۵ ماده مرگبار موجود در خوراکی های رایج که به آرامی مغز شما را مسموم می کنند!
بعضی از مواد شیمیایی که معمولا در خوراکی ها یافت می شوند، می توانند تاثیر منفی روی عملکرد مغز شما داشته باشند، به خصوص اگر شرایط خاص پزشکی برای شروع وجود داشته باشد.
در این مقاله از راستینه نگاهی سریع به برخی از این نوتروکسین های (سموم عصبی) بالقوه موجود در خوراکی هایی که هر روز مصرف می کنیم، خواهیم انداخت.
گلوتن
گلوتن یک مولکول پروتئینی است که در گندم، و همچنین در سداب، گندم آلمانی، جو و گندم خراسان یا کاموت یافت میشود.
این پروتئین چیزی است که خمیر نان را قوام و چسبندگی می بخشد، اما فراتر از این، زمانی که مصرف می شود، به دیواره روده کوچک متصل می شود، جایی که می تواند برای کسانی که به گلوتن حساسیت دارند مشکلات زیادی ایجاد کند.
حساسیت به گلوتن شرایطی نسبتا شایع است که بسیاری از مردم را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد. بیماری سلیاک شایع ترین شکل حساسیت گلوتن است، اما حساسیت های گلوتن غیر سلیاکی نیز وجود دارد.
برای کسانی که حتی حساسیت خفیفی به گلوتن دارند، این پروتئین می تواند واکنش های سیستمیک در بدن، روده، سیستم عصبی و حتی مغز ایجاد کند.
جایگزین های شکر
شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام به دلیل این که کالری کمتری نسبت به شکر معمولی دارند بسیار محبوب هستند.
اما آیا آنها واقعا بهتر از شکر هستند؟
مطالعات سال ۲۰۰۸ نشان می دهد که آسپارتام، در دوزهای بالا، می تواند اختلالات نورولوژیکی مانند مشکلات یادگیری را ایجاد کند.
ایمنی آسپارتام به طور گسترده مورد سوال قرار گرفته است، و به مطالعه ای در سال ۱۹۸۷ برمی گردد که نشان می دهد آسپارتام می تواند تاثیر منفی بر اختلالات تشنج داشته باشد.
دیگر شیرین کننده های مصنوعی ساخته شده از ترکیبات مشابه بی خطر تر هستند، اما شواهد زیادی وجود دارند که نشان میدهند این جایگزین های شکر به سردردها و سایر علائم فیزیولوژیکی مرتبط هستند. سازمان غذا و داروی امریکا به طور رسمی استفاده از آسپارتام را تأیید کرده است، اما بسیاری از افراد باید از آن پرهیز کنند.
MSG یا مونوسدیم گلوتامات
هیچ کمبودی در زمینه شایعات در مورد افزودنی مواد غذایی MSG وجود ندارد.
بعضی افراد می گویند که این افزودنی سرطان ایجاد می کند و به بیماری های متعدد، اختلالات خود ایمنی و موارد دیگر مرتبط است، در حالی که برخی دیگر به ایمنی آن سوگند یاد میکنند.
اما باور نادرست و واقعیت در مورد این افزودنی رایج چیست؟
خوشبختانه، دانشمندان مطالعات متعددی در مورد این طعم دهنده انجام داده اند که تعیین می کند که MSG در واقع بسته به دوز مصرفی، موجب تورم و مرگ نورون های بالغ در مغز می شود.
شکر تصفیه شده
اگرچه جایگزین برای شکر تصفیه شده برای شما سالم نیست، اما شکر خود لزوما دوست مغز شما نیست.
درواقع، مطالعه سال ۲۰۰۲ در مجله علوم اعصاب تعیین کرد که رژیم غذایی با چربی و شکر تصفیه شده بالا در واقع به کاهش انعطاف پذیری عصبی، که باعث می شود که ما اطلاعات و مهارت های جدید را یاد بگیریم، منتهی میشود.
همچنین شواهدی مبنی بر اینکه شکر می تواند یک ماده اعتیاد آور باشد همانند تاثیر کافئین و سیگار، وجود دارند.
فلوراید
فلوراید به عنوان یک افزودنی معمول برای آب آشامیدنی شناخته شده است و به طور کلی در دوزهای پایین بی ضرر است، اما مقدار زیاد این ماده شیمیایی می تواند موجب آسیب شدید مغزی شود، که موجب میشود بسیاری از افراد خواستار ممنوعیت اضافه کردن فلوراید به آب آشامیدنی شوند.
با این حال، بحث علمی قابل توجهی در مورد این موضوع که میزان فلوراید برای مصرف انسان چقدر مناسب است، وجود دارد. در حالی که برخی مطالعات حاکی از آن است که حتی مقادیر نسبتا کمی فلوراید بر نمره IQ فرد تأثیر می گذارد، بعضی دیگر ادعا می کنند که تنها در دوزهای بسیار بالاتر نوروتوکسین یا سم عصبی به شمار می رود.
با توجه به این تفاوت، برای افراد – به ویژه افرادی که در مناطقی زندگی می کنند که از آب حاوی فلوراید استفاده می شود – مهم است که در مورد آنچه که افراد در مورد آب فلوراید دار می گویند اطلاعات کسب کنند.
کلام آخر
در حالی که اکثر این مواد افزودنی، مواد شیمیایی و پروتئین ها شما را بلافاصله نمی کشند، شواهدی وجود دارند که نشان میدهند باید از مصرف دوزهای بالا اجتناب کرد.
وقتی که صحبت از تنظیم غذایی که می خورید به میان می آید، رعایت اعتدال مسئله کلیدی است، مصرف بیش از حد هر یک از این مواد مطمئنا برای شما مضر است.
این که آیا شما تصمیم میگیرید به طور کامل از آنها پرهیز کنید، یا فقط مصرف آنها را محدود کنید، به خود شما بستگی دارد.
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3641836/
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20170845
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17684524
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1474447/
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2802046/
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12088740
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2235907/
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7760776
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3491930/
منبع تصاویر
- longevitylive
- kellybroganmd
نظرات کاربران