سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

۸ راهکار برای کنار آمدن با بیماری

در بیماری های مزمن فرد سلامت و توانمندی های خود را از دست می دهد . اغلب این افراد ، تا پذیرش بیماری مراحلی مانند خشم ، افسردگی ، بی تابی ، انکار ، بی قراری و چانه زنی را طی می کنند و خوشبختانه بسیاری از آنها بعد از گذشت زمان ، خود به خود یا با کمک همسر یا مشاوران در نهایت به پذیرش می رسند . با مجله سلامتی راستینه همراه باشید .

 

کنار آمدن با بیماری

۸ راهکار برای کنار آمدن با بیماری

ما معمولا وقتی با واژه سوگ روبرو می شویم ، اینطور به نظر می رسد که فردی عزیزی را از دست داده اما سوگ پدیده ای است که در هر نوع از دست دادن دیده می شود . بیماری های مزمن یا صعب العلاج بیماری هایی هستند که فرد سلامت و توانایی های خود را از دست می دهد و باید بپذیرد تا آخر عمر با آنها کنار بیاید ، اما نحوه ی کنار آمدن افراد مشابه یکدیگر نیست و بعضی ها واقعا نیاز به کمک دارند چون بدون کمک دیگران ، مراحلی که به اصطلاح به آنها سوگ می گوییم (خشم ، افسردگی ، بی تابی ، انکار ، بی قراری ، ناکامی و چانه زنی ) طولانی تر می شود و ممکن است بیمار و خانواده آسیب زیادی ببینند . مجله سلامتی راستینه ، ۸ راهکار برای کنار آمدن با بیماری را شرح می دهد.

 

 پنهان کردن بیماری

بیماری خود را پنهان نکنید.

مشاهدات نشان می دهد پنهان کردن بیماری توسط بیمار یا خانواده شرایط را بسیار دشوار می کند . حتی دیده شده وقتی دوستان و آشنایان جویای حال بیمار می شوند با برخورد خشن از سوی آنها مواجه می شوند . این کار بین خانواده و اطرافیان فاصله ایجاد می کند و باعث می شود از حمایت های احتمالی محروم شوند . فرض کنید بیمار در بیمارستان بستری می شود یا مرتب باید به مطب دکتر سر بزند . بردن کودکان به این اماکن ممکن نیست و نبود حمایت از سوی اطرافیان باعث می شود در مواقع ضروری نتوانند کودک را به کسی بسپارند .

 

پیامدهای مثبت و منفی عدم پذیرش بیماری

به پیامدهای مثبت و منفی عدم پذیرش بیماری تان فکر کنید.

در این مواقع از بیمار و خانواده او می خواهیم به دقت در مورد عدم پذیرش و پذیرش و پیامدهای منفی و مثبت ناشی از آن فکر کنند . قطعا پذیرش و قبول کمک از سوی دیگران ، زندگی را آسان تر خواهد کرد . همچنین وقتی فرد شرایط را می پذیرد می تواند راه حل های مختلفی را هم پیدا کند . اینکه کجای زندگی قرار گرفته و با توجه به وضعیت جدید چگونه می تواند زندگی خود را دوباره سازماندهی کند .

 

محدودیت ها را رها کنید

محدودیت ها را رها کنید و به توانمندی هایتان پروبال دهید.

وضعیت و شیوه ی زندگی جدید را باید از نظر فیزیکی ارزیابی کرد . بیمار تا دیروز چگونه زندگی می کرد و حال چه تغییراتی ایجاد شده است ؟
درست است که محدودیت هایی ایجاد شده ولی توانمندی هایی نیز باقی مانده است . با آن توانمندی ها چه کار می توان کرد ؟ باید به نقاط قوت پروبال داد تا ناتوانی ها جبران شود . از طرفی ، انتظارات بیمار از خودش باید واقع بینانه باشد . با توجه به وضعیت جسمانی لازم است شیوه ی زندگی ، خورد و خوراک و رفت و آمد ها و غیره تغییر کند . وقتی فرد به این بینش می رسد که بیماری بخشی از زندگی و دوست اوست ، با درمانگر خود نیز تعامل و همکاری بهتری برقرار می کند و این امر به کنار آمدن با بیماری کمک می کند . این روند حتما به بهبود وضعیت کمک خواهد کرد . ما در مطلب با سالمندانی که داروهای خود را نمی خورند به موارد دیگری نیز اشاره داشته ایم .

 

ارتباط با شبکه های اجتماعی

ارتباط خود را با شبکه های اجتماعی مستحکم کنید.

فرد باید ارتباط خود را با شبکه های اجتماعی محکم تر کند . شبکه های اجتماعی این پیام را به فرد القا می کنند که او تنها نیست و افراد زیادی هستند که مشکلاتی شاید به مراتب بیشتر از او دارند . همچنین می تواند از تجربیات آنها بهره ببرد .

داستایوفسکییاری خواستن از خدا

یاری خواستن از خدا ، کمک زیادی به بیماران می کند . آندره ژید ، نویسنده بزرگ فرانسوی در یکی از کتابهای معروف خود که زندگی نابغه ادبیات روس فئودور داستایوفسکی را بررسی کرده است می نویسد :
داستایوفسکی به صرع مبتلا بود و در پایان عمر ، پنج کتاب را از دوستانش درخواست کرد که یکی از آنها قرآن بوده است .
تجربه ثابت کرده ، افراد معنوی به حکمت و تقدیر اعتقاد دارند و آسانتر خودشان را با ناملایمات زندگی وفق می دهند .

 

ورزش کنید

ورزش کنید.

اگر چه تاثیر تغذیه در کهنسالی را نمی توان انکار کرد اما ورزش نیز در کنار آن ، راه حل مناسبی برای کاهش استرس و فشارهای روانی روی بیمار و در نتیجه کنار آمدن با بیماری است . خوب است ورزش متناسب با شرایط فیزیکی بیمار و تحت نظر پزشک باشد .

 

به خود روحیه بدهید.

به خود روحیه بدهید.

یکی دیگر از راهکارهای کنار آمدن با بیماری اینست که روی اعتماد به نفس تان کار کنید . بیماری فقط بخشی از زندگی شما را تحت شعاع قرار می دهد . افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند می توانند نقصان های زندگی را جبران کنند . زمین خوردن سالمندان یا آلزایمر در سنین پیری به سراغ همه می آید اما آیا باید تسلیم شد ؟ تحقیقات نشان می دهد : امید ، خودباوری و توکل به خدا ، برای غلبه بر بیماری تاثیر بسیار مهمی در کاهش فرایند رشد بیماری دارد .

 

یادگیری مهارت های زندگی

مهارت های زندگی را بیاموزید.

آموزش برای یادگیری مهارت های زندگی و سازش با شیوه ی جدید زندگی هم کمک زیادی به بیماران و خانواده خواهد کرد . در یک خانواده متوسط ، خانمی که از بیماری سرطان دهانه رحم ، رنج می برد با خیاطی کردن و ساختن عروسک هایی ساده و زیبا با جوراب شیشه ای از هنر خود بهره می برد و آنها را می فروشد . هیچگاه از بیماری اش شکایت نمی کند و زندگی خوبی دارد . او برخلاف زندگی جوانان امروز ، زندگی پرتلاش و پویایی دارد .

مقاله مرتبط : چگونه شوهرتان را که به تازگی بازنشسته شده است همراهی کنید ؟

 

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • دکتر زهرا غلامی حیدر آبادی

منبع تصاویر 

  • nebula.wsimg
  • diocesisdetenancingo
  • img.webmd
  • fthmb.tqn
  • thestar
  • holybooks.lichtenbergpress.netdna-cdn
  • i4.mirror.co
  • genie
  • i.ytimg

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

زیبایی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

پوست و مو

درمان آکنه

آکنه چگونه درمان می‌شود؟

زیبایی

ورزش دوران بارداری

آنچه باید در مورد تمرینات EMS بدانید

زیبایی

انجام جراحی زیبایی

هرآنچه که باید از جراحی زیبایی بدانید

اطلاعات دارویی

دپاکین

دپاکین چیست؟

اطلاعات پزشکی

بیماری لوپوس

بیماری لوپوس را جدی بگیرید

پوست و مو

کاشت مو یا طاس ماندن؟

کاشت مو یا طاس ماندن؟

اطلاعات پزشکی

کمبود وزن

علل و درمان کمبود وزن

اطلاعات دارویی

اطلاعات مهم درباره فلوکستین

از فلوکستین بیشتر بدانید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *