سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

۵ دلیل برای اینکه بیشتر از مواد غذایی گیاهی استفاده کنید!

آیا تابحال به این فکر کرده‌اید که به رژیم غذایی گیاهی روی بیاورید؟

یک رژیم غذایی گیاهی به‌معنای حذف کامل گوشت و محصولات لبنی نیست بلکه به این معناست که رژیم غذایی‌تان را روی میوه‌ها و سبزیجات به همراه غلات کامل و حبوبات متمرکز کنید.

 

مواد غذایی گیاهی

چرا باید بیشتر از مواد غذایی گیاهی استفاده کنیم ؟

رژیم‌های غذایی گیاهی بسیار سالم هستند، چون مواد مغذی بسیاری به بدن‌تان می‌رسانند و در عین حال کالری کمتری نسبت به رژیم‌های دیگر دارند. آنها به پیشگیری از بیماری‌ها نیز کمک می‌کنند و سموم را از بدن‌تان دفع می‌نمایند. مواردی که در این مقاله از راستینه برای شما آورده ایم٬ از مهم‌ترین دلایلی هستند که چرا باید یک رژیم غذایی گیاهی را مد نظر قرار دهید.

 

کاهش وزن

با کالری‌های کمتر، احساس سیری بیشتری می‌کنید

شما با مصرف غذاهای فراوری شده، کالری پوچ دریافت می‌کنید. کالری پوچ به غذاهایی اشاره دارد که کالری بالایی دارند اما از ارزش غذایی بسیار پایینی برخوردارند. در نتیجه، درنهایت مجبورید بیشتر از کالری مورد نیاز بدن‌تان غذا بخورید.

در اغلب موارد می‌توان هوس خوردن هله‌هوله و غذاهای بدردنخور را با مصرف سبزیجات بیشتر تحت‌کنترل درآورد. اگر یک رژیم غذایی گیاهی داشته باشید، مواد مغذی بیشتری دریافت خواهید کرد، بیشتر احساس سیری می‌کنید و در عین حال کالری کمتری مصرف می‌کنید که می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کند.

 

 آنتی‌اکسیدان‌

مواد معدنی ضروری و آنتی‌اکسیدان‌های بسیار

فایده‌ی دیگر متمرکز کردن رژیم غذایی‌تان روی میوه‌ها و سبزیجات، آن است که این اقلام غذایی حاوی مواد معدنی ضروری، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های بسیاری هستند. ویتامین‌ها و مواد معدنی، نقش زیادی در سلامت بخش‌های مختلف بدن ایفا می‌کنند، از جمله بینایی، استخوان‌ها، عملکرد اندام‌ها و سیستم ایمنی کلی. آنتی‌اکسیدان‌ها برای بدن شما مفید هستند، چون می‌توانند به محافظت از سلول‌های بدن شما در برابر رادیکال‌های آزاد کمک کنند.

 

مقاله مرتبط: راهنمای ویتامین ها و مواد معدنی

 

 رژیم غذایی گیاهی

کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها

ثابت شده که یک رژیم غذایی گیاهی، خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف را کاهش می‌دهد. اولا، شما به احتمال کمتری دچار سکته‌ مغزی یا بیماری های قلبی خواهید شد. مطالعات در این زمینه، قطعی نیستند اما نشان می‌دهند که مواد مغذی موجود در میوه‌ها و سبزیجات در این مسئله نقش دارند. یک رژیم غذایی گیاهی به‌علت فیبر اضافه‌ای که دارد، برای کاهش فشار خون و کلسترول نیز مفید است. به‌علاوه خوردن سبزیجات بیشتر می‌تواند از دیابت نوع ۲ پیشگیری کند، چون به کنترل قند خون کمک می‌کند. در نهایت، شما می‌توانید با یک رژیم غذایی گیاهی، سیستم ایمنی‌تان را سالم نگه دارید.

 

پاکسازی و سم‌زدایی بدن

به پاکسازی و سم‌زدایی بدن کمک می‌کند

خوردن سبزیجات کامل به پاکسازی و سم‌زدایی بدن شما نیز کمک می‌کند. اگر به یک رژیم غذایی گیاهخواری روی بیاورید، در وهله‌ی اول از ورود بسیاری از سموم به بدن‌تان جلوگیری خواهید کرد، چون غذاهای فراوری شده‌ی کمتری مصرف می‌کنید. دوما، شما فیبر و همچنین آب مصرفی‌تان را از طریق میوه‌ها و سبزیجات افزایش می‌دهید. این به سیستم گوارش شما کمک می‌کند که مواد زائد و سموم را از بدن‌تان دفع نماید.

 

مقاله مرتبط: طرز تهیه نوشیدنی سم زدا و لاغرکننده

 

 سرشار از آنزیم

انرژی شما را افزایش می‌دهد

اگر بسختی می‌توانید سطح انرژی‌تان را در طول روز حفظ کنید، ممکن است یک رژیم غذایی گیاهی انتخاب مناسبی برای شما باشد. این رژیم، انرژی بیشتری به شما خواهد داد، چون مواد غذایی آن سرشار از آنزیم هستند و مخصوصا مواد غذایی خام، آنزیم‌های بیشتری دارند. به‌علاوه، هضم این نوع رژیم غذایی به انرژی بسیار کمتری نیاز دارد، در نتیجه شما انرژی بیشتری برای انجام کارهای مورد علاقه‌تان خواهید داشت.

 

منابع

  • http://ije.oxfordjournals.org/content/26/1/1.short

منبع تصاویر 

  • upload.wikimedia
  • lh3.googleusercontent
  • k99
  • ۲nlsnb2fe1ed2nm0us28io0z-wpengine.netdna-ssl
  • marketingplatform.vivial
  • cheatsheet

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

غبغب

غبغب و چگونگی رهایی از آن

اطلاعات پزشکی

رگ های عنکبوتی و رگ های واریسی

رگ‌های عنکبوتی و چگونگی درمان و پیشگیری از آنها

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

تغذیه و سلامتی

خواص مفید جو

جو و خواص مفید این دانه برای سلامتی

تغذیه و سلامتی

پسته برای سلامتی

پنج خاصیت عالی پسته برای سلامتی

پوست و مو

آماده شدن برای لیفت بازو

از لیفت بازو بیشتر بدانید

اطلاعات پزشکی

رزاشیا

از رزاشیا چه می دانیم؟

سلامت عمومی

آزمایش کلسترول

تفسیر نتایج آزمایش کلسترول

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *