سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

چای سیاه چیست؟ خواص چای سیاه

از جمله خواص چای سیاه می توان به تاثیر آن بر کلسترول بالا، اسهال، خرابی دندان، تمرکز پایین، مشکلات گوارشی، جریان خون ضعیف، فشارخون بالا و آسم اشاره کرد. چای سیاه از معروف ترین دمنوش هاست و بخاطر داشتن خواص دارویی مورد استقبال قرار گرفته است.

چای سیاه

چای سیاه

چای از محبوب ترین نوشیدنی های جهان است و اکثر افراد چای سبز را ترجیح می دهند. نام علمی آن کاملیا سیننسیس است. تفاوت میان چای سیاه، سبز و سفید،نحوه فراوری آن است.
در مرحله فراوری، چای سیاه تخمیر و اکسیداسیون می شود و رنگ ،عطر و خواص بسیاری می گیرد. اما چای سبز و سفید تخمیر نمی شوند.

 

خواص چای سیاه

خواص چای سیاه

مردم چین هنگام دم کردن چای، شیرین کننده، ادویه، شکلات و حتی گیاهان خاصی به آن اضافه می کنند. در هندوستان، شیر و شکر بطور معمول به چای اضافه می شود.برخی زنجبیل، دارچین، برگ لیمو و ریحان به چای اضافه می کنند.

چای سیاه منبع غنی آنتی اکسیدان هايي مانند پلی فنول است , مقدار اندکی سدیم، پروتئین و کربوهیدرات دارد. بنابر یافته های دانشگاه پزشکی بوستون، چای سیاه عملکرد غیر طبیعی رگ های خونی را معکوس می سازد، بنابرين انسداد عروق کرونری و سایر بیماری های قلبی عروقی کاهش می یابد.

 

خواص چای سیاه برای سلامتی

خواص چای سیاه برای سلامتی

چای سیاه، بخاطر خواص درمانی آن برای سلامتی شناخته شده است. در اینجا به برخی از آن ها می پردازیم:

 

جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی

مصرف منظم چای سیاه، می تواند به بازسازی اختلال عملکرد عروق کرونری بیماران قلبی کمک کند. بنابرين در افرادی که چای سیاه می نوشند،احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمتر است.

 

درمان اسهال

وجود تانین در چای سیاه، اثر التيام بخش بر بیماری های گوارشی دارد.به مبتلايان بیماری اسهال توصیه می شود چای سیاه بنوشند و از خواص آن بهره مند شوند.

 

تسکین آسم تسکین آسم

بطور کلی مایعات داغ و دم کرده موجب تسکین آسم می شوند. پس جای تعجبی نیست که چای سیاه، برای مبتلايان به آسم مفید باشد. با نوشیدن چای، مجرای هوا باز می شودو در نتيجه، تنفس راحت تر می شود.

تقویت سیستم گوارشی

چای سیاه، مقادیر بالایی از تانین و دیگر ترکیبات شیمیایی دارد که تاثیر مثبت وآرام بخشی بر سیستم گوارشی بدن انسان دارد. خاصیت ضد التهاب چای سیاه به درمان ناهنجاری های گوارشی کمک می کند.

کاهش کلسترول

طبق تحقیقات، افراد با نوشیدن چای سیاه، از میزان کلسترول بدن خود کاسته و احتمال بروز حمله قلبی را پایین می آورند . بنا بر یافته ها احتمال ابتلا به بیماری های قلبي در افرادی که سه تا چهار فنجان چای سیاه روزانه می نوشند نسبت به آن دسته از افرادی که حداقل میزان مصرف را دارند یا اصلا چای نمی نوشند، ضعیف تر است.

 

جلوگیری از سرطان سینهجلوگیری از سرطان سینه

نوشیدن چای سبز یا سیاه، به جلوگیری از رشد سرطان سینه، خصوصا برای خانم ها در شروع دوره یائسگی کمک کننده است.چای به بالا رفتن میزان گلوبولین در طول دوره قاعدگی کمک می کند. تیوفلاوین موجود در چای سیاه سلول های غیر طبیعی بدن را قبل از وارد کردن صدمه و یا تبدیل شدن به سلول سرطانی نابود می کند.

بنابرين همانطور که ملاحظه می کنید، نوشیدن چای سیاه به اندازه چای سبز مفید است. نزدیک به هشتاد درصد از افراد، چای سیاه مصرف می کنند. چای سیاه با طعم ها و افزودنی های مختلف در بازار در دسترس همگان قرار دارد. هر جا از دنیا که باشید،مطمئنا یکی از نوشیدنی های مطبوع و دلپذير چای سیاه، خواهد بود.

یافته های تحقیقات پزشکی اخیر نشان می دهد که ترکیبات چای سیاه از جمله تیوفلاوین و تیورابیجین علاوه بر طعم و رنگ بخشیدن به چای، خواص زیادی برای سلامتی دارد.

بنابرين، از نوشیدن دم کرده چای سیاه لذت ببرید و تمام عمر سالم بمانید.

 

چای سیاهاحتیاط

خیلی از افراد عادت دارند، روزی سه تا پنج بار چای بنوشند. این دسته از افراد به نوشیدن چای اعتیاد پیدا می کنند و اگر حتی یک بار آن را کنار بگذارند، روز بعد سردرد می شوند.

چای سیاه، حالت اسیدی در معده ایجاد می کند. بنابرين به چای وابسته نشوید. علاوه بر این، از نوشیدن چای پس از ناهار یا شام بپرهیزید تا سیستم گوارشی ضعیف نگردد. در زمان های دیگر سلامت گوارشی خود را با نوشیدن تقویت کنید.

 

منابع

  • http://circ.ahajournals.org/content/104/2/151.short

منبع تصاویر 

  • images-na.ssl-images-amazon
  • fthmb.tqn
  • healthywomen
  • twinings
  • static1.squarespace
  • storage.googleapis

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

ریپورتاژ

سیب و کره بادام زمینی

۸ غذای سالم که خوردن آنها بهتر از مصرف تنقلات ناسالم است

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

سلامت عمومی

علائم خال‌‌ها

خال‌ها را بهتر بشناسیم

زیبایی

غبغب

غبغب و چگونگی رهایی از آن

پوست و مو

قبل از عمل ابدومینوپلاستی

قبل از ابدومینوپلاستی چه باید کرد؟

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

پوست و مو

درمان تجمع رنگ‌دانه‌ها ( پیگمانتاسیون )

بهبود پیگمانتاسیون در خانه

پوست و مو

آماده شدن برای لیفت بازو

از لیفت بازو بیشتر بدانید

اطلاعات دارویی

منع مصرف کوآموکسی‌کلاو

همه چیز درباره کو‌آموکسی‌کلاو

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. قربانی گفت:

    سایت شما عالیه.خیلی خیلی ممنونم.