سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

اختلالات جنسی مردان و زنان

اغلب مردان و زنان در مقطعی از زندگیشان ، یک اختلال جنسی را تجربه می کنند . بعضی از اختلالات مثل کاهش میل جنسی و درد هنگام آمیزش در هر دو جنس رخ می دهد ؛ درحالی که ناتوانی جنسی مختص مرد و واژینیسموس مختص زن است . در این بخش از مجله راستینه ، اختلالات جنسی مردان و زنان را به طور اجمالی شرح می دهیم .

اختلالات جنسی مردان و زنان

دلیل اختلالات جنسی مردان و زنان چیست ؟

شایع ترین اختلال جنسی که هر دو جنس را تحت تأثیر قرار می دهد ، کاهش میل جنسی است . این مسئله اغلب ، پاسخ طبیعی به تغییرات میزان هورمونهاست ولی می تواند علل دیگری نیز داشته باشد .
اختلالات شایع دیگر در آمیزش با شریک جنسی ، شامل نرسیدن به ارگاسم در زنان و ناتوانی جنسی ( عدم توانایی نعوظ در مردان ) و انزال زودرس در مردان است. ممکن است یک اختلال جنسی در ابتدا به علت یک بیماری بدنی رخ دهد ولی ناتوانی روانی متعاقب آن می تواند به عامل اولیه کمک کند . بعضی مواقع ، اختلال جنسی در یکی از زوج ها به علت پاسخ یا رفتار همسر اوست . به همین دلیل اکثر پزشکان و روانشناسان از هر دوی آنها برای شرکت در مشاوره و درمان دعوت می کنند . علاوه بر روانپزشکان ، متخصصین کلیه و مجاری ادرار ، زنان و زایمان و روان شناسان نیز می توانند در درمان این اختلالات مؤثر باشند .

 

کاهش میل جنسی مردان و زنان

کاهش میل جنسی مردان و زنان

فرد مبتلا به این اختلال ، علاقه به اعمال جنسی را از دست داده ، احساس حين اعمال جنسی ندارد و لذتی نمی برد . این اختلال بسیار شایع است ؛ ولی کاهش طولانی مدت میل جنسی در یک فرد می تواند باعث ناراحتی در او یا همسرش شود . میل جنسی تا حدی توسط هورمونهای جنسی کنترل می شود . این هورمون ها با افزایش سن ، کاهش می یابند ، بنابراین میل جنسی نیز با گذشت سن ، کاهش می یابد . مردان معمولا در سنین بعد از بلوغ تا قبل از ۳۰ سالگی به اوج میل جنسی می رسند ، ولی در زنان این مسئله در سنین بین ۳۰ تا ۶۰ سال در اوج خود قرار دارد . در افراد مختلف میزان میل جنسی با هم فرق می کند ؛ به همین دلیل هیچ گاه نباید افراد را با هم مقایسه کرد .
عامل ایجاد بیماری بسیاری از زنان بعد از زایمان ، جراحی اعضای تناسلی یا در حاملگی دچار کاهش موقت میل جنسی می شوند . در زنان یائسه هم ممکن است به دو علت این مسئله پدید آید : نوسانات در هورمونهای جنسی در یائسگی و همچنین پاسخ احساسی به یائسگی . بسیاری از زنان نوسانات منظمی در میل جنسی شان دارند که به علت تغییرات هورمونی در طول دوره قاعدگی است .
بعضی از اختلالات روانی نیز باعث شعله ور شدن این اختلال در زن و مرد می شوند . این اختلالات عبارتند از : اختلالات اضطرابی ، افسردگی، استرس و اشکالات عمومی در برقراری ارتباط . گفتنی ست کاهش میل جنسی شاید به علت عوارض بعضی داروها از قبیل قرص های جلوگیری از بارداری ، ضد افسردگی ها و بعضی از ضد فشارخون ها مانند بتابلوکرها ( پروپرانولول و آتنولول ) باشد . نوشیدن مقادیر زیاد الکل نیز می تواند این حالت را پدید آورد .
از دیگر علل ممکن ، می توان به بیماری و خستگی اشاره کرد . به ندرت بعضی از اختلالات ژنتیکی مانند سندرم کلاین فلتر نیز وجود دارد که تنها مردان را تحت تأثیر قرار میدهد و باعث کاهش هورمونهای جنسی می شود.

 

رابطه جنسی

چه کار می توانید بکنید ؟

ممکن است بتوانید علت این اختلال را در خودتان پیدا کنید . اگر شک دارید که استرس یا نوشیدن الکل باعث این حالت شده سعی کنید روش زندگی تان را تغییر دهید.
اگر فکر می کنید که هنگام برقراری ارتباط در رابطه جنسی مشکلی وجود دارد آن را با همسرتان در میان بگذارید. اگر نتوانستید مشکل را حل کنید با پزشکتان مشورت کنید.

 

آزمایش خون

پزشک چه کاری می تواند انجام دهد ؟

پزشکتان درباره روش زندگی و نحوه ارتباطتان با شما بحث می کند تا بتواند عوامل کمک کننده به بهبودی شرایط را شناسایی کند . اگر پزشک به عوامل بدنی شک کند، از آزمایشات مختلفی استفاده خواهد کرد . مثلا از آزمایش خون برای سنجش میزان هورمونهای جنسی مرد استفاده می کند . اگر کاهش میل جنسی به علت مصرف دارو باشد ، پزشک شما می تواند آن را تغییر دهد . همچنین می تواند تغییراتی را در روش زندگی تان توصیه کند . مثلا کاهش استرس و اضطراب و قطع مصرف الكل . اگر به نظر برسد که مشکل شما به علت مسایل روانی باشد ، احتمالا سکس درمانی را به شما و همسرتان توصیه می کند .
اکثر افرادی که برای این اختلالات به پزشک مراجعه می کنند، به طور موفقیت آمیزی درمان می شوند .

 

نرسیدن به ارگاسم

نرسیدن به ارگاسم چگونه است ؟

عوامل این اختلال معمولا روانی است . این اختلال ، شایعترین اختلال جنسی در زنان است و بیش از نیمی از زنان در طول زندگی خود این حالت را تجربه کرده اند. در کمتر از ۱۰٪ مردان نیز این حالت گزارش شده است .

عامل ایجاد بیماری :
عوامل روانی آن عبارتند از : اضطراب درباره عملکرد جنسی ، ترس از حاملگی ، سابقه تجربه جنسی ناموفق ، سوءاستفاده قرار گرفتن جنسی و ذهنی در بچگی و ترس از اعمال جنسی که می تواند در نتیجه تربیت محدود درباره مسائل جنسی باشد . شیوه نادرست اعمال جنسی در یکی از زوجین هم می تواند باعث این اختلال شود . در بیشتر موارد ، وقت کافی برای برانگیختگی زن ، صرف نمی شود . شیوه نادرست اعمال جنسی معمولا در بین زوج های جوان شایع است زیرا هنوز به پاسخ های جنسی یکدیگر آشنا نشده اند ؛ اختلال می تواند به علت کم تجربگی و یا ارتباط کم بین زوجین نیز باشد. بعضی از اختلالات طولانی مدتی که به اعصاب آسیب وارد می کنند می توانند باعث نرسیدن به ارگاسم شوند مانند دیابت یا بیماری قند ؛ بعضی از داروهای ضد افسردگی و ضد فشار خون مانند بتابلوکرها ( پروپرانولول ) می توانند باعث کاهش میل جنسی و در نتیجه نرسیدن به ارگاسم شوند . نوشیدن الکل نیز این حالت را ایجاد می کند .

رسیدن به ارگاسم

چه کاری ممکن است برای نرسیدن به ارگاسم انجام شود ؟

اگر شما یا همسرتان مکررا دچار نرسیدن به ارگاسم می شوید باید این موضوع را با یکدیگر در میان بگذارید .
اگر موضوع حل نشد باید به پزشکتان نیز بگویید . اگر این حالت به علت اختلالات روانی یا روش های نادرست جنسی باشد ، با سکس درمانی بهبود می یابد . اما اگر به علت آسیب اعصاب باشد معمولا دائمی خواهد بود . درمان نرسیدن به ارگاسم در بسیاری از افراد موفقیت آمیز است .

مقاله مرتبط : موارد مصرف و عوارض قرص اورژانسی لوونورژسترل

 

منابع

  • کتابخانه راستینه

منبع تصاویر 

  • universityurology
  • sexualhealthandwellnesscenter
  • saludmovil
  • mamanpourlavie
  • familydentistryclovis

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

پوست و مو

مشکلات مربوط به زیبایی

مشکلات زیبایی و نکاتی درباره آن

پوست و مو

کاهش چین ‌و چروک‌‌ پیشانی

چگونه می‌توان از چین ‌و چروک‌ پیشانی خلاص شد؟

پوست و مو

جراحی لیفتینگ صورت

آنچه باید درباره لیفتینگ صورت بدانید

پوست و مو

درمان آکنه

آکنه چگونه درمان می‌شود؟

پوست و مو

مزایای مراجعه به متخصص پوست

آنالیز صورت و تمام نکات مربوط به آن

سلامت عمومی

آنالیز حرفه‌ای پوست

آنالیز پوست چقدر مهم است؟

پوست و مو

خط اخم

چگونه از شر خط اخم خلاص شویم؟

زیبایی

انجام جراحی زیبایی

هرآنچه که باید از جراحی زیبایی بدانید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *