سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

ارتباط قرص ضدبارداری با افزایش جزئی در خطر ابتلا به سرطان سینه !

مطالعه‌ی جدیدی نشان می‌دهد که نسخه‌های جدیدتر قرص ضدبارداری می‌توانند مانند نسخه‌های قبلی که در دهه ۱۹۹۰ کنار گذاشته شدند، همچنان باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه شوند.

 

قرص ضدبارداری

این مطالعه که روی تقریبا ۲ میلیون زن انجام شد، دریافت زنانی که از قرص‌های ضدبارداری با فرمولاسیون مدرن استفاده می‌کنند، ۲۰ درصد بیشتر از آنهایی که هرگز از روش‌های هورمونی پیشگیری از بارداری استفاده نکرده‌اند، در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.

لینا مورچ، نویسنده‌ی این مطالعه و اپیدمیولوژیست ارشد در دانشگاه کپنهاگ دانمارک می‌گوید: «این خطر با افزایش مدت زمان استفاده، افزایش می‌یابد و اگر بیشتز از ۵ سال مورد استفاده قرار گیرد، احتمال خطر بیش از ۵ سال ادامه خواهد داشت.»

با این حال کارشناسان هشدار می‌دهند که ریسک مطلق سرطان سینه برای هر زنی که از این قرص استفاده می‌کند، بسیار پایین است.

با این حال میا گادت، مدیر استراتژیک تحقیقات سرطان سینه و بیماری‌های زنان می‌گوید که همین مقدار ریسک، اداره‌ی داروی ایالات متحده را بر آن داشت که قرص‌های ضدبارداری با استروژن بالا را در اوایل دهه‌ی ۱۹۹۰ از بازار جمع کند.

گادت که در این مطالعه شرکت نداشت، می‌گوید: «در فرمولاسیون قرص‌های ضدبارداری در دهه‌ی ۹۰ تغییراتی اعمال شده بود که انتظار می‌رفت به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه منجر شود اما با دیدن این داده‌ها متوجه می‌شویم که اینطور نیست.»

مورچ و گادت می‌گویند که سرطان سینه در زنان جوان‌تر، کمتر شایع است بنابراین خطر کلی ابتلا به سرطان سینه در یک زنان جوان همچنان پایین است – حتی اگر از قرص ضدبارداری استفاده کند.

آخرین مطالعه فقط یک رابطه را نشان داد – آن ثابت نکرد که مصرف نسخه‌های جدیدتر قرص ضدبارداری درواقع باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه می‌شوند.

برای روشن کردن قضیه، محققان برآورد کردند که ریسک کلی ایجاد شده توسط مصرف قرص برای یک سال، به یک مورد سرطان سینه‌ی بیشتر به ازای هر ۷۶۹۰ زن ۱۵ تا ۴۹ ساله رسید.

گادت می‌گوید:‌«زنانی که در این گروه سنی قرار دارند، در حال حاضر ریسک مطلق بسیار پایینی برای ابتلا به سرطان سینه دارند. داشتن ریسک مطلق بسیار پایین و افزایش آن به میزان بسیار کم، همچنان یک ریسک نسبتا پایین است.»

 

سرطان سینه

 

گادت می‌گوید اولین موج از قرص‌های ضدبارداری حاوی ۱۵۰ میکروگرم استروژن بودند. هنگامی که تحقیقات شروع به مرتبط ساختن استروژن به سرطان سینه کرد، FDA دستور دارد که همه‌ی فرمولاسیون‌هایی که بیش از ۵۰ میکروگرم استروژن دارند، از بازار جمع آوری شوند.

گودت می‌گوید امروزه اکثر نسخه‌های قرص ضدبارداری حاوی ۱۵ تا ۳۵ گرم استروژن هستند. آنها پروژستین – یک فرم مصنوعی از هورمون زنانه‌ی پروژسترون – نیز دارند که به تنظیم چرخه‌ی ماهانه کمک می‌کند.

برای فهمیدن آنکه آیا مقادیر پایین‌تر استروژن به کاهش یا حذف ریسک اضافه‌ی ابتلا به سرطان سینه کمک کرد یا نه، مورچ و همکارانش حدود ۱٫۸ میلیون زن را از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۲ بررسی کردند.

آنها دریافتند خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که قرص‌های ضدبارداری استروژن/ پروژستین مصرف می‌کنند، حدود ۲۰ درصد بیشتر است.

محقان چنین افزایش خطر مشابهی را در قرص‌های ضدبارداری که فقط حاوی پروژستین بودند و همچنین در IUD ها که پروژستین آزاد می‌کنند نیز کشف کردند.

مورچ می‌گوید: «محصولاتی که فقط حاوی پروژستین هستند نیز ریسک ابتلا به سرطان سینه را افزایش دادند، بنابراین این صرفا استروژن نیست که ریسک ابتلا به سرطان سینه را بالا می‌برد.»

گادت می‌گوید: «استروژن به‌طور کلی، نقطه‌ی توجه‌ی اصلی تحقیقات سرطان سینه بوده است و بنابراین اطلاعات ما در مورد استروژن، بسیار بیشتر از پروژسترون است. مشخص شده که پروژسترون نیز احتمالا در سرطان سینه نقش دارد با این حال تحقیقات ما به اندازه‌ی تحقیقات انجام‌شده روی استروژن، کامل و همه‌جانبه نیست.

گادت و مورچ می گویند که زنان باید در مورد گزینه‌هایشان برای کنترل بارداری با پزشک یا متخصص زنان مشورت کنند.

گادت می‌گوید: ‌«آنها لزوما نباید آنچه انجام می‌دهند را تغییر دهند. در این مقاله پیشنهاداتی از این قبیل وجود دارد شاید بهتر باشد زنان با وارد شدن به دهه‌ی ۴۰ زندگی شان – یعنی وقتی خطر کلی ابتلا به سرطان سینه شروع به افزایش می کند – روش پیشگیری از بارداری‌شان را تغییر دهند.»

این مطالعه‌ی جدید در ۷ دسامبر در مجله‌ی پزشکی نیوانگلند منتشر شد.

 

منابع

  • Lina Morch, Ph.D., senior epidemiologist, University of Copenhagen, Denmark; Mia Gaudet, Ph.D., strategic director, breast and gynecologic cancer research, American Cancer Society; Dec. 7, 2017, New England Journal of Medicine
  • HealthDay
  • medlineplus

منبع تصاویر 

  • timedotcom.files.wordpress
  • cdn-img.health

‏‫‬

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

سلامت عمومی

علائم خال‌‌ها

خال‌ها را بهتر بشناسیم

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

زیبایی

انجام جراحی زیبایی

هرآنچه که باید از جراحی زیبایی بدانید

سلامت عمومی

آزمایش استروژن

آزمایش استروژن چیست؟

اطلاعات پزشکی

بیماری لوپوس

بیماری لوپوس را جدی بگیرید

زیبایی

پروتز سینه

صفر تا صد پروتز سینه

اطلاعات درمانی

شکستگی استخوان

پوکی استخوان ؛ چرا و چگونه؟

اختصاصی

گوشت های فرآوری شده

آنچه باید درباره گوشت های فرآوری شده بدانید!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *