سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

کمک به داشتن سینه های سالم و زیبا

به ۱۰ پرسش شما درباره سلامتی و زیبایی سینه ها پاسخ خواهیم داد. لطفا با راستینه همراه باشید.

داشتن سینه های سالم و زیبا

 

سرطان سینه

آیا درمان سرطان سینه با داروهای گیاهی و درمان های سنتی امکان پذیر است؟

با توجه به مطالعات و تجربه ای که تاکنون داشته ام با هرگونه درمان غیر علمی که با عنوان بهترین داروهای گیاهی یا سنتی برای سرطان سینه تبلیغ می شود، موافق نیستم و استفاده از این داروها را موجب تاخير در درمان اصلی بیمار و به خطر انداختن جان او می دانم. البته تعدادی از داروهایی که زیر نظر پزشکان متخصص سرطان و انکولوژی تجویز می شوند نیز منشاء گیاهی دارند، اما روی میزان غلظت موثر این داروها و عوارض آنها مطالعات فراوانی انجام شده است. در واقع، ماده موثره این گیاهان به روش علمی از گیاه استخراج و سپس فراوری شده و در بازار عرضه می شود. تعدادی از داروها نیز با بررسی خصوصیات و مراحل رشد سلول سرطانی و با صرف هزینه های هنگفت برای تحقیقات اختراع و تولید شده اند که در سطح سلول اثر می کنند مانند هرسپتین که مصرف آن برای برخی از بیماران لازم است، اما به هیچ وجه نمی توان آن را در گیاهان پیدا کرد. قطعا چنین داروهایی با گیاهانی که بدون انجام مراحل لازم و از سوی افراد غیر مسئول و غیر متخصص تجویز می شوند کاملا تفاوت دارند بنابراین توصیه می کنم برای درمان فقط با پزشکان متخصص مشورت کنید چون مهم ترین عامل در موفقیت درمان سرطان ها، درمان درست و به موقع آنهاست.

 

سایز سینه

دختری دارم ۱۴ ساله و درشت اندام که تمام علائم سن بلوغ را دارد ولی اصلا سینه ندارد. بابت این موضوع نگران هستیم. علت و راه درمان آن چیست؟

در دختر خانم ها معمولا رشد سینه ها تا سن ۲۰ سالگی ادامه دارد و برای هر گونه اقدام در مورد سایز سینه ها باید حداقل تا این سن صبر کرد.
عدم رشد سینه ها همگام با مراحل بلوغ علت خاصی نداشته و بیشتر مربوط به سرشت فرد است مثلا برخی دختران در ابتدای بلوغ دچار رشد سریع سینه می شوند و سینه برخی از آنها تا مدت ها از رشد کافی برخوردار نیست و غیر طبیعی هم تلقی نمی شود. وزن بسیار پایین یا بسیار بالا از عواملی هستند که در این زمینه موثر است و باید در نگه داشتن وزن در حد طبیعی تلاش کرد.
دختر خانم هایی که وزن خیلی بالایی دارند یا رژیم های سخت لاغری می گیرند ممکن است دچار کاهش سایز سینه ها شوند.
برای درمان این مشکل استفاده از هورمونها برای تسریع رشد سینه ها یا هر اقدام دیگری تاثیر ندارد و ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد بنابراین توصیه می شود ضمن رفع نگرانی از خود و دخترتان تا رسیدن وی به سن ۲۰ سالگی صبر کنید و در صورتی که تا آن زمان سایز سینه ها در حد مطلوب نبود، می توان برای رفع آن اقدام کرد.
استفاده از کرم های موضعی و داروهایی که به عنوان داروهای گیاهی در بازار تبلیغ و فروخته می شود به هیچ وجه توصیه نمی شود چون ضمن اینکه تاثیری در رفع این نقص ندارد، باعث عوارض جانبی هم می شود.

 

لباس زیر

نوع لباس زیر نیز در این زمینه نقشی ندارد و استفاده از لباس زیر با اندازه مناسب ، نه تنگ و نه گشاد و بدون فنر توصیه می شود.

 

آیا داروهای کمک باروری ارتباطی با سرطان سینه دارند؟

داروهایی که برای بارور شدن در خانم های نابارور استفاده می شوند، به هیچ وجه با سرطان سینه ارتباط ندارند یا باعث ایجاد آن نمی شوند، اما بهتر است خانمی که قصد باردار شدن دارد قبل از اقدام برای باروری از نظر ابتلا به سرطان سینه مورد بررسی قرار بگیرد زیرا گاهی خانم ها از قبل ضایعه ای در پستان داشته اند که متوجه آن نشده اند و بعد از اقدام برای باروری و استفاده از داروهای کمک باروری دچار بزرگی ضایعه شده و این دو را به هم ربط داده اند.

 

استفاده از ضدعرق ها

آیا استفاده از ضدعرق ها، اسپری و مام باعث ایجاد سرطان سینه می شود ؟

تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده است. خوشبختانه تاکنون هیچ رابطه ای بین استفاده از ضدعرق ها و سرطان پستان دیده نشده، اما بسیاری از خانم ها از مواد گیاهی یا مواد دست ساز برای کاهش تعریق زیاد یا خوشبو شدن بدن استفاده می کنند که مواد آنها برای ما ناشناخته است، بنابراین توصیه می کنم از این قبیل مواد که تحقیقی درباره مفید یا مضر بودن آنها انجام نشده، استفاده نکنید. بهتر است از ضدعرق های استاندارد که به تایید وزارت بهداشت رسیده، استفاده کنید تا نگران ابتلا به سرطان سینه نباشید.

 

لیزر موهای زائد در ناحیه زیربغل

آیا لیزر موهای زائد در ناحیه زیربغل ، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد؟

میزان نفوذ اشعه لیزر موهای زائد داخل پوست زیاد نیست بنابراین استفاده از لیزر در پوست معمولا مشکلی ایجاد نمی کند اما در قسمت های نزدیک به سر پستان یا هاله قهوه ای که پوست نازک است و غدد طبیعی و مجاری پستان در آن ناحیه قرار دارند، بهتر است لیزر موی زائد انجام نشود زیرا در این ناحیه مجاری شیری کاملا به سطح پوست نزدیک هستند و ممکن است اشعه لیزر به مجاری نفوذ کند اما به نظر نمی رسد انجام لیزر در سایر قسمت های پستان مشکل خاصی ایجاد کند.

 

کیست های پستانی

دختری ۲۱ ساله و مجرد هستم. ماستیت پستان داشتم. ۳ سال است تحت درمانم و در حال حاضر قرص آزاتیوپرین (آزارام) ۲۵ میلی گرمی مصرف می کنم. البته پزشکم دوز دارو را به مرور کم کرده است. قصد ازدواج دارم. آیا مصرف این دارو برای ازدواجم مشکل ایجاد می کند؟ چه نکاتی را باید رعایت کنم؟

این دارو به مرور زمان قطع می شود و هیچ منعی برای ازدواج ندارد. حتی پس از قطع آن و گذشت مدت کوتاهی می توانید باردار شوید و منعی برای بارداری ندارید. بنابراین از این نظر نگران نباشید اما ارتباط تان را با پزشک معالج تان قطع نکنید. در صورت تمایل به بارداری در فاصله کوتاهی پس از ازدواج، حتما پزشک را در جریان بگذارید.

 

دختری ۲۲ ساله هستم. ماستیت پستان دارم و ۳ سال است تحت درمانم. در حال حاضر هم داروی آزارام ۲۵ میلی گرمی می خورم. ۲ روز است از داخل پستان نزدیک نوک، درد مبهمی احساس می کنم، به طوری که وقتی نفس می کشم و دستم را حرکت می دهم درد بیشتر می شود. آیا مشکلی هست و ممکن است بعد از پایان دوره درمان، بیماری دوباره برگردد؟

ماستیت پستان به معنای التهاب نسج پستان است که ظاهرا شما به نوع مزمن آن مبتلا شده اید. برخی ماستیت ها عودکننده و آزاردهنده هستند و به درمان طولانی مدت نیاز دارند بنابراین ممکن است با قطع یکباره و خودسرانه دارو، بیماری عود کند اما اگر کاهش دوز دارو یا قطع آن تدریجی و تحت نظر پزشک معالج باشد، احتمال عود کمتر است. درد در ماستیت یک علامت است و نگران کننده نیست اما در صورت شدید بودن نیاز به درمان دارد بنابراین بهتر است برای بررسی و کاهش درد به پزشکتان مراجعه کنید.

 

کیست های پستانی

آیا کیست های پستانی می توانند مشکل ساز شوند؟

خوشبختانه کیست های پستان در بیش از ۹۰ درصد موارد خوش خیم هستند و فقط در صورتی نیاز به تخلیه یا نمونه برداری دارند که بزرگ یا دردناک باشند و نتوان با سوزن مایع داخل آنها را تخلیه کرد یا با توده ای در پستان همراه باشند که در این صورت از توده نمونه برداری می شود. همچنین اگر در سونوگرافی شک کنیم توده ای کیست است یا یک توده توپر، آن را تخلیه یا از آن نمونه برداری می کنیم تا از ماهیت آن مطمئن شویم. در صورتی که مایع داخل کیستی خونی باشد، بهتر است تمام کیست برداشته شود.

 

سونوگرافی پستان

خانمی ۴۳ ساله هستم. سال ۱۳۹۴ با علامت ترشح خون و عفونت از نوک پستان ها به پزشک مراجعه کردم. مشخص شد کیست خوش خیم دارم. پزشکم با جراحی کیست را خارج کرد و عفونت تخلیه شد. چند روز پیش متوجه شدم دوباره دچار کیست شده ام. سونوگرافی کردم. گفتند ضایعات خوش خیم است. لطفا بگویید حالا چه کنم؟ آیا باید دوباره جراحی شوم؟

خوشبختانه کیستی که خارج کرده اید، خوش خیم بوده و تشخیص سرطان پستان برایتان داده نشده است. کیست های پستانی شیوع فراوانی دارند و ما معمولا انتظار داریم خانمی که قبلا کیست داشته دوباره دچار کیست های متعدد کوچک شود. گاهی حتی کیست ها بزرگ می شوند، ولی ما معمولا نگران نیستیم و فقط آنها را پیگیری می کنیم. میزان بروز سرطان پستان در خانم هایی که کیست پستان دارند با خانم هایی که کیست ندارند، تفاوتی نمی کند. شما هم با توجه به سنتان باید غربالگری سرطان پستان را مانند همه خانم هایی که در این سن قرار دارند به صورت دوره ای انجام بدهید. در مورد کیست ها در حال حاضر نیاز به انجام کار خاصی نیست. تحت نظر پزشکتان بمانید. اگر شکل کیست ها عوض شود یا هر تغییری در کیست ها ایجاد شود، پزشکتان اقدامات لازم را انجام خواهد داد. در حال حاضر نگران نباشید و انجام معاینات دوره ای را جدی بگیرید.

 

خانمی ۵۰ ساله هستم. ۳-۲ سالی است علائم یائسگی دارم. یک بار به دلیل ضخامت دیواره رحم کورتاژ شدم. از آن به بعد با تجویز پزشک داروی مدروکسی پروژسترون مصرف می کنم تا عادت ماهانه شوم. آیا استفاده از این دارو در طولانی مدت توصیه می شود؟ زیرا شنیده ام خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد. اگر هم دارو مصرف نکنم عادت ماهانه نمی شوم. آزمایش یائسگی هم داده ام که مقدار هورمونها را زیاد نشان داد. لطفا راهنمایی کنید.

بله، مصرف هورمون یا داروهای هورمونی به مدت طولانی موجب افزایش میزان خطر سرطان سینه می شود. از این رو توصیه می کنم با راهنمایی پزشک معالج تان برای مدتی دارو را قطع و نتیجه را بررسی کنید زیرا ممکن است وضعیت شما از ۳ سال پیش تا به حال تغییر کرده باشد و تا دارو را قطع نکنید نمیتوان به نتایج آزمایش های انجام شده اعتماد کرد. در عین حال بهتر است برای جلوگیری از عوارض یائسگی با تجویز و راهنمایی پزشک معالجتان خوردن ویتامین D و کلسیم را فراموش نکنید و ورزش و فعالیت بدنی را جدی بگیرید.

 

فیبرو آدنوم

در پستان سمت چپم یک فیبرو آدنوم ۵ سانتی متری دارم. پزشک معالجم گفت با نمونه برداری مشخص شده خوش خیم است و نیازی به جراحی ندارد ولی پزشک دیگری گفت باید جراحی کنی چون بزرگ می شود و بافت پستان را تخریب می کند. لطفا مرا راهنمایی کنید که چه کاری باید انجام دهم؟ آیا برای درمان فیبرو آدنوم داروی خاصی وجود دارد؟ در ضمن در همان نقطه از پستان سمت چپم درد هم دارم.

فیبرو آدنوم ۵ سانتی متری حتما به جراحی نیاز دارد زیرا گاهی مواقع نمی توان ماهیت آن را در نمونه برداری از تومور فیلودس تشخیص داد. برای درمان فیبروآدنوم درمان دارویی وجود ندارد اما خوشبختانه جراحی آن بسیار راحت است و از نظر زیبایی هم مشکلی ایجاد نمی کند.

حتما بخواتید : چگونه می توان سینه های زیبا داشت؟

 

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • دکتر نسرین السادات علوی (فوق تخصص جراحی پستان)

منبع تصاویر 

  • health.harvard
  • youngwomenshealth
  • neimanhpi
  • edition.cnn
  • themyhealthydoctor
  • tigerlilyfoundation
  • medgadget
  • flo.health

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

اطلاعات پزشکی

تعریق بیش‌ازحد

اگر تعریق بیش‌ازحد دارید، بخوانید

سلامت عمومی

علائم خال‌‌ها

خال‌ها را بهتر بشناسیم

اطلاعات پزشکی

علائم رینوفیما

رینوفیما چیست؟

اطلاعات پزشکی

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

هرآنچه که باید از توده‎ها و غدد لنفاوی بدانیم

پوست و مو

مشکلات مربوط به زیبایی

مشکلات زیبایی و نکاتی درباره آن

اطلاعات پزشکی

میلیا

بیماری میلیا در بزرگسالان و کودکان

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. مبینا گفت:

    سلام خانوم ۳۰ ساله هستم پسری ۴ ساله دارم بعد از دوران شیردهی سینه هام خیلی کوچیک شده کلا احساس میکنم یکی بزرگ تر و یکی کوچیکتر