سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

بیماری پوستی دانش آموزان

کودکان نحوه مراقبت درست از پوست و مو را نمی دانند. از طرفی، مدارس مکان های پر ازدحامی هستند و احتمال اینکه کودکی دچار مشکلات پوستی باشد و به دیگران سرایت دهد، وجود دارد. در مجله راستینه شما را با چند نوع بیماری پوستی آشنا می کنیم.

بیماری پوستی دانش آموزان

 

شپش سر

شپش سر

شایع ترین بیماری پوستی در دانش آموزان وجود شپش در مدارس است. البته این موضوع ربطی به رعایت نکردن اصول بهداشتی در کودکان ندارد و ممکن است در اثر تماس کودک با حیوان خانگی و… اتفاق بیفتد. شپش بعد از تماس با موی سر تخمگذاری می کند. تخمها به رنگ سفید و مانند شوره به نظر می رسند. معمولا شپش کنار گوش ها بیشتر از سایر نقاط سر وجود دارد و کودک احساس خارش می کند.
خارش می تواند خواب خوب شبانه را به هم بزند. گاهی هم در اثر خارش زیاد ممکن است در سر کودک زخم ایجاد شود. بهترین راه پس از ابتلا به شپش سر این است که کودک مبتلا به شپش سر تا بهبود چند روزی مدرسه نرود. البته درمان شپش بسیار آسان است و با استفاده از شامپوهای مخصوص از بین می رود. کودکان به خصوص تماس زیادی با هم دارند. مثلا دخترها ممکن است در مدرسه مقنعه و کلاه خود را با هم عوض کنند، از گیره و سنجاق سر هم استفاده کنند یا موهای هم را بکشند. همچنین لباس خود را در یک آویز قرار دهند. این کارها باعث می شود شپش از یک فرد به فرد دیگر منتقل شود. بهتر است به کودکان آموزش داده شود از این کارها اجتناب کنند. معلمان و مربیان مدارس وقتی مشاهده کردند کودکی بر اثر خارش ، مدام سر خود را می خاراند حتما باید او را به مربی بهداشت ارجاع دهند تا در صورت مشاهده تخم شپش به والدین کودک اطلاع دهند.

 

آبله مرغان

آبله مرغان

بیماری ویروسی پوستی شایع بین کودکان آبله مرغان است. بیماری با بثورات قرمز پوست ظاهر می شود که همراه با تب خفیف، خستگی و گاهی هم خارش است. ویروس از طریق قطرات تنفسی که در فضا پخش می شود، سرایت پیدا می کند. بیماران باید چند روزی در خانه استراحت کنند. گاهی هم پزشک دارو تجویز می کند.

 

زرد زخم

زرد زخم

بیماری زرد زخم نیز مشکل پوستی باکتریایی است که در کودکان شایع تر است. این بیماری در اثر تماس فرد سالم با ترشحات زخم، به سرعت منتشر می شود. ابتدا به صورت یک زخم کوچک روی پوست است که در صورت درمان نشدن، بزرگ تر می شود. علت نام زردزخم این است که ترشح زردی از زخم بیرون می آید. زخم معمولا در صورت، اطراف دهان و نوک انگشتان ایجاد می شود. درمان زردزخم تجویز آنتی بیوتیک است. محل ضایعه باید تمیز نگه داشته شود و جلوی دستکاری زخم توسط کودک گرفته شود.

 

عفونت قارچی

عفونت قارچی

عفونت قارچی و کچلی سر هم بین کودکان شایع است. بیماری ممکن است سر یا بدن را درگیر کند. کچلی در ناحیه سر در سنین قبل از بلوغ و کچلی بدن در بزرگسالان بیشتر دیده می شود. این بیماری روی بدن و دست ها لکه های قرمز و مدور ایجاد می کند که با خارش، پوسته ریزی و در ناحیه سر گاهی با ریزش مو همراه می شود. بیماری از طریق تماس با پوست فرد یا وسایل فرد مبتلا منتقل می شود. برای پیشگیری باید از تماس با فرد مبتلا و لوازم شخصی او اجتناب شود. برای درمان قارچ سر، دارویی خوراکی به مدت ۸ هفته تجویز می شود. در ناحیه تنه و انگشتان نیز درمان به همین صورت است، فقط دوره درمان کوتاه تر است.

 

گال

گال

بیماری گال در کودکان و بزرگسالان دیده می شود. این انگل بسیار ریز است و در پوست لانه می گزیند. انگل پوست را سوراخ می کند و ظاهر پوست دانه دانه و قرمزرنگ می شود. نواحی درگیر مچ دست، دور کمر، لای انگشتان دست و آلت تناسلی است. خارش ناحیه نیز در شب ها شدیدتر است.
این انگل از راه تماس با پوست و لوازم شخصی فرد مبتلا سرایت می کند. بیماری باید با دارو کنترل شود. با شروع درمان معمولا ظرف ۵۶ روز بیماری بهبود پیدا می کند.

 

سخن پایانی

برخلاف تصور بعضی از مردم که این بیماری ها در زمان قدیم شیوع داشتند باید گفت گال، کچلی و… هنوز در بعضی از مدارس دیده می شود. این بیماری معمولا در کودکانی بیشتر مشاهده می شود که در خانواده های پرجمعیت زندگی می کنند. کچلی هم در کودکان روستایی که بیشتر با دام و طیور در تماس هستند، وجود دارد. شپش هم در روستا شیوع بالاتری دارد زیرا تماس کودک با حیوانات خانگی با بازی او با حیوان در روستا، بیابان و … بیشتر است .

مقاله مرتبط : درمان تبخال با داروهای گیاهی

 

 

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • دکتر رامین طاهری

منبع تصاویر 

  • articlesprove
  • practicalparenting
  • hk01
  • wsj

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

زیبایی

عمل لیپوماتیک

از لیپوماتیک بیشتر بدانید

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

سلامت عمومی

علائم خال‌‌ها

خال‌ها را بهتر بشناسیم

اطلاعات پزشکی

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

هرآنچه که باید از توده‎ها و غدد لنفاوی بدانیم

اطلاعات پزشکی

میلیا

بیماری میلیا در بزرگسالان و کودکان

پوست و مو

نتایج عمل لیپوساکشن با کمک فن‌آوری فراصوت

لیپوساکشن با کمک فن‌آوری فراصوت(Ultra_Z)

اطلاعات پزشکی

رگ های عنکبوتی و رگ های واریسی

رگ‌های عنکبوتی و چگونگی درمان و پیشگیری از آنها

اطلاعات پزشکی

عوامل پرخطر زگیل

هرآنچه که باید از زگیل بدانیم

پوست و مو

جراحی سابسیژن

سابسیژن چیست؟

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *