سیگار کشیدن در سنین سالمندی
مطالعه ای جدید نشان می دهد که افراد سالخورده ای که سیگار می کشند بیشتر احتمال دارد که ضعیف شوند. همچنین سالمندانی که سیگار را ترک میکنند ضعف و سستی در آنها کاهش می یابد.
سیگار کشیدن با ضعف و سستی در سنین سالمندی مرتبط است.
محققان بیش از ۲۵۰۰ فرد ۶۰ ساله و مسن تر را در انگلستان پیگیری کردند و دریافتند که سیگار کشیدن سالمندان در این سنین تا ۶۰ درصد باعث افزایش خطر ضعف و سستی میشود.
دانشمندان تعیین کردند که اگر شرکت کنندگان حداقل سه مورد از این پنج مورد زیر را داشته باشند، ضعیف محسوب میشوند: کاهش وزن ناخواسته، خستگی (بنابر گزارشی که خود آنها داده بودند)، ضعف، سرعت پیاده روی آهسته و فعالیت بدنی کم.
سالمندان ضعیف بیشتر در معرض خطر مشکلاتی از قبیل سقوط، شکستن استخوان و بستری شدن در بیمارستان قرار دارند. محققان همچنین ضعیف بودن را به کیفیت زندگی و زوال عقل مرتبط میدانند.
جالب توجه است که محققان دریافتند سیگاری های سابق با ریسک بالاتری در معرض آسیب قرار ندارند و اگر در ۱۰ سال گذشته و یا قبل از آن سیگار را ترک کرده باشند، فرقی نمیکند. در حقیقت، خطرات ناشی از ضعف آنها همانند افرادی بود که هرگز سیگار نکشیده بودند.
همچنین این تیم تحقیقاتی شواهدی را پیدا کردند که نشان میدهند بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، یک ناراحتی تنفسی که معمولا ناشی از سال ها سیگار کشیدن است، خطر بروز ضعف و سستی را افزایش میدهد.
اما این مطالعه ثابت نکرد که سیگار کشیدن خطر بروز ضعف و سستی را افزایش می دهد، فقط نشان میدهد رابطه ای بین آنها وجود دارد.
این مطالعه اخیرا در مجله Age & Aging منتشر شده است.
دکتر گوتارو کوجیما در نشستی خبری گفت: “مطالعه ما نشان داد که سیگار کشیدن در سنین سالمندی عامل خطری در ایجاد ضعف و سستی است. تجزیه و تحلیل های بیشتر نشان دادند که به نظر میرسد COPD به عنوان عامل اصلی در مسیر علت سیگار کشیدن به سمت ضعف و سستی، باشد. اما کسانی که سیگار را ترک کردند، خطر ضعف و سستی را نداشتند”.
مقاله مرتبط: ترک سیگار
- Oxford University Press, press release, Aug. 17, 2017
- HealthDay
منبع تصاویر
- thehansindia
- images.wisegeek
- media.healthday
نظرات کاربران