عوامل کاهش رابطه جنسی
داشتن رابطه جنسی ایده آل نیازمند شرایط خاص رفتاری و محیطی است زوجین با دور کردن خود از افسردگی، استرس و سایر مواردی که باعث ایجاد فاصله بین آنها می شوند می توانند از رابطه جنسی لذت بخشی بهره ببرند. راستینه در این مقاله عواملی را که در کاهش رابطه جنسی نقش دارند را معرفی می کنند.
عوامل کاهش رابطه جنسی
استرس
برخی افراد زمانی که دچار استرس هستند، بسیاری از کارها را به خوبی انجام میدهند. احساس رابطه جنسی معمولا یکی از آن کارها نیست. استرس در محل کار، خانه و یا در روابط می تواند برای هر کسی اتفاق بیفتد. یاد بگیرید چگونه استرس را به روشی سالم که واقعا بتواند کمک کند، مدیریت کنید. خودتان به تنهایی می توانید کارهای بسیار زیادی انجام دهید، همچنین میتوانید از مشاور یا پزشک نیز کمک بگیرید.
مشکلات همسر
مشکلات همسر شما در میان مهمترین عوامل کاهش میل جنسی هستند. برای زنان، احساس نزدیکی، بخش عمده میل جنسی است. برای هر دو جنس، بگو مگو و دعوا کردن، قهر عاطفی، ارتباطات ضعیف، احساس خیانت، و یا دیگر مسائل مربوط به اعتماد در رابطه جنسی تاثیر گذار هستند. اگر برگشت به وضعیت قبلی دشوار است به سراغ یک مشاور خانواده بروید.
خواب خیلی کم
اگر رابطه جنسی شما بسیار اندک شده است، شاید خواب کافی دریافت نمیکنید. آیا خیلی دیر به رختخواب میروید یا خیلی زود از خواب بر میخیزید؟ آیا مشکلات خواب دارید مثلا در به خواب رفتن و یا در خواب ماندن مشکل دارید، و یا مشکلاتی از قبیل آپنه خواب دارید؟ هر چیزی که خواب خوب شبانه را مختل کند میتواند در رابطه جنسی نیز اختلال ایجاد کند. خستگی احساسات جنسی را سرکوب میکند. روی عادات خواب خود کار کنید، و در صورتی که کمکی نمی کند، با پزشک خود مشورت کنید.
داشتن بچه
هنگامی که پدر و مادر می شوید، میل جنسی خود را از دست نمی دهید. با این حال، وقت شما بیشتر صرف رابطه با بچه میشودو همین امر باعث کاهش رابطه جنسی می شود. استخدام یک پرستار بچه برای انجام برخی کارها میتواند موجب شود زمانی را برای همسر بودن در کنار مادر بودن داشته باشید. اگر به تازگی بچه دار شده اید، سعی کنید رابطه جنسی را زمانی که کودکتان در خواب است، انجام دهید.
مصرف دارو
برخی داروها می توانند میل جنسی را کاهش دهند. این نوع داروها شامل برخی از این موارد هستند:
- داروهای ضد افسردگی
- دارو های فشار خون
- قرص های پیشگیری از بارداری (برخی از مطالعات رابطه ای بین این داروها و میل جنسی نشان می دهند و برخی دیگر رابطه ای را نشان نمیدهند.)
- شیمی درمانی
- داروهای ضد اچ آی وی
- فیناستراید
تغییر داروها یا مقدار آنها ممکن است به این مشکل کمک کند اما در مورد آن از دکتر خود مشورت بگیرید و هرگز مصرف هیچ دارویی را خودسرانه متوقف نکنید. همچنین در صورتی که میل جنسی شما پس از شروع مصرف دارویی جدید تغییر پیدا کرد، به پزشک اطلاع دهید.
تصور بد از وضعیت بدنی
احساس سکسی بودن در صورتی که از ظاهر خودتان خوشتان بیاید، آسانتر است. بدن خود را همان طور که امروز هستید بپذیرید، حتی اگر در حال کار روی تناسب اندام خود هستید. داشتن احساس خوب در مورد خودتان می تواند روحیه شما را عوض کند. اگر همسر شما دارای اعتماد به نفس پایین است، به او اطمینان دهید که او برای رابطه جنسی خیلی عالی است.
چاقی
وقتی که اضافه وزن دارید یا چاق هستید، میل جنسی اغلب کاهش می یابد. این مسئله می تواند موجب شود از رابطه جنسی لذت نبرید، نتوانید آن طور که میخواهید عملکرد خوبی در رابطه جنسی داشته باشید، و یا به دلیل اعتماد به نفس پایین، رابطه جنسی خوبی نخواهید داشت. روی چگونگی احساسی که در مورد خودتان دارید کار کنید، در صورت نیاز با یک مشاور مشورت کنید، این کارها میتوانند تفاوت بزرگی ایجاد کنند.
مشکلات نعوظ
مردان مبتلا به ED (اختلال نعوظ) اغلب در مورد چگونگی توانایی خود برای انجام رابطه جنسی نگران خواهند بود، و این نگرانی میتواند میل جنسی شما را سرکوب کند. اختلال نعوظ می تواند درمان شود، و زوج ها می توانند برای عدم تاثیر آن بر ارتباط خود تلاش کنند.
تستوسترون پایین
هورمون تستوسترون، محرک رابطه جنسی است. همان طور که سن مردان بالا میرود، میزان هورمون T (تستوسترون) آنها ممکن است کمی افت کند. تمام از دست دادن میل جنسی به خاطر این مسئله اتفاق نمی افتد، اما مقداری از آن میتواند بدین دلیل باشد. بسیاری از چیزهای دیگر از روابط تا وزن نیز سطح میل جنسی و تستوسترون یک مرد را تحت تاثیر قرار میدهند، لذا یک عامل برای تمام افراد پاسخ مناسبی برای کاهش رابطه جنسی نیست.
افسردگی
افسردگی می تواند در بسیاری از چیزها، از جمله رابطه جنسی اختلال ایجاد کند. افسردگی یکی از مهمترین دلایلی است که افراد به کمک نیاز دارند. اگر درمان شما شامل دارو است، در صورتی که میل جنسی شما کاهش یافته است این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید، برخی داروهای افسردگی (نه تمام آنها) میل جنسی شما را کم میکنند. در مورد آن با درمانگر خود نیز صحبت کنید.
یائسگی
برای بسیاری از زنان، میل جنسی در نزدیکی یائسگی کاهش می یابد. این مسئله تا حدودی به خاطر علائمی مانند خشکی واژن و درد در هنگام رابطه جنسی رخ میدهد و باعث کاهش رابطه جنسی می شود. اما هر زنی متفاوت است، و این امکان وجود دارد زنی پس از یائسگی با مدیریت رابطه، اعتماد به نفس، و سلامت کلی، زندگی جنسی بهتری داشته باشد.
عدم صمیمیت
رابطه جنسی بدون احساس صمیمیت می تواند میل جنسی را سرکوب کند و باعث کاهش رابطه جنسی می شود. صمیمیت فراتر از صرفا رابطه جنسی می باشد. اگر زندگی جنسی شما بی معنی است، سعی کنید وقت بیشتری را صرف رابطه غیر جنسی کنید، فقط شما دو نفر. صحبت کنید، یکدیگر را در آغوش بکشید، و همدیگر را ماساژ دهید. روش هایی را برای ابراز عشق بدون رابطه جنسی پیدا کنید. نزدیک تر شدن می تواند میل جنسی شما را از نو بسازند.
سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه
منبع تصاویر
نظرات کاربران