سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

آرایش زیاد پیری زودرس می آورد!

بررسی های اخیر کارشناسان نشان می دهد بیش از هشتصد ماده شیمیایی در مواد آرایشی و عطرهای صنعتی وجود دارد که استفاده ی مدام و روزانه از این مواد باعث می شود به تدریج جذب بدن شوند . با راستینه همراه باشید.

 

آرایش و پیری زودرس

آیا آرایش زیاد پیری زودرس می آورد؟

جذب مواد آرایشی به طور حتم در بدن عارضه ایجاد می کند. مهم ترین مساله ابتلا به سرطان است. مواد نگهدارنده موجود در محصولات آرایشی مهم ترین ترکیب هایی هستند که باعث بروز بیماری می شوند. کارابن ها و فتالات ها ارتباط مستقیمی با رشد تومورهای سرطانی دارند و دیده شده خانم هایی که از این مواد زیاد استفاده می کنند، بیشتر دچار سرطان سینه می شوند. سازمان مبارزه با سرطان نشان داده در نمونه های گرفته شده از سرطان پستان ماده کارابن وجود دارد.
البته این مسائل نیاز به بررسی های قوی تری دارد. غیر از سرطانها، استفاده از لوازم آرایشی تقلبی به خصوص در کسانی که از سن پایین مصرف این مواد را شروع می کنند، خطر پیری زودرس به دنبال دارد و دلیل آن هم نرسیدن اکسیژن کافی به پوست است. مواد آرایشی تغییراتی در پوست ایجاد می کنند که عامل چروکیدگی، چین و چروک پیشانی و خط خنده و اطراف چشم است. قبلا هم اشاره کرده ایم که شاید بتوان کیف ، جوراب شیشه ای و روسری را از مترو یا کنار خیابان خریداری کرد اما مواد آرایشی را هرگز … زیرا حساسیت ، از عوارض عمومی مواد آرایشی تقلبی و غیر استاندارد است.
تورم، تاول، سوزش، خارش، لکه های پوستی ، سوزن سوزن شدن ، کهیر و آکنه از عوارض این مواد است.

 

لوتزم آرایشی

آیا می توان به برندهای معروف اطمینان کرد؟

تمام شرکت های تولید کننده ی محصولات آرایشی می خواهند محصولی مطمئن و با کیفیت تولید کنند . بسیاری از گردانندگان شرکتهای آرایشی ، ترکیب های ممنوعه را مصرف نمی کنند چون پیشرفت آنها در گرو اعتماد مردم است. امروزه تنها ۴۰ درصد محصول های آرایشی حاوی مواد سمی است اما واضح است که به مرور و با پیشرفت علم ، بر فهرست مواد سمی افزوده می شود و این مواد باید از روند تولید حذف شوند.

 

حساسیت پوستی

چطور مطمئن شویم ترکیب های مضر در محصولات آرایشی حذف شده است؟

تمام شرکتهای تولید کننده محصولات بهداشتی و آرایشی موظفند فرمولاسیون کامل محصول ها را روی بسته بندی قید کند. البته هنوز روی بسته بندی بسیاری از محصول ها می توانید ترکیب های DEP یا پارابن را ببینید. انگشت اتهام در حال حاضر به سمت این محصول ها نشانه رفته است. مشکل اینجاست که گاهی جایگزین کردن ماده دیگری به جای ترکیب های مضر بسیار سخت است. مثلا به جای MIT که نوعی نگهدارنده بسیار حساسیت زا بود، پارابن ها جایگزین شد ، اما حتی همین ترکیب هم مشکوک به نظر می رسد و در حال حاضر جایگزین دیگری برای آن وجود ندارد.

 

آرایش مصری

آیا محصولات ارگانیک قابل اعتمادتر هستند؟

محصولات آرایشی ارگانیک قدمتی ۲ هزارساله دارد. از قرن ۲۰ به بعد است که کارخانجات لوازم آرایش شیمیایی راه اندازی شدند و به مرور طرفداران محصولات ارگانیک کم شد . اما پیش از آن تمام خانم ها از گیاهان و ترکیبات طبیعی برای زیباتر شدن کمک می گرفتند.

در مصر باستان ۳ هزار سال قبل از میلاد حضرت مسیح (ع) زنان روغن های گیاهی مانند پالم، روغن زیتون و گردو را با گیاهان معطر مخلوط و از آن برای محافظت از پوست خود در برابر آفتاب و پیشگیری از چین و چروک استفاده می کردند. در دست نوشته های یونان باستان نیز در رابطه با مصرف گلاب و گل یاس برای کاهش چین و چروک ها مطالبی یافت شده است. در رم داشتن پوستی روشن نماد زیبایی زنان بود. به همین دلیل زنان آمیدون برنج را با کارمین مخلوط می کردند و به پوستشان می زدند. برای حفظ زیبایی و طراوت پوست صورت ماسک های گیاهی یا ماسک هایی از جو و پیاز و عسل درست می کردند.
آب انگور نیز به دلیل خواص ضد پیری میان زنان این سرزمین طرفداران بسیاری داشت . به مرور با گذر از قرون وسطی و اتمام قرن ۱۹ با ایجاد کارخانجات صنعتی استفاده از مواد شیمیایی در لوازم آرایشی و محصولات شستشو رواج یافت و به دلیل استفاده راحت تر و تنوع بیشتر این مواد جایگزین مواد طبیعی شد. در قرن ۲۱ با شناسایی عوارض ناشی از مصرف مواد آرایشی شیمیایی بر پوست و ارگان ها برخی برندها که پیش از آن نیز محصولات آرایشی خانگی عرضه می کردند محصولات آرایشی ارگانیک را در قالب برند وارد بازار کردند. در سال ۲۰۰۲ میلادی استانداردی با عنوانCOSMOS – Standard برای این برندها در نظر گرفته شد و از سال ۲۰۰۹ میلادی تعداد شرکتهای تولید کننده محصولات ارگانیک روز به روز افزایش یافت.

 

مقاله مرتبط :۷ حقیقت آرایشی

 

محصولات آرایشی ارگانیک

چرا باید محصولات آرایشی ارگانیک استفاده کنیم؟

بیشتر محصولات ارگانیک از موم زنبور عسل و روغن های گیاهی و اسانس گل ها و ادویه جات یا پیگمنت های معدنی ساخته شده اند و حاوی ترکیباتی با منشاء نفتی مثل روغن های معدنی، سیلیکون، نیترات و فلزات سنگین نیستند. این مواد که به وفور در مواد آرایشی کلاسیک یافت می شوند، مسمومیت زا هستند. ترکیبات شیمیایی برخلاف تصور عامه مردم در سطح پوست باقی نمی مانند و جذب لایه های عمقی تر شده و در بدن ذخیره می شوند. در مقایسه با ترکیبات شیمیایی، ترکیبات طبیعی مانند روغن های گیاهی و اسیدهای چرب موجود در مواد آرایش ارگانیک روی بافت هیدرولیک سطحی پوست تاثیر مثبت می گذارند و سبب نرمی و لطافت می شوند. نگهدارنده های شیمیایی، سیلیکون، نیترات و فلزات سنگین موجود در مواد آرایشی کلاسیک تجمع ویتامین C را در بدن کاهش می دهند، سبب تخریب پروتئین های سلولی می شوند و متابولیسم سلولی را کند خواهند کرد. پاروکسینزوات هم ترکیبی شیمیایی است که به شدت محرک پوست و چشم است و باعث حساسیت های تماسی می شود. ترکیبات رنگی مخصوصا آنهایی که در رژ لب استفاده و توسط خانم ها بلعیده می شود نیز برای افراد مبتلا به آسم، اگزما و افراد حساس به آسپرین مضر است. این ترکیبات از جمله دلایل ابتلای کودکان به بیش فعالی، سردرد های شدید، تاری دید، ریزش اشک و آبریزش بینی شناخته شده است. مواد آرایشی ارگانیک در مقایسه با مواد آرایشی کلاسیک، ترکیبات شیمیایی کمتری دارند و درنتیجه آسیب کمتری به پوست می رسانند و برای پوست مغذی ترند. بررسی های بسیاری نشان داده با حذف بسیاری از مواد شیمیایی مخصوصا مواد شیمیایی نفتی مشکلات پوستی از جمله آکنه، درماتیت تماسی، التهاب ها و حساسیت ها کاهش می یابد. به گفته محققان، اپیدرم سالانه بیش از ۲ کیلوگرم ترکیبات آرایشی را به خود جذب می کند و این موضوع بر سلامت افراد تاثیر منفی دارد. این ترکیبات نه تنها سلامت بشر، بلکه سلامت سیاره زمین را هم تهدید می کنند. فتالات ها در نهایت می توانند وارد آب رودخانه ها، دریاها و حتی شیر گاوها و بدن ماهی ها شوند. در سال ۲۰۰۶ میلادی سازمان World Wide Fund for Nature پس از آزمایش روی مواد غذایی به فروش رفته در اروپا اعلام کرد میزان فتالات های یافت شده در گوشت قرمز ، شیر، مواد لبنی و حتی گوشت ماهی ها، بسیار بالاست. این ترکیبات باعث بروز اختلالات هورمونی، حساسیت و آسم می شوند.

 

خرید مواد آرایشی

هنگام خرید مواد آرایشی ارگانیک باید به چه نکاتی توجه کرد؟

بهترین نوع مواد آرایشی ارگانیک آنهایی هستند که ۹۵ درصد ترکیبات طبیعی و کمتر از ۱۰ درصد افزودنی و نگهدارنده شیمیایی دارند. مواد آرایشی ارگانیک حاوی رنگدانه، اسانس شیمیایی نیستند و تماما از ترکیبات طبیعی به دست آمده اند. در مواد آرایشی کلاسیک معمولا از پارابن برای نگهداری استفاده می شود اما بررسی های بسیاری نشان داده این مواد برای سلامت مضر است و به گفته محققان دانشگاه ریدنیگ در سال ۲۰۰۴ میلادی، می تواند منشاء ابتلا به سرطان پستان باشد. در این تحقیق ۲۰ تومور سرطان پستان مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد ۱۸ مورد حاوی پارابن است. هنگام خرید محصولات ارگانیک باید به ترکیبات ماده آرایشی نگاهی بیندازید. در یک محصول با کیفیت حداقل بیش از ۷۵ درصد ترکیبات تشکیل دهنده باید طبیعی باشد. به تاریخ انقضا نیز توجه کنید. در صورتی که تاریخ انقضا یک ساله است؛ یعنی کیفیت ماده آرایشی ارگانیک پایین و حاوی مواد نگهدارنده های شیمیایی مانند فتالات هاست. گرچه تمام لوازم ارگانیک مواد نگهدارنده دارند، آن گروه که تاریخ انقضای ۶ تا ۹ ماهه دارند حاوی مواد نگهدارنده شیمیایی کمتری هستند. سلامت: این محصولات تحت کنترل و نگهدارنده شیمیایی کمتری هستند.

 

لوازم آایش با مواد طبیعی

آیا این محصولات تحت کنترل و نظارت هستند؟

درست است که پایه لوازم آرایش ارگانیک مواد طبیعی است، اما این موضوع بهانه ای برای فرار از نظارت نیست. در لوازم آرایش ارگانیک از ترکیبات گیاهی استفاده شده و برخلاف مواد آرایشی کلاسیک نظارت ها باید دقیق تر باشد. کنترل از مزرعه و از بخش کشاورزی که در آن ترکیبات اولیه به عمل می آید، شروع می شود. در اروپا و آمریکا استانداردهای خاصی به برندهای تولید کننده محصولات ارگانیک داده می شود که نشانه کیفیت و سلامت این محصولات است.

 

محصولات ارگانیک

چرا مواد آرایشی ارگانیک گرانقیمت تر هستند؟

الزاما همیشه این طور نیست ولی به طور حتم ترکیبات طبیعی با کیفیت گرانقیمت تر از ترکیبات شیمیایی هستند. امروزه شعار “مصرف کمتر اما با کیفیت تر ” طرفداران بیشتری دارد.

 

مقاله مرتبط : جوان سازی پوست صورت

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • دکتر محمدعلی نیلفروش زاده (متخصص پوست)

منبع تصاویر 

  • sixtyandme
  • estheticnet
  • punicamakeup
  • beautisecrets
  • ewizmo
  • marketingwit
  • today
  • shutterstock

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

زیبایی

انجام کول اسکالپتینگ یا کرایولیپولیز

کول اسکالپتینگ یا کرایولیپولیز چیست؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

زیبایی

هدف از اگزیمیا

هر آنچه که باید از اگزیمیا بدانید

سلامت عمومی

علائم خال‌‌ها

خال‌ها را بهتر بشناسیم

اطلاعات پزشکی

علائم رینوفیما

رینوفیما چیست؟

پوست و مو

مشکلات مربوط به زیبایی

مشکلات زیبایی و نکاتی درباره آن

اطلاعات پزشکی

میلیا

بیماری میلیا در بزرگسالان و کودکان

پوست و مو

نتایج عمل لیپوساکشن با کمک فن‌آوری فراصوت

لیپوساکشن با کمک فن‌آوری فراصوت(Ultra_Z)

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *