سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

آلودگی خیابان ها می تواند پیاده روی روزانه را خطرناک کند!

توصیه رایج پزشکان به سالمندان: برای کمک به سالم ماندن در اطراف منزل خود پیاده روی کنید.

مطالعه جدید نشان میدهد، مشکل این است که در صورتی که در منطقه ای زندگی کنید که هوای اطراف آلوده باشد، این توصیه ممکن است آسیب بیشتری به شما بزند.

آلودگی هوا

تحقیقات بریتانیایی نشان می دهند که اثرات ناسالم تنفس هوای آلوده ممکن است از فایده پیاده روی روزانه بیشتر باشند.

دکتر کیان فان چانگ، از موسسه ملی قلب و ریه در کالج امپریال در لندن، محقق ارشد این پژوهش گفت: “برای بسیاری از افراد مانند افراد مسن یا افراد مبتلا به بیماری مزمن، تنها ورزشی که اغلب می توانند انجام دهند پیاده روی است.”

چانک در نشست خبری دانشگاه دوک گفت: اما “مطالعه ما نشان می دهد که ما میتوانیم به این افراد توصیه کنیم در فضاهای سبز، دور از مناطق مسکونی پرازدحام و آلوده به خاطر ترافیک سنگین، پیاده روی کنند. اما برای کسانی که در مرکز شهر های بزرگ زندگی می کنند، ممکن است دشوار باشد، و رفتن به مکانی دورتر از جایی که زندگی می کنند یا کار می کنند میتواند هزینه داشته باشد.

این مطالعه در لندن انجام شد، اما یکی از متخصصان آمریکایی در سلامت تنفس، گفت این یافته ها احتمالا در همه جا صدق میکند. دکتر لن هورویتز، متخصص ریه در بیمارستان لنکس هیل در نیویورک، گفت: “جای تعجب نیست که خیابان های آلوده به خاطر ترافیک، اثرات قلبی-تنفسی پیاده روی در افراد مسن را خنثی کنند.”

وی توصیه می کند که ” این گروه [افراد مسن] که ممکن است از بیماری مزمن انسداد ریه نیز رنج ببرند، باید از پیاده روی در ساعات اوج ترافیک خودداری کنند، و ورزش در داخل منزل ترجیح داده می شود و بی خطرتر است”.

مطالعه جدید ۵ دسامبر در The Lancet منتشر شد و در آن ۱۱۹ بزرگسال ۶۰ ساله و مسن تر شرکت داشتند. از این افراد، ۴۰ نفر سالم بودند، ۴۰ نفر برای بیماری مزمن انسداد ریوی (COPD) تحت درمان بودند و ۳۹ مورد برای بیماری های قلبی تحت درمان بودند. هیچ یک از بیماران در حال حاضر سیگاری نبودند.

هر شرکت کننده به صورت تصادفی برای دو ساعت پیاده روی تعیین شد – یا در امتداد یک خیابان با ترافیک سنگین یا قسمت آرامی از یک پارک. سه تا هشت هفته بعد، داوطلبان جایگزین شدند و نوع دیگر پیاده روی را انجام دادند.

محققان قبل و در طی هر پیاده روی سطح آلاينده های هوايی مرتبط با ترافیک مانند کربن سیاه، ذرات معلق و دي اکسيد نيتروژن را ارزيابی کردند. آنها همچنین عملکرد ریه و سلامت قلب شرکت کنندگان را اندازه گیری کردند.

 

تنفس هوای سالم

این مطالعه نشان داد که راه رفتن در پارک آرام ظرفیت ریه افراد مسن را بهبود می بخشد و سفتی را در شریان ها تا ۲۶ ساعت کاهش می دهد.

اما از سوی دیگر، پیاده روی در خیابان شلوغ فایده کمتری برای ریه های شرکت کنندگان داشت و همچنین با سفت شدن شریان ها همراه بود. به گفته محققان، احتمالا این امر به دلیل قرار گرفتن در معرض دود کربن و دیگر اشکال آلودگی هوا در ارتباط با اگزوز موتور دیزل است.

تیم چونگ گفت: این اثرات برای افرادی که مبتلا به COPD که دچار انسداد راه های هوایی کوچک بودند بیشتر نیز بودند، این بیماری موجب سرفه، خفگی و احساس تنگی نفس میشود.

تحقیقات نشان داد، افراد مبتلا به بیماری قلبی نیز در صورتی که برای کنترل بیماری خود دارو مصرف نکرده بودند، سفتی بیشتری در شریان ها داشتند. این مسئله نشان می دهد که داروها میتوانند به کاهش اثرات مضر هوای آلوده برای این گروه کمک کنند.

چانگ در نشست خبری لانستو گفت: “مصرف داروهایی که سبب کاهش سفتی شریانی میشوند مانند استاتین ها، مهارکننده های ACE و مسدود کننده های کانال کلسیم، میتوانند اثرات نامطلوب آلودگی هوا را در افراد مبتلا به بیماری ایسکمی قلبی کاهش دهد.” وی همچنین توصیه می کند که “در صورت امکان، افراد مسن تر در پارک ها و یا دیگر فضاهای سبز دور از خیابان های شلوغ پیاده روی کنند. ”

جوفن ژانگ، دستیار نویسنده این پژوهش، گفت که پیامدهای سیاست هوای پاک روشن هستند. ژانگ، استاد بهداشت جهانی و محیط زیست در دانشگاه دوک، اظهار داشت: “یافته های این پژوهش به شواهد رو به رشدی که نشان دهنده اثرات منفی قلبی عروقی و تنفسی حتی با قرار گیری کوتاه دوساعته در معرض آلودگی ترافیک ماشین، هستند، اضافه میشود.”

ژانگ در نشست خبری دانشگاه دوک گفت: “این پژوهش نشان دهنده نیاز به محدودیت های جدی تر برای کیفیت هوا و اقدامات بهتر کنترل ترافیک در شهرهای ما است.”

دکتر پونیت گاندوترا متخصص قلب در بیمارستان Southside ، نیویورک است. وی با مطالعه این نتایج، موافقت کرد که این موردی است که نشان دهنده این است که همان طور که انسان بر محیط تاثیر می گذارد، محیط زیست نیز به نوبه خود ما را تحت تاثیر قرار می دهد.”

گاندوترا گفت: با وجود اینکه تعداد شرکت کنندگان کم هستند، اما این مطالعه نشان دهنده نیاز به اقدام تهاجمی لازم برای معکوس کردن آسیب های ناشی از آلودگی هوا است.

مقاله مرتبط : تاثیر آلودگی هوا بر قلب

 

منابع

  • HealthDay
  • medlineplus

منبع تصاویر 

  • cdn1.i-scmp
  • lifegen

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

غبغب

غبغب و چگونگی رهایی از آن

اطلاعات پزشکی

رگ های عنکبوتی و رگ های واریسی

رگ‌های عنکبوتی و چگونگی درمان و پیشگیری از آنها

پوست و مو

قبل از عمل ابدومینوپلاستی

قبل از ابدومینوپلاستی چه باید کرد؟

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

اطلاعات دارویی

دپاکین

دپاکین چیست؟

اطلاعات دارویی

نیاسین

از نیاسین یا ویتامین B3 چه می‌دانید؟

زیبایی

انواع لیپوساکشن

هر آنچه که باید درباره لیپوساکشن بدانید

اطلاعات پزشکی

دیسک کمر و همه چیز درباره آن

دیسک کمر و همه چیز درباره آن

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *