سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

مشکلات یائسگی!

یائسگی که در آن دوره های قاعدگی متوقف می شوند ، پیامد طبیعی فرایند پیری می باشد. زمان شروع یائسگی معمولا ۶۰ تا ۵۰ سالگی است ، ولی بعضی زنان قبل یا بعد از این زمان علایمی را نشان می دهند. سیگار کشیدن می تواند سن یائسگی را پایین آورد. در صورتی که علت زمینه ای وجود نداشته باشد و خانم حداقل ۶ ماه دوره قاعدگی نداشته باشد، به آن یائسگی گفته می شود.

 

یائسگیمشکلات یائسگی و عامل ایجاد بیماری!

با بالا رفتن سن، تخمدانها به تدریج فعالیت خود را از دست می دهند و مقادیر کمتری هورمون استروژن می سازند. یائسگی به علت افت میزان استروژن اتفاق می افتد. با کاهش میزان استروژن ، غده هیپوفیز ترشح هورمون FSH را برای تحریک تخمدان ها تشدید می کند. اکثر علایم یائسگی به علت کاهش استروژن و یا افزایش FSH می باشند . ممکن است وقتی یائسگی زود اتفاق بیفتد و یا ناگهان صورت گیرد، این علایم شدیدتر باشند. یائسگی ناگهانی ممکن است با برداشتن تخمدان ها و یا درمان های ضد سرطانی که بر روی تخمدان صورت می گیرد ، بوجود آید.

 

مشکلات یائسگی

مشکلات یائسگی و علایم بیماری!

علائم یائسگی ممکن است حتی ۵ سال قبل از یائسگی به وجود آید و یکی دو سال به طول انجامد، در بسیاری از زنان، بی نظمی خونریزی قاعدگی یکی از اولین علایم یائسگی است. افزایش میزان FSH در بدن، بسیاری از علائم شایع یائسگی را بوجود می آورد که عبارتند از :

  • گر گرفتگی که در آن سر ، سینه و دست ها گرم و قرمز می شوند و دو دقیقه تا یک ساعت طول می کشند. در این وضعیت ممکن است فرد بر اثر لرز ، لباس گرم و جوراب زنانه بپوشد اما دقایقی بعد، بر اثر گرگرفتگی آنها را دربیاورد.
  • تعریق شدید که بخصوص در شب مشکل ایجاد می کند.
  • احساس نگرانی یا افسردگی در هنگام یائسگی.

 

علائم یائسگی

در مشکلات یائسگی ، اثرات طولانی مدت کاهش استروژن کدامند:

  • خشکی واژن و خارش واژن و در نتیجه نازکی دیواره آن و مقاربت سخت و دردناک.
  • عفونت های ادراری که به علت نازکی دیواره پیشابراه به وجود می آیند.
  • خشکی و چین و چروک پوست.

 

کرم استروژن

در مشکلات یائسگی ، چه کاری ممکن است انجام شود؟

درمان به وسیله جایگزینی هورمون که به عنوان HRT شناخته می شود ، ممکن است به رهایی از بسیاری از علائم یائسگی بیانجامد. این عمل موجب افزایش هورمون استروژن و کاهش FSH می شود. برای رسیدن به بهترین درمان ، HRT را برای ۵ سال تجویز می کنند ولی استفاده طولانی مدت باعث خطراتی می شود که باید در این مورد با پزشک مشورت شود . همچنین از کرم استروژن برای کاهش خشکی واژن و از کلونیدین برای درمان گرگرفتگی استفاده می شود.

 

خونریزی بعد از یائسگی

خونریزی بعد از یائسگی را توضیح دهید؟

خونریزی قاعدگی در یائسگی قطع می شود . خونریزی بعد از یائسگی فقط موقعی طبیعی است که درمان به وسیله جایگزینی هورمون انجام شود. بقیه خونریزی های بعد از یائسگی ممکن است علامت اختلالی جدی مثل سرطان دستگاه تناسلی باشند و باید توسط پزشک ارزیابی شوند . این خونریزی از لکه بینی خفیف تا خونریزی شدید متفاوت می باشد و معمولا بدون درد است.

 

خونریزی در قاعدگی

عامل ایجاد خونریزی بعد از یائسگی چیست؟

خونریزی بعد از یائسگی می تواند علامتی از اختلالات لُب ها ، واژن ، گردن رحم یا خود رحم باشد . شایع ترین و کم اهمیت ترین علت چنین خونریزی هایی واژینیت آتروفیک است که به علت کاهش استروژن در دوران یائسگی به وجود می آید.
خونریزی بعد از یائسگی می تواند به علت اختلال گردن رحم ( سائیدگی یا سرطان آن ) باشد. در این اختلالات، خونریزی از گردن رحم ممکن است بعد از رابطه جنسی پدید آید.

 

اسکن اولتراسوند

در مشکلات یائسگی و خونریزی بعد از آن ، چه کاری ممکن است انجام شود؟

پزشک ممکن است از واژن و گردن رحم آزمایش بگیرد . اگر نواحی غیر طبیعی در واژن دیده شود، باید از آن نمونه تهیه شده و زیر میکروسکوپ بررسی شود. همچنین ممکن است از سلول های گردن رحم گسترش تهیه شده و بررسی شود. بررسی اندومتریوز و اسکن اولتراسوند از رحم نیز مفید است.
درمان این خونریزی ها بسته به علت زمینه ای آن فرق می کند. کرم های استروژن برای واژینیت آتروفیک مفید است. ممکن است برای درمان توده های سرطانی نیاز به جراحی باشد. در صورت درمان عامل زمینه ای خونریزی پس از یائسگی می بایست بهبود یابد.

 

مقاله مرتبط :سرطان دهانه رحم چیست؟ علائم، تشخیص و درمان آن

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • انجمن پزشکی بریتانی
  • دکتر محمد خوشرو

منبع تصاویر 

  • takprosto
  • istockphoto
  • preventionaus
  • benhvaynenasung
  • ome-clinic
  • ibtimes
  • medic

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

اطلاعات پزشکی

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

هرآنچه که باید از توده‎ها و غدد لنفاوی بدانیم

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

پوست و مو

درمان آکنه

آکنه چگونه درمان می‌شود؟

زیبایی

انجام جراحی زیبایی

هرآنچه که باید از جراحی زیبایی بدانید

سلامت عمومی

آزمایش استروژن

آزمایش استروژن چیست؟

اطلاعات دارویی

دپاکین

دپاکین چیست؟

اطلاعات پزشکی

بیماری لوپوس

بیماری لوپوس را جدی بگیرید

اطلاعات پزشکی

کمبود وزن

علل و درمان کمبود وزن

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *