مهمترین سوالات راجع به اعتیاد!
والدین با نکشیدن سیگار و تشویق فرزندشان به این عمل، احتمال روی آوردن او به تجربه کردن مواد دیگر و یا سر و کار داشتن با مواد مخدر را کاهش می دهند . بویژه الکل که برای افراد جوان به دلیل نقش آن در اکثر تصادف ها، صدمات، خودکشی ها و سایر رفتار خشونت آمیز، مهلک ترین ماده مخدر به شمار می رود. مهمترین سوالات راجع به اعتیاد ، در مجله ی سلامتی راستینه پاسخ داده می شود.
آیا مصرف ماری جوانا آغازی برای مصرف مواد دیگر است؟
ماری جوانا آغازی برای مصرف مواد دیگر نیست بلکه نیکوتین آغازگری است که غالبا به شکل سیگار در اختیار همگان قرار دارد. جوانانی که سیگار نمی کشند، بسیار کمتر به مصرف دیگر مواد روی می آورند و نسبت به افراد سیگاری، کمتر مواد مصرف می کنند.
آیا می توان به نوجوانی که هنوز به سن قانونی نرسیده، اجازه مصرف الکل تحت نظارت والدین را داد یا خیر؟
اجازه مصرف الکل در خانه به معنای اجازه مصرف مواد در خارج از خانه است. این کار غیرقانونی است. درست مثل اینکه والدین برای فرزندشان جشنی برگزار کنند و به دوستان او اجازه مصرف الکل بدهند. این عمل نوعی عمل مجرمانه به شمار می رود که ممکن است موجب جریمه شدن والدین شود و یا در صورت صدمه دیدن جوان مست یا صدمه زدن توسط او، ممکن است مسئول خسارات وارده تلقی شوند.
در میهمانی ها چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟
میهمانی ها، بخشی از مراحل رشد نوجوان به شمار می روند و برای افراد جوان ، سهمی یکسان از سرگرمی ها و ناراحتی های اجتماعی را به وجود می آورند. دعوت شدن به معنای بخشی از جمع بودن است. شرکت در میهمانی تا حدودی تظاهر کردن است. فرد به گونه ای رفتار می کند که گویی در حال لذت بردن است، اما در واقع احساس خجالت، بی زبانی، دست و پا چلفتی بودن، دستپاچگی، ترس و یا عدم اطمینان می کند و نگران حرفی است که باید بگوید، پاسخی که باید دهد و هماهنگی با جمع است. بزرگسالان بسیار زیادی نیز در میهمانی های خود همین احساس را دارند، برخی برای کاهش ترس، آرامش و کاهش میزان نگرانی خود، از الكل و مواد دیگر استفاده می کنند. اما در شرایط اجتماعی دشوار از نوجوانان انتظار می رود که خوددار و هوشیار باشند. بنابراین، والدین باید به هنگام برگزاری میهمانی برای فرزند خود، شرایطی را مهیا کرده و قوانینی را وضع کنند :
- پذیرایی با مشروبات الکلی و مواد مخدر دیگر، ممنوع است.
- ورود افراد نابهنجار ممنوع بوده و فقط مدعوین برگزیده حق ورود دارند.
- غذا و نوشیدنی های غیرالکلی به میزان فراوان در دسترس خواهد بود.
- والدین طی مراسم میهمانی حضور خواهند داشت و مراقب اوضاع خواهند بود و در صورتی که یکی از مدعوین از حالت طبیعی خارج شود، اگر از عهده فرزندشان خارج بود، شرایط را به حالت عادی باز می گردانند (مواردی مانندجنگ و دعوا، دعوا بر سر غذا، شوخی و مسخرگی بیش از حد و غیره).
- فعالیت های تفریحی گوناگون مانند بازی و سرگرمی های الکترونیکی در اختیار همه خواهد بود اما دیدن فیلم های پورنوگرافی که در بین نوجوانان برای شوخی و خنده در جشن تولد ها مرسوم است تبعات بسیاری دارد.
هنگام فرستادن فرزند به میهمانی.
از این فهرست می توان استفاده کرد و چه تضمینی برای والدین وجود دارد که در محل برگزاری میهمانی مواد وجود ندارد یا مصرف نمی شود؟
- محل میهمانی کجاست؟ (نشانی و شماره تلفن) .
- چه اشخاصی به میهمانی دعوت شده اند؟
- میهمانی در چه ساعتی پایان می پذیرد؟
- کدام افراد بزرگسال در میهمانی حضور دارند؟ (در صورت عدم اطمینان، موضوع را بررسی کنید.)
- آیا کسی از افراد حاضر در میهمانی هست که شما یا فرزندتان او را بشناسید؟ نحوه رفت و آمد فرزندتان چگونه خواهد بود؟
هشدار آخر به والدینی است که برای مسافرت شهر را ترک کرده اند و خانه یا آپارتمان خود را در اختیار فرزند نوجوان خود قرار داده اند. به طور کلی شما سعی کنید که این کار را انجام ندهید. به هنگام دوری از خانه، ترتیب حضور افراد بزرگسال یا حداقل نوعی کنترل را بدهید. به هنگام دوری والدین، میهمانی های بسیار متعددی با شریک جنسی و افراد غریبه برگزار می شود.
وسوسه دعوت چند تن از دوستان، بسیار قوی تر از آن است که بسیاری از نوجوانان بتوانند در برابر آن مقاومت کنند. پس از اعلام این مسئله، علاوه بر مدعوین، افراد دیگری نیز خواهند آمد و مواد مخدر در صحنه ظاهر خواهد شد. نوجوان میزبان، کنترل موقعیت را از دست می دهد. اغلب خساراتی به منزل وارد می آید و حتی در بعضی مواقع همسایه ها به پلیس اطلاع می دهند. پس از بازگشت والدین با دیدن اوضاع به هم ریخته، احساس می کنند که مورد خشونت و خیانت قرار گرفته و بسیار عصبانی خواهند شد.
درباره رفتن به میهمانی و مصرف مواد چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟
از فرزندتان دو سؤال بپرسید که آیا به رغم میل شما، در میهمانی هایی که مواد مصرف می شود، شرکت می کند یا خیر؟ و آیا در صورت شرکت، افراد فقط برای خوشگذرانی مواد مصرف می کنند یا اینکه هدف برگزاری میهمانی مصرف مواد است. به طور کلی، به فرزندتان توصیه کنید که وارد گروه هایی نشود که دور هم جمع شدن را بهانه ای برای مصرف مواد قرار داده و در این کار رقابت می کنند.
آیا ارتباطی بین مصرف مواد و خشونت وجود دارد؟
البته، بر طبق گزارش های پلیس، میزان زیادی از تصادفات اتومبیل، خشونت های اعمال شده در منزل، دعواهای خیابانی، تهدید به ایراد ضرب و جرح ، تجاوز به عنف، قتل و خودکشی، تحت تأثیر مواد مخدر و الکل صورت می گیرد. به همین علت، در صورتی که جوان مرتکب رفتار خشونت آمیز شود، باید هوشیارانه درباره این سؤال فکر کند که : فکر می کنی اگر مست یا نشئه نبودی، مرتکب این کار می شدی و یا این اتفاق پیش می آمد؟
بر اثر واقعیت تغییر شکل یافته ، شتابزدگی و آزادی رها کردن همه چیز که حاصل مصرف هروئین ، تریاک و حشیش است، غریزه بر رفتار فرد حاکم شده و او مرتکب اعمالی خشونت آمیز می شود. هنگامی که برای از بین بردن درد ناشی از یأس و ناامیدی به خاطر شکست یا از دست دادن کسی، جوان نسبت به خود مرتکب رفتارهای خشونت بار می شود، این تصمیم معمولا تحت تأثیر مواد مخدر یا الكل گرفته می شود. مصرف بیش از حد مواد معمولا شیوه ای برای خودکشی در میان جوانان است. با دانستن این واقعیت، اگر فرزندتان تمایل به طغیان های تهاجمی افراطی یا افسردگی شدید دارد، علاوه بر نیاز به کمک های روانشناختی، تمامی ابزار و سلاح های مخرب و خطرناک را از خانه خارج کنید و تمامی انواع مواد مخدر را نیز از دسترس او دور نگه دارید.
آیا ارتباطی بین مصرف مواد مخدر و ایدز وجود دارد؟
البته، بسیاری از مصرف کنندگان مواد مخدر (مثل هروئین)، از طریق مصرف سرنگ شخص مبتلا به HIV یا ایدز ، در معرض ابتلا به این بیماری قرار می گیرند. علاوه بر این، رابطه جنسی بدون مراقبت های لازم که همزمان با مصرف مواد مخدر سنگین مثل نمک حمام صورت می پذیرد، می تواند احتمال انتقال ایدز را افزایش دهد.
در صورتی که فرزند به دلیل سر و کار داشتن با مواد مخدر ، از انجام تکالیف مدرسه سر باز زند، آیا ترک مواد به حل مشکلات مدرسه ای او کمک خواهد کرد؟
خیر، ترک اعتیاد فقط شانس بازیافتن موقعیت از دست رفته را ایجاد می کند. با توجه به مدت زمانی که مصرف مواد مخدر، تلاش های مدرسه ای نوجوان را کاهش داده است، نیاز به تقویت تحصیلی (ترمیمی ، تدریسی) وجود دارد تا مهارت فراموش شده نوجوان مجددا به سطح مطلوب بازگردد. فرزندانی که عقب ماندگی درسی خود را جبران کنند، به احتمال قوی مصرف مواد را کنار خواهند گذاشت . توجه والدین به موفقیت تحصیلی کودکان بسیار مهم است.
آیا هیچ ارتباطی بین زیاده روی در مصرف و بی توجهی / اختلال توجه ناشی از بیش فعالی (ADHD) وجود دارد؟
اگر بی نظمی ناشی از بی توجهی، درمان نشود، خطر زیاده روی در مصرف مواد و الكل ، احتمالا در میان بیش فعالی ADHD بیش از افراد معمولی است.
چرا ؟ دلایل اصلی هنوز مشخص نشده اند. این نوجوانان که معمولا مشخصه اصلی آنها رفتار غریزی شدید، حواس پرتی بیش از حد، رفتار پرخاشگرانه و هیجان زده و عدم توجه کافی است، به دو شکل ممکن به خوددرمانی روی می آورند:
- مصرف مواد برای ارضای نیاز به محرک های شدید.
- مصرف تفریحی مواد مخدر برای رهایی از تنش و خستگی ناشی از هیجان شدید ( تا بتوانند استراحت کنند ).
اما به جای تلاش برای تغییر ترکیب شیمیایی مغز خود از طریق خوددرمانی ، باید برای گرفتن نسخه های لازم به روانکاوهای ذی صلاح مراجعه کنند.
در حال حاضر، تخمین زده می شود که بیش از سه میلیون نوجوان از ریتالین که نوعی محرک روانی است، استفاده می کنند تا آرام بگیرند و این تعداد همچنان در حال افزایش است.
این دسته از نوجوانان، اغلب از کمک روانشناختی بهره می برند تا چگونگی رفتار با خود، دیگران و دنیای بیرون را بیاموزند و ضمن رفتاری با تمرکز بیشتر، کنترل روابط اجتماعی، باثباتی، مفید بودن، نظم و ایجاد عزت را فرا میگیرند.
از همه مهمتر اینکه، در صورت تجویز داروهای ضد افسردگی، باید به نوجوانان ما به این بیماری توصیه کرد تا از مصرف مواد مخدر خودداری کنند.
ترکیب مشروبات الكلی با داروهای ضد افسردگی بسیار خطرناک است زیرا تأثيرات الكل شدت می یابد… ترکیب مصرف زیاد داروهای ضد افسردگی همزمان با مصرف شدید الكل، می تواند مصرف کننده را در معرض خطر مرگ قرار دهد. به دلیل حساسیت بیشتر نسبت به زیاده روی در مصرف در صورت معالجه نشدن و نیز به علت تجویز داروهای روان گردان، باید به نوجوانان مبتلا به ADD و ADHP در مورد مصرف تفریحی مواد مخدر هشدار داد.
داشتن والدين غير معتاد تا چه حد در داشتن فرزندان غير معتاد مؤثر است؟
فرزندان مقاوم در برابر اعتیاد، از والدین غیر معتاد به وجود می آیند. خود و خانواده خود را نجات دهید. در جامعه سرشار از شیشه ، به پرورش فرزندان غير معتاد تمایل داشته باشید. در زندگی هیچ تضمینی وجود ندارد، اما رفتار شما بهترین امید برای نجات فرزندان تان از چنگال مخرب الكل و مواد مخدر است.
مقاله مرتبط : با همسر معتاد چه کنیم؟
- کتابخانه راستینه
- دکتر کارل پیکهارت
- مسعود هومان
منبع تصاویر
- addiction
- dailymail
- pinsdaddy
- noihirek
- luxuryalcoholdrugrehab
- avert
- freeimages
- freeimages
- huffingtonpost
نظرات کاربران