باکتریهای ویبریو چه هستند؟
براساس گزارشهای خبری، یک زن پس از خوردن صدفهای خام به عفونت کشنده با باکتریهای گوشتخوار دچار شد و فوت کرد!
با توجه به گزارشها، این زن – جینت لی بلانک – به همراه دوستان و خانوادهاش در ماه سپتامبر برای صید خرچنگ به ساحل لوئیزیانا رفت. در طول این سفر، او و دوستش کارن باورز حدود ۱۲ عدد صدف خام خوردند.
اما کمی پس از خوردن آنها، لی بلانک دچار مشکلات تنفسی شد و راشهایی روی پاهایش ظاهر شد که مانند یک واکنش آلرژیک به نظر میرسید.
اما وضعیت لی بلانک بدتر شد و پزشکان گفتند که او به یک نوع باکتری گوشتخوار به نام ویبریو آلوده شده است.
با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، باکتریهای ویبریو به طور طبیعی در آبهای ساحلی زندگی میکنند و به خصوص در بین ماههای مِی و اکتبر – یعنی وقتی آب گرمتر است – فراوان هستند.
CDC میگوید افراد میتوانند از طریق خوردن سختپوستان خام یا نیمه پخته که شامل صدف هم میشود، به این عفونت آلوده شوند. همچنین افراد در صورتی که زخمهایی باز روی پوستشان داشته باشند که در معرض آب شور یا آب نمک قرار بگیرد نیز میتوانند آلوده شوند.
با توجه به CDC، باکتری ویبریو هر سال باعث حدود ۸۰ هزار بیماری و ۱۰۰ مورد مرگ و میر میشود. اکثر افرادی که بخاطر مصرف صدف خام به ویبریو آلوده شدهاند، فقط دچار اسهال و تهوع میشوند و کسانی که علائم خفیفی دارند، معمولا در عرض ۳ روز بهبود مییابند. اما در بعضی از افراد ممکن است بیماری جدیتری اتفاق بیفتد که به عفونتهای خون و ضایعات پوستی تاولدار شدید منجر شود. از هر ۴ نفر فرد مبتلا به این عفونتهای شدید حدود ۱ نفر فوت میکند.
لی بلانک هم صدف خام خورده بود و هم در معرض آب شور قرار گرفته بود (اما مشخص نشده که صدفهای خام باعث عفونت او شده بودند یا تماس با آب شور).
CBS میگوید او به مدت ۲۱ روز با این بیماری مبارزه کرد اما در نهایت بهبود نیافت و در ۱۵ اکتبر ۲۰۱۷ فوت کرد.
حالا همسر لی بلانک و باورز میخواهند آگاهی در مورد عفونتهای ویبریو را افزایش دهند.
همسر او میگوید: «اگر ما میدانستیم که ریسک عفونت اینقدر بالاست، فکر میکنم که او به هیچ وجه صدف خام مصرف نمیکرد.»
سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه
- livescience
منبع تصاویر
- keywordlister
- blog.trattoriaallabusa
نظرات کاربران