سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

با آمدن فصل آنفولانزای شدید، تزریق واکسن ضروری است!

کارشناسان سلامت می‌گویند علائم اولیه نشان می‌دهند که شاهد یک فصل آنفولانزای شدید خواهیم بود، بنابراین دریافت واکسن آنفولانزا بسیار مهم است.

تزریق واکسن

کوین هارود، استاد بخش طب پیش از جراحی و بیهوشی، بدترین فصل آنفولانزای تاریخش را تجربه کرده است و آنچه در نیمکره‌ی جنوبی اتفاق می‌افتد، معمولا نشان می‌دهد که قرار است چه اتفاقی در نیمکره‌ی شمالی بیفتد.

او می گوید: «این داده ها به ما می‌گویند که فصل آنفولانزای ما شدیدتر از حد متوسط خواهد بود.»

به گفته‌ی هارود، واکسن‌های امسال با سویه‌ی H3N2 و سویه‌های B آنفولانزا مبارزه می‌کنند. او خاطرنشان می‌کند که ویروس‌های H3N2 باعث بیماری شدیدتری در افراد مسن و کودکان خردسال می‌شوند و با میزان بستری بالا در بیمارستان مرتبط‌اند.

هارود می گوید که بهترین محافظت در برابر آنفولانزا، واکسیناسیون است.

او می‌گوید: «در حالی که ممکن است دریافت واکسن آنفولانزا جلوی ابتلای شما به آنفولانزا را نگیرد اما شدت و مدت این بیماری را کاهش خواهد داد و تا حدی از شما در برابر عفونت‌های آینده در فصل‌های بعدی محافظت می‌نماید.»

او اضافه می‌کند: «حتی در سال‌هایی که واکسن آنفولانزا تطابق کاملی با ویروس‌های منتشرشده در آن سال ندارد، یک محافظت نسبی وجود دارد، چون سیستم ایمنی بدن فرد می تواند آنتی بادی‌هایی تولید کند که همچنان ویروس‌های آنفولانزا را می‌شناسند و به آنها متصل می‌شوند؛ حتی زمانی که سویه‌های جدید به‌طور ناگهانی ظاهر می‌شوند.»

دکتر لی لیش، استادیار بخش طب داخلی عمومی در UAB می‌گوید که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات‌متحده به افراد بالای ۶ ماه – ازجمله زنان باردار – توصیه می کند که واکسن آنفولانزا دریافت کنند.

 

 واکسن آنفولانزا

او می‌گوید: «این امر برای افرادی که در معرض خطر بالای عوارض ناشی از آنفولانزا قرار دارند، از اهمیت بیشتری برخوردار است. این شامل زنان باردار، کودکان زیر ۵ سال، بزرگسالان بالای ۶۵ سال و افرادی با مشکلات پزشکی خاص می شود اما فقط به آنها محدود نمی‌شود.

هارود می گوید که کمیته‌ی مشورتی در اقدامات ایمن‌سازی، استفاده از واکسن آنفولانزا را به شکل اسپری بینی در فصل آنفولانزای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ توصیه نمی‌کند.

لیش می‌گوید که اگر فکر می‌کنید به آنفولانزا دچار شده‌اید، باید این کارها را انجام دهید.

«اگر در طول فصل آنفولانزا به علائم شبیه آنفولانزا دچار شدید، بهتر است در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت از آغاز شدن علائم، پزشک‌تان را مطلع سازید. با این حال پزشک‌تان ممکن است هیچ دارویی برایتان تجویز نکند، چون اکثر بزرگسالان سالم زیر ۶۵ سال برای آنفولانزا به دارو نیاز ندارند.»

بهترین درمان برای اکثر افراد، آن است که در خانه بمانند، مقدار زیادی مایعات مصرف کنند و کاملا استراحت نمایند. کودکان خردسال، بزرگسالان بالای ۶۵ سال و بزرگسالانی که مشکلات سلامتی خاصی دارند، ممکن است به داروهای ضدویروسی نیاز داشته باشند.

او می‌گوید: «این داروها در پیشگیری از عوارض آنفولانزا و کوتاه کردن مدت آن به ۱ یا ۲ روز موثر هستند. با این حال علائم آنفولانزا را فورا برطرف نخواهند کرد.»

عوارض احتمالی آنفولانزا عبارتند از ذات‌الریه‌ی باکتریایی، عفونت گوش، عفونت سینوسی، کم‌شدن آب بدن و بدتر شدن بیماری‌های مزمنی مانند نارسایی قلبی، آسم یا دیابت.

به گفته‌ی CDC در سال ۲۰۱۴ حدود ۹۷۰ هزار آمریکایی به‌علت آنفولانزا در بیمارستان بستری شدند و بیش از ۴۰ میلیون نفر به بیماری‌های مرتبط با آنفولانزا مبتلا شدند.

در حالی که اکثر بستری‌های مربوط به آنفولانزا در میان افراد ۶۵ ساله و بالاتر اتفاق افتاد اما کودکان سالم و جوانان نیز می‌توانند به مشکلات شدیدی دچار شوند و حتی فوت کنند. هر سال حدود ۱۰۰ مورد مرگ ناشی از آنفولانزا در میان کودکان به CDC گزارش می‌شود.

مقاله مرتبط : تفاوت سرماخوردگی با آنفولانزا

 

منابع

  • University of Alabama at Birmingham, news release, Oct. 27, 2017
  • HealthDay
  • medlineplus

منبع تصاویر

  • images.theconversation
  • news.yale

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

زیبایی

غبغب

غبغب و چگونگی رهایی از آن

پوست و مو

لیفتینگ با نخ

لیفتینگ با نخ و همه چیز درباره آن

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

زیبایی

ورزش دوران بارداری

آنچه باید در مورد تمرینات EMS بدانید

سلامت عمومی

نتایج آزمایش

چگونه آزمایش های خود را متوجه شویم؟

سلامت عمومی

آزمایش کلسترول

تفسیر نتایج آزمایش کلسترول

زیبایی

انجام جراحی زیبایی

هرآنچه که باید از جراحی زیبایی بدانید

زیبایی

انجام عمل ابدومینوپلاستی

ابدومینوپلاستی (تامی تاک) چیست؟

سلامت عمومی

آزمایش ادرار

آزمایش ادرار چیست؟

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *