ورزش شدید ممکن است به کند کردن روند بیماری پارکینسون کمک کند!
یک تحقیق جدید نشان میدهد افرادی که در مرحله ابتدایی پارکینسون قرار دارند، ممکن است بتوانند از طریق یک رژیم ورزشی شدید، پیشرفت این بیماری را به تأخیر بیندازند.
دانیل کورکاس، یکی از نویسندگان ارشد این مطالعه میگوید: «اگر بیماری پارکینسون دارید و میخواهید پیشرفت آن را به تأخیر بیندازید، باید ۳ بار در هفته با ضربان قلبی بین ۸۰ تا ۸۵ درصد از حداکثر ضربان قلبتان ورزش کنید، به همین سادگی!» او استاد فیزیوتراپی و علم حرکت انسان در دانشکدهی پزشکی فینبرگ در دانشگاه شیکاگو است.
با این حال محققان میگویند که ورزش در سطح متوسط – کمتر از آستانهی ضربان قلب مشخصشده در این مطالعه – در کُند کردن روند این بیماری موثر نیست.
همانطور که تیم کورکاس توضیح میدهد، داروهای پارکینسون عوارض جانبی نامطلوبی ایجاد میکنند و اثربخشی آنها به مرور زمان کاهش مییابد، بنابراین این بیماران به درمانهای جدید نیاز پیدا میکنند.
کورکاس میگوید: «هر چه ورزش شدید را در مراحل ابتداییتری از این بیماری شروع کنید، احتمال بیشتری دارد که بتوانید از پیشرفت آن جلوگیری نمایید.»
با این حال مقدار دقیق این اثر مشخص نیست.
او میگوید:«ما بدتر شدن علائم را بهمدت ۶ ماه به تعویق انداختیم. اما اینکه آیا میتوانیم بیش از ۶ ماه از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنیم یا نه، به مطالعهی بیشتری نیاز دارد.»
او میافزاید که این یافتهها قطعا این باور طولانیمدت را که ورزش شدید از نظر جسمی برای افراد مبتلا به پارکینسون، بیشازحد استرسآور است، به چالش میکشد.
این مطالعهی جدید شامل ۱۲۸ بیمار ۴۰ تا ۸۰ ساله بود. آنها در مرحلهی اولیهی پارکینسون قرار داشتند و هنوز دارویی برای درمان این بیماری مصرف نکرده بودند.
برخی از بیماران، ۳ روز در هفته و بهمدت ۶ ماه تمرینات ورزشی شدید انجام دادند. بقیه، ورزش متوسط کردند و یک گروه کنترل نیز اصلا ورزش نکرد.
نتایج نشان داد که ورزش شدید، مطمئن و ایمن بود و تشدید علائم پارکینسون مانند از دست دادن کنترل عضلانی، لرزش، سفتی، کندی و اختلال در تعادل را به تأخیر انداخت.
دکتر کوردین لانگو، مدیر برنامهی موسسهی ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی میگوید:«شواهد متعدد نشاندهندهی تأثیر مثبت ورزش روی بیماری پارکینسون هستند.»
او میگوید:«با وجود این مشخص نیست که کدام نوع ورزش، بیشتر از همه موثر است. این آزمایش سعی دارد موکدا به این مسئله بپردازد. نتایج جالب هستند و برای پیدا کردن بهترین رژیم ورزشی برای این بیماری به مطالعات بیشتری نیاز است.»
دو متخصص دیگر نیز موافقاند که پزشکان باید فعالیت بدنی را به بیماران مبتلا به پارکینسون تجویز کنند.
دکتر یاسر الشریف از بیمارستان دانشگاه استیتن آیلند در نیویورک میگوید: «بهعنوان یک متخصص مغز واعصاب که با بیماران مبتلا به آلزایمر بسیاری درارتباط است، معتقدم که این مطالعه، پتانسیلی برای استراتژی های غیردارویی اضافه در کمک به بیمارانمان ارائه میدهد.» او میگوید منتظر انجام مطالعات بیشتری است که بتوانند به پزشکان بگویند این فواید چه مدت طول میکشند.
دکتر سوهل نجار، مدیر بخش عصبشناسی در Northwell Health در نیویورک است. او هم میگوید که به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است اما این یافتههای جدید تأیید میکنند که در هنگام ابتلا به بیماری پارکینسون، ورزش شدید «میتواند در متوقف کردن پیشرفت کوتاه مدت آن موثر باشد.»
پارکینسون حدود ۱ میلیون نفر را درگیر میکند. باتوجه به بنیاد پارکینسون، شیوع آن با بالا رفتن سن افزایش میيابد و مردان ۱٫۵ برابر زنان به این بیماری مبتلا میشوند.
این مطالعه در ۱۱ دسامبر در مجلهی نورولوژی JAMA منتشر شد.
مقاله مرتبط : قهوه به اختلالات حرکتی پارکینسون کمکی نمیکند !
- HealthDay
- medlineplus
منبع تصاویر
- thetimes.co
- iran-daily

نظرات کاربران