند

نقش فاکتورهای قند افزودنی در این فرآیند

فروکتوز نوعی قند است که به طور معمول به مواد غذایی اضافه می شود (و ماده اصلی تشکیل دهنده شربت ذرت فروکتوز بالا است) این فرآیند را پیچیده تر می کند. هنگامی که کبد فروکتوز را فرآوری می کند، یک واکنش ژنتیکی خاص رخ می دهد که سبب تولید چربی بیشتر در کبد می شود. این امر، به نوبه خود باعث مقاومت کبد به انسولین می شود.

اگر به سادگی نمی توانید این مسئله را درک کنید، مشکل این جاست: زمانی که کبد به انسولین مقاوم می شود، نمی تواند سطح گلوکز را تنظیم کند. کبد به سادگی به جای ذخیره گلوکز، اجازه می دهد تا این ماده به طور غیر مجاز در بدن در حرکت باشد و حتی ممکن است گلوکز بیشتری تولید کند، و علاوه بر این به مشکل قند خون بالا نیز اضافه می کند.

 

فروکتوز و دیابت

فروکتوز و دیابت

مقاومت به انسولین و قند خون بالا ناشی از مصرف بیش از حد فروکتوز اگر از طریق رژیم و دارو درمان نشود، در نهایت می تواند به پیش دیابت و دیابت منجر شود. این بیماری ها با تعدادی عارضه ، از جمله آسیب عصبی، بیماری های قلبی، نارسایی کلیه و سکته مغزی همراه هستند.

در حالی که مصرف قند به تنهایی شما را به طور مستقیم به دیابت سوق نمی دهد، مقاومت به انسولین ناشی از آن مطمئنا کمکی به این روند نمی کند.

با این حال، یک رژیم سالم حاوی فقط مقدار کمی از فروکتوز، و همچنین ورزش منظم و عادت های سلامتی خوب دیگر بخش مهمی از پیشگیری از دیابت نوع ۲ است.

آیا سعی می کنید از خوردن قندهای افزودنی اجتناب کنید؟ چه دلیلی برای جواب مثبت و یا منفی خود دارید؟ افکار خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

 

مقاله مرتبط : قند خون بالا ممکن است احتمال مشکلات حافظه را افزایش دهد!

 

منابع

  • upwave

منبع تصاویر 

  • positivehealthwellness
  • picbear.linkpc
  • medscape

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

غبغب

غبغب و چگونگی رهایی از آن

پوست و مو

قبل از عمل ابدومینوپلاستی

قبل از ابدومینوپلاستی چه باید کرد؟

پوست و مو

لیفتینگ با نخ

لیفتینگ با نخ و همه چیز درباره آن

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

تغذیه و سلامتی

پسته برای سلامتی

پنج خاصیت عالی پسته برای سلامتی

پوست و مو

آماده شدن برای لیفت بازو

از لیفت بازو بیشتر بدانید

اطلاعات پزشکی

علائم درماتیت استاز یا اگزما واریس

آنچه باید در مورد اگزما واریس (درماتیت استاز) بدانید؟

زیبایی

ورزش دوران بارداری

آنچه باید در مورد تمرینات EMS بدانید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *