سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

آمار بالای مرگ‌و‌میر در سراسر جهان بخاطر آلودگی …!

یک گزارش جدید می‌گوید که هوا و آب آلوده، تنها مقصران ماجرا نیستند.

یک گزارش جدید نشان می‌دهد که آلودگی در سال ۲۰۱۵ به بیش از ۹ میلیون مرگ ومیر در سراسر جهان منجر شد؛ یعنی ۱ مورد از هر ۶ مورد مرگ‌و میر در آن سال.

 

آلودگی هوا

کمیسیون لنست در آلودگی و سلامت گفت که آلودگی هوا – بدترین مقصر – با ۶٫۵ میلیون مرگ‌و‌میر ناشی از مشکلات قلبی و ریه مرتبط بود.

آلودگی آب با ۱٫۸ میلیون مرگ عمدتا ناشی از عفونت‌های گوارشی و انگلی مرتبط بود. آلودگی ناشی از محیط کار و آلودگی سرب نیز در این مرگ‌و‌میرها نقش داشتند و به ترتیب به ۸۰۰ هزار و ۵۰۰ هزار مرگ‌و‌میر منجر شدند.

دکتر فیلیپ لندریگان، یکی از سرپرستان این کمیته می‌گوید: «آلودگی، چیزی بسیار بیشتر از یک چالش زیست‌محیطی است. آن یک تهدید عمیق و فراگیر است که بر بسیاری از جنبه‌های سلامت و رفاه انسان تأثیر می‌گذارد.»

او می‌افزاید: « این مسئله، سزاوار توجه‌ی کامل رهبران بین‌المللی، جامعه‌ی مدنی، کارشناسان بهداشت و مردم سراسر جهان است.»

این گزارش در ۲۰ اکتبر در نسخه‌ی آنلاین لنست منتشر شد. تهیه‌ی این گزارش حدود ۲ سال طول کشید و شامل بیش از ۴۰ نویسنده‌ی بین‌المللی سلامت و محیط‌ زیست بود.

این گزارش گفت که مرگ‌و‌میرهای ناشی از آلودگی هوا به بیماری های قلبی، سکته‌ مغزی، سرطان ریه و بیماری مزمن انسدادی ریه نسبت داده شدند.

براساس این گزارش، آلودگی شغلی به بیماری‌های کشنده‌ای مانند پنوموکونیوز (بیماری ریه ناشی از استنشاق محرک‌ها) در کارگران زغال‌سنگ، سرطان مثانه در کارگران رنگ‌رزی و آزبستوز، سرطان ریه، مزوتلیوما و سایر سرطان‌ها در کارگرانی که در معرض آزبست قرار گرفته بودند، منجر شد.

در همین حال، فشار خون بالا، نارسایی کلیه و بیماری قلبی به مرگ ناشی از آلودگی سرب منجر شدند.

لندریگان می‌گوید: «هدف ما این است که با ارائه‌ی دقیق‌ترین برآوردها از آلودگی و سلامت، سطح آگاهی جهانی در مورد اهمیت آلودگی را بالا ببریم و اراده‌ی سیاسی موردنیاز برای مقابله با آن را بسیج کنیم.»

تقریبا تمام مرگ‌و‌میرهای ناشی از آلودگی (۹۲ درصد) در کشورهای با درآمد کم و متوسط اتفاق افتادند. این گزارش می‌گوید که در کشورهای به‌سرعت در حال توسعه مانند بنگلادش، چین، هند، پاکستان، کنیا و ماداگاسکار، از هر ۴ مورد مرگ‌و‌میر، ۱ مورد ناشی از آلودگی است.

 

آلودگی در هند

بیشترین مرگ‌و‌میر ناشی از آلودگی به چین و هند مربوط می شود (۴٫۳ میلیون).

نویسندگان این گزارش می‌گویند که بسیاری از آلاینده‌های شیمیایی نوظهور همچنان مبهم هستند بنابراین احتمالا این گزارش، میزان مرگ‌ومیر و بیماری ناشی از آلودگی را کمتر از مقدار واقعی تخمین زده است.

ریچارد فولر که یکی از رهبران این کمیسیون است، می‌گوید راه مقابله با آلودگی، آن است که آن را از نظر برنامه‌ریزی، تحقیق و یافته‌ها در الویت قرار دهیم. او بنیانگذار Pure Earth است، یک گروه غیرانتفاعی که در زمینه‌ی پاکسازی و پیشگیری از آلودگی فعالیت می‌کند.

فولر می‌گوید: «آلودگی می‌تواند از بین برود و پیشگیری از آلودگی می‌تواند بسیار مقرون‌ بصرفه باشد. این کار به بهبود سلامت و افزایش طول عمرکمک می‌کند و در عین حال اقتصاد را تقویت می‌نماید.» او اضافه می‌کند که در بسیاری از کشورهای ثروتمند، قانون به محدود کردن فاحش‌ترین آلودگی‌ها کمک کرده است.

نتیجه‌ی این کار، آب و هوای پاک‌تر، غلظت‌های پایین سرب در خون، حذف سایت‌های زباله‌ی خطرناک و شهرهایی تمیزتر و قابل‌سکونت‌تر بوده است.

مقاله مرتبط : با تغذیه سالم به جنگ آلودگی هوا برویم

 

منابع

  • The Lancet, news release, Oct. 19, 2017
  • HealthDay
  • medlineplus

منبع تصاویر

  • media.healthday
  • cdn.cnn
  • s.yimg

 

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

غبغب

غبغب و چگونگی رهایی از آن

پوست و مو

قبل از عمل ابدومینوپلاستی

قبل از ابدومینوپلاستی چه باید کرد؟

پوست و مو

کاهش چین ‌و چروک‌‌ پیشانی

چگونه می‌توان از چین ‌و چروک‌ پیشانی خلاص شد؟

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

پوست و مو

آماده شدن برای لیفت بازو

از لیفت بازو بیشتر بدانید

سلامت عمومی

آزمایش کلسترول

تفسیر نتایج آزمایش کلسترول

اطلاعات پزشکی

بیماری لوپوس

بیماری لوپوس را جدی بگیرید

اطلاعات دارویی

نیاسین

از نیاسین یا ویتامین B3 چه می‌دانید؟

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *